Το ατύχημα σημειώθηκε σε κέντρο εκπαίδευσης της Γερμανίας - Ένας από τους στρατιώτες τραυματίστηκε σοβαρά.

Δώδεκα στρατιώτες τραυματίστηκαν, ένας εκ των οποίων σοβαρά, όταν συγκρούστηκαν δύο τεθωρακισμένα άρματα μεταφοράς προσωπικού Puma, κατά τη διάρκεια άσκησης στη Γερμανία.

Το ατύχημα συνέβη την Τετάρτη στο κέντρο εκπαίδευσης των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων του Γκαρντελέγκεν, στη Σαξονία – Άνχαλτ, όπου πραγματοποιούσε άσκηση η 9η Ταξιαρχία Εκπαίδευσης Αρμάτων.

Ένας στρατιώτης τραυματίστηκε σοβαρά
Τα δύο τεθωρακισμένα άρματα συγκρούστηκαν ενώ έκαναν όπισθεν με μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δώδεκα στρατιώτες.

Ένας από αυτούς τραυματίστηκε σοβαρά στην πλάτη και διακομίστηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της περιοχής. Όπως έγινε γνωστό, η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.

Η στρατιωτική αστυνομία ερευνά το περιστατικό, δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού στρατού στο πρακτορείο Reuters.

Στο μεταξύ, ο Γερμανός υπουργός Άμυνας, Μπόρις Πιστόριους, επισκέφθηκε ένα τάγμα αρμάτων μάχης στη δυτική πόλη Όγκουστντορφ, όπου βρίσκονται τα 14 άρματα μάχης Leopard 2 που το Βερολίνο έχει δεσμευτεί να παραδώσει στην Ουκρανία.

Τα Puma, που κατασκευάστηκαν από την KMW και την Rheinmetall, προορίζονται να αντικαταστήσουν τα παλιά γερμανικά οχήματα μάχης πεζικού Marder.

Ωστόσο, το Βερολίνο απέσυρε το όχημα από μια σημαντική αποστολή του ΝΑΤΟ στα τέλη του περασμένου έτους, μετά από προβλήματα σε μια άσκηση.

Η Γερμανία αναμένει τώρα να διαθέσει Puma για τη δύναμη ταχείας αντίδρασης VJTF του ΝΑΤΟ το πρώτο εξάμηνο του 2023, δήλωσε ο επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας στα μέσα Ιανουαρίου.


 
Top