Με δύο πύρινα άρθρα της η Νew York Post αναδεικνύει τον εμετικό ρόλο των δυτικών ΜΜΕ, των επιστημόνων, των ιατρικών περιοδικών, της δυτικής πανεπιστημιακής elite και τη συνενοχή τους με την Κίνα στη συγκάλυψη της προέλευσης του ιού COVID-19 και στη διαχείριση της planδημίας. Φυσικά όλος αυτός ο “συντονισμός” δείχνει και το κέντρο που κατασκεύασε την planδημία.


Οι φιλοδοξίες της Κίνας για τον COVID – να αποκρύψει κρίσιμα δεδομένα και να αποφύγει την ευθύνη – δεν θα μπορούσαν να είχαν πραγματοποιηθεί χωρίς δυτικούς ακαδημαϊκούς να παίξουν ανυπόμονα τον χρήσιμο ηλίθιο για το Πεκίνο, αποκάλυψαν οι New York Times-σύμφωνα με τον ιστότοπο της Νew York Post.

Σύμφωνα με την αναφορά της εφημερίδας, «Κινέζοι επιστήμονες απέκρυψαν δεδομένα, απέσυραν γενετικές αλληλουχίες από δημόσιες βάσεις δεδομένων και άλλαξαν κρίσιμες λεπτομέρειες στις υποβολές περιοδικών», ενώ «οι συντάκτες των δυτικών περιοδικών επέτρεψαν αυτές τις προσπάθειες» – και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τα ευλόγησε όλα.

Εδώ διακυβεύονται δύο αφηγήσεις που ωθούνται από την Κίνα: ότι ο ιός δεν ξέφυγε από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν και ότι η δολοφονική, ολοκληρωτική απάντηση της Κίνας στην πανδημία ήταν ένα μοντέλο επιτυχίας.

Ο βαθμός συνενοχής στην προώθηση αυτών μεταξύ των κορυφαίων ιδρυμάτων εκτός Κίνας είναι εκπληκτικός.


Οι ένοχοι περιλαμβάνουν μεγάλα πανεπιστήμια όπως η Οξφόρδη και επιστημονικά περιοδικά αιχμής, για να μην πω τίποτα για τους πολύ ισχυρούς παγκόσμιους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Το περιοδικό Clinical Infectious Diseases φαινομενικά τροποποίησε ψευδώς μια εργασία σχετικά με πιθανές διαδρομές μετάλλαξης του COVID για να υποδηλώσει ότι τα δεδομένα στα οποία βασίστηκε συλλέχθηκαν αργότερα από ό,τι στην πραγματικότητα.

Το Lancet, αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό ακαδημαϊκό περιοδικό που κυκλοφορεί, έβγαλε μια ομαδική επιστολή από Κινέζους εργαζόμενους που καλούσαν σε βοήθεια για τη συγκάλυψη της προέλευσης του ιού.


Και ο ΠΟΥ, ο επικεφαλής παγκόσμιος επόπτης υγείας, έπαιξε το ρόλο του μεγάφωνου για τους ισχυρισμούς της Κίνας σχετικά με την προέλευση του ιού πάρα πολλές φορές για να μετρηθούν.

Οι λόγοι είναι άσχημοι και ξεκάθαροι.

Τα περιοδικά δεν θέλουν να χάσουν την πρόσβαση στην προσοδοφόρα κινεζική αγορά προσβάλλοντας την κυβέρνηση. Πολλά πανεπιστήμια βασίζονται σε χρήματα που προέρχονται από διάφορα μονοπάτια από την Κίνα. Το Πεκίνο παίζει σκληροπυρηνική γραφειοκρατική πολιτική για να κυριαρχήσει σε ρούχα όπως ο ΠΟΥ.

Και τα elite ιδρύματα, ειδικά στην ακαδημία, έχουν αιχμαλωτιστεί εντελώς από την αριστερά και έχουν αναζητήσει εδώ και καιρό κάποια εναλλακτική στην κακή, καπιταλιστική ηγεμονία των Ηνωμένων Πολιτειών και τη βρήκαν στη δήθεν καλοπροαίρετη δικτατορία του Πεκίνου.

