Εδώ και πολύ καιρό, το bankingnews αναλύει τα σχέδια αποδολαριοποίησης του κόσμου, Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Ιράν ακόμη και η Σαουδική Αραβία έχουν απομακρυνθεί από το δολάριο το οποίο χάνει την παγκόσμια αίγλη του…
Ο υποψήφιος Πρόεδρος των ΗΠΑ D. Trump προειδοποιεί ότι είναι πιθανή η κατάρρευση του δολαρίου και μια τέτοια εξέλιξη θα είναι η μεγαλύτερη ήττα των ΗΠΑ στην ιστορία.

Η πιθανή κατάρρευση του δολαρίου ΗΠΑ ως αποθεματικό νόμισμα απειλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες με τη μεγαλύτερη ήττα των τελευταίων 200 ετών... τόνισε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ D. Trump, μιλώντας σε εκδήλωση του National Rifle Association (NAA) στην Ιντιάνα.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε παρακμή.

Η οικονομία καταρρέει, ο πληθωρισμός είναι εκτός ελέγχου» ανέφερε ο Trump.
«Το νόμισμά μας καταρρέει και σύντομα θα πάψει να είναι το παγκόσμιο πρότυπο στους υπολογισμούς, κάτι που θα είναι η μεγαλύτερη ήττα μας τα τελευταία 200 χρόνια.
Αυτό ήταν αδιανόητο πριν από μερικά χρόνια, αλλά τώρα συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας».


Ο Trump χαρακτήρισε αδιανόητη την προσέγγιση μεταξύ Ρωσίας και Κίνας, καθώς και την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ιράν.
«Η Κίνα και η Ρωσία, το Ιράν και η Βόρεια Κορέα έχουν σχηματίσει έναν απειλητικό και καταστροφικό συνασπισμό», είπε ο πρώην πρόεδρος.
Άσκησε για άλλη μια φορά δριμεία κριτική στη σημερινή κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Biden και επανέλαβε τη θέση του ότι λόγω των πολιτικών που ακολουθεί η σημερινή ηγεσία, οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται «στο πιο επικίνδυνο στάδιο της ιστορίας».

Προειδοποιούν και οι οικονομολόγοι


Πρόσφατα, ο Αμερικανός οικονομολόγος Nouriel Roubini,
ο οποίος προέβλεψε την κρίση του 2008, προέβλεψε την πτώση του δολαρίου ως αποθεματικό νόμισμα εντός 10 ετών.
Ανάλογη άποψη εξέφρασε και ένας Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής ο ιδρυτής της Bridgewater Associates, ο Ray Dalio, ο οποίος πιστεύει ότι η εποχή της παγκόσμιας τάξης με την κυριαρχία του δολαρίου και την παγκοσμιοποίηση στην οικονομία καταρρέει:
οι κύριες παγκόσμιες δυνάμεις διαμορφώνουν τώρα τα οικονομικά και στρατιωτικά μπλοκ…

πηγή
 
Top