Λάβρος  κατά των βελγικών Αρχών εμφανίστηκε για ακόμα μία φορά ο ένας εκ των συνηγόρων της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος αφήνοντας αιχμές για τη διαχείριση της υπόθεσης αλλά και τις συνθήκες κράτησης.

Ο κ. Δημητρακόπουλος χαρακτήρισε τον Αντόνιο Παντσέρι, «Πινόκιο» και αποκάλυψε πως ο Φραντσέσκο Τζόρτζι παρότι έχει αποφυλακιστεί δεν μπορεί να βγει καθώς στις Βρυξέλλες δεν βρίσκουν βραχιολάκι...

«Τι σημαίνει το όνομα Αντόνιο Παντσέρι αυτή τη στιγμή σε όλο το νομικό κόσμο; Ο Πινόκιο. Λέει όποια ιστορία θέλει, την καταθέτει ενώπιον των ανακριτικών Αρχών ό,τι του ζητήσουν το υπογράφει γιατί έχει μια σκοπιμότητα, να σώσει την ελευθερία της γυναίκας του, της κόρης του και του εαυτού του. Έχει κάποιο στοιχείο έστω κι ένα ελάχιστο για να αποδείξει ότι τον Ιούνιο του 2019 ήταν η κυρία Καϊλή στο Κατάρ;», είπε αρχικά ο κ. Δημητρακόπουλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Action 24.

«Όσα λέει απαντήθηκαν από την κυρία Καϊλή και λέει ευθέως ότι είναι ψέματα. Είναι ο λόγος του και τίποτα άλλο δεν συνεισφέρει κανένα μα κανένα στοιχείο. Μάλιστα λέει ότι «το 2019 μάλλον ήταν η κυρία Καϊλή στο Κατάρ, δεν είναι σίγουρος και έμαθα εκ των υστέρων ότι πήρε ο άνδρας της 250.000 για να χρηματοδοτήσει την προεκλογική εκστρατεία στην Ελλάδα για τις Ευρωεκλογές του 2019», συμπλήρωσε. «Εάν δεν κατηγορούσε την κυρία Καϊλή αυτή τη στιγμή θα ήταν σιδηροδέσμιος και αυτός. Μόλις συνέλαβαν τη γυναίκα και την κόρη του παρέδωσε τα όπλα κι εκεί που ήταν ο πλέον αναξιόπιστος μάρτυρας στις Βρυξέλλες τώρα γίνεται ιερό Ευαγγέλιο γιατί δεν έχει κανένα άλλο στοιχείο. Δεν υπάρχει κανένα άλλο στοιχείο από την ανάκριση και έφτασαν στο σημείο να παρακολουθούν και τα τηλέφωνα που κάνει μέσα από τη φυλακή η Εύα Καϊλή με την αδερφή της, όπου κι εκεί άνθρακας ο θησαυρός γιατί όλοι γνωρίζουμε, ό,τι παρακολουθούνται τα πάντα, ακόμα και οι επικοινωνίες εμένα και του Βέλγου συνάδελφου όταν πάμε να τη δούμε», είπε ακόμα ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Σύμφωνα με τον γνωστό ποινικολόγο «δεν υπάρχει κανένας σεβασμός στο ευρωπαϊκό κεκτημένο που επιβάλλει την επικοινωνία του δικηγόρου με τον κατηγορούμενο».

«Η κυρία Καϊλή ξέρει ότι όλα παρακολουθούνται ό,τι λέει. Απλές κουβέντες παραμορφώνονται και γίνεται μια προσπάθεια να βρεθούν στοιχεία ενώ δεν υπάρχουν. Αν είχαν στοιχεία δεν θα έφταναν σε αυτό το σημείο. Έχεις στοιχεία δεν χρειάζεσαι ούτε ομολογία, κλείνεις τη δικογραφία και με τα στοιχεία που έχεις τη στέλνεις στα δικαστήρια να δικαστεί».

Μάλιστα άφησε αιχμές για τις δικαστικές Αρχές του Βελγίου πως κάτι μπορεί να κρύβεται πίσω από τους διαλόγους της Εύας Καϊλή με την αδερφή της, λέγοντας πως ο γενικός εισαγγελέας δήλωσε πιθανολογούμε. «Η Δικαιοσύνη δεν πάει ποτέ με πιθανότητες, πάει με βεβαία, εδραία δικαστική πεποίθηση», είπε ακόμα.

Ο Τζόρτζι δεν βγαίνει γιατί δεν υπάρχει βραχιολάκι

Όπως είπε η κυρία Καϊλή χαίρεται με την αποφυλάκιση του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζόρτζι καθώς θα βρίσκεται στα γενέθλια της κόρης τους ο ένας εκ των δύο γονέων. Όμως αποκάλυψε πως δεν έχει βγει από τη φυλακή ακόμα, διότι οι Αρχές των Βρυξελλών, δεν βρίσκουν βραχιολάκι ηλεκτρονικής παρακολούθησης. «Δεν βρίσκουν στην πρωτεύουσα της Ευρώπης τις Βρυξέλλες ηλεκτρονικό βραχιολάκι για να βγει έξω. Απορώ πώς συμβαίνουν αυτά...».

Μάλιστα όπως είπε οι Αρχές του Βελγίου χρησιμοποιούν την επικοινωνία της Ελληνίδας ευρωβουλευτή με το παιδί της ως μία μορφή βασανιστηρίου και έκανε λόγο για συνθήκες κράτησης που παραπέμπουν σε μεσαίωνα.

Όπως δήλωσε η Εύα Καϊλή του είπε: «Κομμάτια να με κάνουν, να μου πουν δεν θα βγεις για όλη σου τη ζωή δεν πρόκειται να ομολογήσω ότι πήρα χρήματα από το Κατάρ γιατί δεν πήρα».
 
Top