Ένα από αυτά, φυσικά, είναι οι ίδιοι οι Times – οι οποίοι παπαγαλίζουν μανιωδώς τις ανοησίες της Κίνας σχετικά με τον COVID για μεγάλο μέρος της πρώιμης πανδημίας.

Είναι πέρα ​​από το χρόνο για την ελίτ μας να αντιμετωπίσει τα γεγονότα και να σταματήσει να λυγίζει το γόνατο στο Πεκίνο προσποιούμενη ότι είναι ένα κράτος όπως όλα τα άλλα.
10 μύθοι που ειπώθηκαν από ειδικούς του COVID – και τώρα καταρρίφθηκαν

By Marty Makary/ New York Post


Το lockdown για τον COVID σκότωσε ανθρώπους – αλλά δεν ντρέπονται ακόμα
Γεια σας γιατρέ!


Τις τελευταίες εβδομάδες, μια σειρά αναλύσεων που δημοσιεύθηκαν από πολύ σεβαστούς ερευνητές έχουν αποκαλύψει μια αλήθεια για τους αξιωματούχους δημόσιας υγείας κατά τη διάρκεια του COVID:

Τις περισσότερες φορές έκαναν λάθος.

Για να είμαστε σαφείς, οι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας δεν είχαν άδικο που έκαναν συστάσεις με βάση όσα ήταν γνωστά εκείνη την εποχή.

Αυτό είναι κατανοητό. Πας με τα δεδομένα που έχεις.

Όχι, έκαναν λάθος γιατί αρνήθηκαν να αλλάξουν τις οδηγίες τους μπροστά σε νέα στοιχεία.

Όταν μια μελέτη δεν υποστήριζε τις πολιτικές τους, την απέρριπταν και λογοκρίνανε τις αντίθετες απόψεις.

Ταυτόχρονα, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων εξόπλισαν την έρευνα δημοσιεύοντας τις δικές τους ελαττωματικές μελέτες στο δικό τους ιατρικό περιοδικό, το MMWR, χωρίς κριτές.


Σε τελική ανάλυση, οι υπάλληλοι της δημόσιας υγείας διέδιδαν ενεργά παραπληροφόρηση που κατέστρεψε ζωές και έβλαψε για πάντα την εμπιστοσύνη του κοινού στο ιατρικό επάγγελμα.
Εδώ είναι 10 τρόποι με τους οποίους παραπλάνησαν τους Αμερικανούς

Παραπληροφόρηση #1: Η φυσική ανοσία προσφέρει ελάχιστη προστασία σε σύγκριση με την εμβολιασμένη ανοσία

Μια μελέτη Lancet εξέτασε 65 σημαντικές μελέτες σε 19 χώρες σχετικά με τη φυσική ανοσία. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η φυσική ανοσία ήταν τουλάχιστον εξίσου αποτελεσματική με την κύρια σειρά εμβολίων για τον COVID.
εμβόλιο

Στην πραγματικότητα, τα επιστημονικά δεδομένα υπήρχαν καθ’ όλη τη διάρκεια – από 160 μελέτες, παρά τα ευρήματα αυτών των μελετών που παραβιάζουν την πολιτική «παραπληροφόρησης» του Facebook.

Από την αθηναϊκή πανώλη του 430 π.Χ., έχει παρατηρηθεί ότι όσοι ανάρρωσαν μετά τη μόλυνση προστατεύονταν από σοβαρές ασθένειες εάν μολύνονταν εκ νέου.

Αυτή ήταν επίσης η παρατήρηση σχεδόν κάθε ασκούμενου ιατρού κατά τους πρώτους 18 μήνες της πανδημίας COVID.

Οι περισσότεροι Αμερικανοί που απολύθηκαν επειδή δεν είχαν το εμβόλιο για τον COVID είχαν ήδη αντισώματα που εξουδετέρωσαν αποτελεσματικά τον ιό, αλλά ήταν αντισώματα που η κυβέρνηση δεν αναγνώριζε.





Παραπληροφόρηση #2: Οι μάσκες αποτρέπουν τη μετάδοση του COVID


Οι κριτικές Cochran θεωρούνται η πιο έγκυρη και ανεξάρτητη αξιολόγηση των στοιχείων στην ιατρική.

Και μια που δημοσιεύτηκε τον περασμένο μήνα από μια πολύ σεβαστή ερευνητική ομάδα της Οξφόρδης διαπίστωσε ότι οι μάσκες δεν είχαν σημαντικό αντίκτυπο στη μετάδοση του COVID.

Όταν ρωτήθηκε για αυτήν την οριστική ανασκόπηση, η Διευθύντρια του CDC, Δρ. Rochelle Walensky, την υποβάθμισε, υποστηρίζοντας ότι ήταν εσφαλμένη επειδή επικεντρώθηκε σε τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες μελέτες.

Αλλά αυτή ήταν η μεγαλύτερη δύναμη της κριτικής! Οι τυχαιοποιημένες μελέτες θεωρούνται το χρυσό πρότυπο της ιατρικής απόδειξης.

Εάν όλη η ενέργεια που χρησιμοποιούν οι υπάλληλοι της δημόσιας υγείας για να καλύψουν με μάσκες covid τα νήπια μπορούσε να διοχετευθεί για τη μείωση της παιδικής παχυσαρκίας ενθαρρύνοντας τις υπαίθριες δραστηριότητες, θα ήμασταν καλύτερα.



Παραπληροφόρηση #3: Το κλείσιμο των σχολείων μειώνει τη μετάδοση του COVID


Το CDC αγνόησε την ευρωπαϊκή εμπειρία της διατήρησης των σχολείων ανοιχτά, τα περισσότερα χωρίς εντολές μάσκας.

Τα ποσοστά μετάδοσης δεν ήταν διαφορετικά, όπως αποδεικνύεται από μελέτες που πραγματοποιήθηκαν στην Ισπανία και τη Σουηδία.



Παραπληροφόρηση #4: Η μυοκαρδίτιδα από το εμβόλιο είναι λιγότερο συχνή παρά από τη μόλυνση


Οι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας υποβάθμισαν τις ανησυχίες για μυοκαρδίτιδα που προκαλείται από εμβόλια – ή φλεγμονή του καρδιακού μυός.

Ανέφεραν κακοσχεδιασμένες μελέτες που υπολόγιζαν τα ποσοστά επιπλοκών.

Μια σειρά από καλά σχεδιασμένες μελέτες έλεγε το αντίθετο.

Γνωρίζουμε τώρα ότι η μυοκαρδίτιδα είναι έξι έως 28 φορές πιο συχνή μετά το εμβόλιο για τον COVID από ό,τι μετά τη μόλυνση μεταξύ ανδρών ηλικίας 16 έως 24 ετών.

Δεκάδες χιλιάδες παιδιά πιθανότατα έπαθαν μυοκαρδίτιδα, κυρίως υποκλινική, από ένα εμβόλιο για τον COVID που δεν χρειάζονταν επειδή ήταν απολύτως υγιή ή επειδή είχαν ήδη COVID.


Παραπληροφόρηση #5: Οι νέοι επωφελούνται από ένα ενισχυτικό εμβολίου

Τα ενισχυτικά μείωσαν τις νοσηλείες σε ηλικιωμένους Αμερικανούς υψηλού κινδύνου.

Αλλά τα στοιχεία δεν υπήρχαν ποτέ ότι μειώνουν τη θνησιμότητα από COVID σε νέους, υγιείς ανθρώπους.

Αυτός είναι πιθανώς ο λόγος που το CDC επέλεξε να μην δημοσιεύσει τα στοιχεία του για τα ποσοστά νοσηλείας μεταξύ των ενισχυμένων Αμερικανών κάτω των 50 ετών, όταν δημοσίευσε τα ίδια ποσοστά για άτομα άνω των 50 ετών.

Τελικά, η πίεση του Λευκού Οίκου να προτείνει ενισχυτικά για όλους ήταν τόσο έντονη που οι δύο κορυφαίοι εμπειρογνώμονες εμβολίων του FDA εγκατέλειψαν τον οργανισμό σε ένδειξη διαμαρτυρίας, γράφοντας καυστικά άρθρα σχετικά με το πώς τα δεδομένα δεν υποστήριζαν ενισχυτές για τους νέους.

Ο Πρόεδρος Biden ώθησε ακραίες πολιτικές για να προσπαθήσει να εμβολιαστεί κάθε Αμερικανός. Τυχαίο;





Παραπληροφόρηση #6: Το εμβόλιο επιβάλλει αυξημένα ποσοστά εμβολιασμού

Ο Πρόεδρος Biden και άλλοι αξιωματούχοι ζήτησαν να απολυθούν οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από τον κίνδυνο ή τη φυσική τους ανοσία.

Απαίτησαν να απολυθούν άτιμα οι στρατιώτες και οι νοσοκόμες να απολυθούν εν μέσω κρίσης προσωπικού.

Η εντολή βασίστηκε στη θεωρία ότι ο εμβολιασμός μείωσε τα ποσοστά μετάδοσης — μια ιδέα που αργότερα αποδείχθηκε ψευδής.

Αλλά μετά την ευρεία αναγνώριση ότι ο εμβολιασμός δεν μειώνει τη μετάδοση, οι εντολές παρέμειναν και εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι σήμερα.

Μια πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο George Mason περιγράφει λεπτομερώς πώς οι εντολές εμβολίων σε εννέα μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ δεν είχαν καμία επίδραση στα ποσοστά εμβολιασμού.

Επίσης, δεν είχαν καμία επίδραση στα ποσοστά μετάδοσης του COVID.


Παραπληροφόρηση #7: Ο COVID που προέρχεται από το εργαστήριο της Wuhan είναι μια θεωρία συνωμοσίας

Η Google παραδέχτηκε ότι κατέστειλε τις αναζητήσεις για «διαρροή εργαστηρίου» κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο Dr. Francis Collins, επικεφαλής των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας, ισχυρίστηκε (και εξακολουθεί να πιστεύει) ότι δεν πίστευε ότι ο ιός προήλθε από εργαστήριο.

Τελικά, συντριπτικά περιστασιακά στοιχεία υποδεικνύουν προέλευση διαρροής εργαστηρίου – την ίδια προέλευση που πρότειναν στον Δρ Anthony Fauci δύο πολύ εξέχοντες ιολόγοι σε μια συνάντηση τον Ιανουάριο του 2020 που συγκέντρωσε στην αρχή της πανδημίας.

Σύμφωνα με έγγραφα που έλαβε ο Bret Baier του Fox News, είπαν στους Fauci και Collins ότι ο ιός μπορεί να έχει χειραγωγηθεί και να προήλθε από το εργαστήριο, αλλά ξαφνικά άλλαξαν τον τόνο τους στα δημόσια σχόλια λίγες μέρες μετά τη συνάντηση με τους αξιωματούχους του NIH.

Οι κωλοτούμπες ιολόγοι βραβεύτηκαν αργότερα με σχεδόν 9 εκατομμύρια δολάρια από το πρακτορείο του Fauci.

Η θεωρία ότι ο COVID-19 προήλθε από ένα κινεζικό εργαστήριο στη Wuhan αποδείχθηκε αληθινή.

Παραπληροφόρηση #8: Ήταν σημαντικό να κάνετε τη δεύτερη δόση του εμβολίου τρεις ή τέσσερις εβδομάδες μετά την πρώτη δόση

Τα δεδομένα ήταν ξεκάθαρα την άνοιξη του 2021, λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του εμβολίου, ότι η απόσταση του εμβολίου κατά τρεις μήνες μειώνει τα ποσοστά επιπλοκών και αυξάνει την ανοσία.

Η απομάκρυνση των εμβολίων θα είχε επίσης σώσει περισσότερες ζωές όταν οι Αμερικανοί έβαζαν με δελτίο για περιορισμένο εμβόλιο στο αποκορύφωμα της επιδημίας.

Παραπληροφόρηση #9: Τα δεδομένα για το δισθενές εμβόλιο είναι «πεντακάθαρα»


Ο Δρ Ashish Jha το είπε περίφημα, παρά το γεγονός ότι το δισθενές εμβόλιο εγκρίθηκε χρησιμοποιώντας δεδομένα από οκτώ ποντίκια.

Μέχρι σήμερα, δεν έχει υπάρξει ποτέ τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμή του δισθενούς εμβολίου.

Κατά τη γνώμη μου, τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα ότι οι νέοι δεν πρέπει να κάνουν το δισθενές εμβόλιο.

Θα είχε επίσης γλιτώσει από μυοκαρδίτιδα πολλά παιδιά.


Παραπληροφόρηση #10: Ένας στους πέντε ανθρώπους παθαίνει μακροχρόνιο COVID

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ισχυρίζονται ότι το 20% των λοιμώξεων από τον COVID μπορεί να οδηγήσει σε μακροχρόνιο COVID.

Ωστόσο, μια μελέτη στο Ηνωμένο Βασίλειο διαπίστωσε ότι μόνο το 3% των ασθενών με COVID είχαν υπολειπόμενα συμπτώματα που διαρκούσαν 12 εβδομάδες. Τι εξηγεί την ανισότητα;

Είναι συχνά φυσιολογικό να αισθάνεστε ήπια κόπωση ή αδυναμία για εβδομάδες αφού είστε άρρωστοι και ανενεργοί και δεν τρώτε καλά.

Το να αποκαλούμε αυτές τις περιπτώσεις μακρά COVID είναι η ιατρικοποίηση της συνηθισμένης ζωής.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ισχυρίζονται ότι το 20% των λοιμώξεων από COVID μπορεί να οδηγήσει σε μακροχρόνιο COVID, αλλά άλλες μελέτες λένε διαφορετικά.

Το πιο εκπληκτικό για όλη την παραπληροφόρηση που μεταφέρεται από το CDC και τους αξιωματούχους δημόσιας υγείας είναι ότι δεν έχει ζητηθεί συγγνώμη για την τήρηση των συστάσεων τους για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα αφότου τα δεδομένα έγιναν φανερά ότι έκαναν λάθος.

Οι υπεύθυνοι δημόσιας υγείας είπαν «πρέπει» όταν η σωστή απάντηση θα έπρεπε να ήταν «δεν είμαστε σίγουροι».

Από νωρίς, ελλείψει καλών δεδομένων, οι υπάλληλοι της δημόσιας υγείας επέλεξαν έναν δρόμο αυστηρού πατερναλισμού.

Σήμερα, αρνούνται ένα βουνό ισχυρών μελετών που δείχνουν ότι έκαναν λάθος.

Τουλάχιστον, το CDC θα πρέπει να καθαρίσει και ο FDA θα πρέπει να προσθέσει μια προειδοποιητική ετικέτα στα εμβόλια κατά του COVID, δηλώνοντας ξεκάθαρα αυτό που είναι πλέον γνωστό.

Ένα mea culpa από αυτούς που μας παρέσυραν θα ήταν ένα πρώτο βήμα για την ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης.

Ο Marty Makary MD, MPH είναι καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Johns Hopkins και συγγραφέας του «The Price We Pay».



Στη κεντρική photo o επιδημιολόγος τον οποίο οι κ.κ. Χαντζηνικολάου και Μεγάλου της Tράπεζας Πειραιώς με αυστηρά κριτήρια αξιοκρατίας-αριστείας, διόρισαν επικεφαλής της Εντατικής του Ερρίκος Ντυνάν με αποτέλεσμα ο ταλαίπωρος Ερρίκος να πετάγεται τις νύχτες από το σκότος της αιωνιότητας και να αναφωνεί:

-Eυτυχώς πέθανα νωρίς

 πηγή

 
Top