Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
Αυτή η γη δεν είναι για πούλημα.
Aυτή η γη ανήκει στο λαό μας.
Κάποιοι είναι... νεκροί, κάποιοι είναι ζωντανοί,
αλλά πολλοί ακόμη δεν έχουν γεννηθεί!

Στη μνήμη του αγαπημένου, φίλου και συντρόφου...

Ήταν 15 Απρίλη 2011, σαν σήμερα... όταν ο Vittorio “έφυγε”…

Δώδεκα χρόνια από τη δολοφονία, θυμόμαστε τον Βικ... Δεν ξεχνάμε την Παλαιστίνη!

Σήμερα, θλιβερή "επέτειος" για όσους γνωρίσαμε, σταθήκαμε πλάι πλάι, τραγουδήσαμε, μοιραστήκαμε φαγητό με τον Βικ...
Ο Βίκ... Zει αιώνια στις καρδιές των Ελεύθερων!
Η γνωριμία με τον... Άνθρωπο, φίλο, αδελφό, σύντροφο Βίκ... ξεκίνησε με τους βομβαρδισμούς της Γάζας, τον Δεκέμβρη του 2008. Όποτε μπορούσε να φορτίσει το κινητό του τηλέφωνο, μου μιλούσε για τη φρίκη εκείνου του χυδαίου κι άνανδρου πολέμου Γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού της Γάζας: Το Ολοκαύτωμα των Παλαιστινίων στη μαρτυρική Γάζα.
Μου έλεγε πως ήθελαν να εξοντώσουν τα παιδιά, το μέλλον της Παλαιστίνης. Μου έλεγε πως η μόνη βοήθεια θα ήταν η "ανθρώπινη ασπίδα"... να έμπαιναν δηλαδή στη Γάζα Ευρωπαίοι πολίτες.
Έτσι, μόλις δόθηκε η ευκαιρία μπήκαμε κι ορισμένοι Έλληνες κι Ελληνίδες στη βομβαρδιζόμενη Γάζα [Βλέπε για τις δύο ελληνικές αποστολές-ανθρώπινη ασπίδα στη βομβαρδιζόμενη Γάζα  Η Παλαιστίνη χρειάζεται έμπρακτη αλληλεγγύη κι όχι ψέματα και φιλανθρωπία!].
Όλα ήταν διαφορετικά απ' ότι μετέδιδαν τα ΜΜΕ... οι δήθεν "πολεμικοί" ανταποκριτές των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών από τη Γάζα, από τους κήπους των ξενοδοχείων πολυτελείας του Ισραήλ, όπως κι ο... κ. Χαρίτος, τότε ανταποκριτής της ΕΡΤ στο Τελ Αβίβ, μετέπειτα στην σιωνιστική κυβέρνηση Τσίπρα κεντρικό πρόσωπο στην ΕΡΤ. Μπήκε στη Γάζα, μία ημέρα μετά το τέλος των βομβαρδισμών. Τον συναντήσαμε στο συνοριακό φυλάκιο της Ράφα, όταν εμείς αποχωρούσαμε και μείναμε έκπληκτοι πως εμφανιζόταν στην ΕΡΤ ως ανταποκριτής μέσα από τη Γάζα, ενώ δεν βρισκόταν στη Γάζα.
 
Στην Ελλάδα οι τηλεοπτικοί σταθμοί με τους "πολεμικούς ανταποκριτές" τους μακριά από τη Γάζα, στους κήπους πολυτελών ξενοδοχείων μιλούσαν για τους τρομοκράτες Παλαιστίνιους στη Γάζα... Όπως ακριβώς συμβαίνει σήμερα με την αργυρώνητη δημοσιογραφική πορνεία και την αντιΡωσική υστερία, που αντικατάστησε τον αντικομουνισμό...
 
Ο ρόλος των ΜΜΕ και της δημοσιογραφικής αλητείας σε όλο το μεγαλείο της... με όσα μετέδιδαν, δήθεν από τη Γάζα, όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί...
Πόσο δίκιο είχε ο Βίκ... όταν μίλησα μαζί του λίγες μέρες πριν μπούμε κι εμείς στη βομβαρδιζόμενη Γάζα...
(μαγνητοφωνημένη συνομιλία με τον Vittorio Arrigoni από τη Γάζα, 5 Γενάρη 2010): 
«- Βίκ, η κατάσταση;
- Ένα μεγάλο, τεράστιο σφαγείο. Δεν το συλλαμβάνει ο νους του ανθρώπου.
- Τώρα είσαι στο νοσοκομείο;
- Ναι. Χθες οι ισραηλινοί μας ανάγκασαν να εγκαταλείψουμε ένα νοσοκομείο και μεταφέραμε όσους επέζησαν σε ένα άλλο.
- Πως σας ανάγκασαν;
- Περικύκλωσαν το νοσοκομείο, αν και ήταν υπό την προστασία του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, πυροβολούσαν όποιον πλησίαζε και άρχισαν να πολυβολούν κατευθείαν στα παράθυρα, τις πόρτες, το κτίριο… Πανικός…
- Τα ΜΜΕ δεν λένε τίποτα;
- Κοίταξε, οι δημοσιογράφοι είναι εκτός Γάζας και όλοι οι Ευρωπαίοι είναι εκτός Γάζας, δεν κάνουν άλλο από το να ανακοινώνουν τα κείμενα που τους δίνει η Μοσάντ. Ξέρεις τον Pagliara;
- Τον Claudio Pagliara;
- Ναι, αυτός ο δήθεν ανταποκριτής της RAI, βρίσκεται στο Τελ Αβίβ και δεν κάνει άλλο από το να διαβάζει τις ανακοινώσεις που ετοιμάζει η Μοσάντ για τους ανταποκριτές.
- Μήπως είσαι σκληρός μαζί τους…
- Μα τι λες; Πριν λίγο έφεραν στο νοσοκομείο μια οικογένεια που ξεκληρίστηκε. Ξέρεις τι είναι να βλέπεις ανοιγμένο το κεφάλι ενός μικρού παιδιού;
- Τα ΜΜΕ λένε ότι κυνηγούν τους τρομοκράτες της Χαμάς.
- Γελοίοι υπηρέτες της Μοσάντ είναι. Ποιους τρομοκράτες; Ποια όπλα; Ξέρεις ότι δεν μας αφήνουν να περισυλλέξουμε νεκρούς και τραυματίες; Αυτό δεν το έκαναν να ναζιστικά στρατεύματα του Χίτλερ. Είναι κτήνη!
- Η κατάσταση στην πόλη της Γάζας;
- Πείνα! Δεν υπάρχει τίποτα να φάμε, ούτε ένα κομμάτι ψωμί για τα παιδιά. Τα πτώματα αναδύουν τη νεκρική μπόχα παντού. Οι τραυματίες πεθαίνουν γιατί δεν υπάρχει, εκτός από τους αγωνιστές γιατρούς, ούτε μία ασπιρίνη. Πρόκειται για ένα έγκλημα εκ προμελέτης και το έγκλημα αυτό θα βαραίνει για πάντα την Ευρώπη!
- Σκέφτεσαι να φύγεις;
- Είμαι Παλαιστίνιος και θα μείνω ΕΔΩ! Μόνο νεκρό θα με πάνε στην Ιταλία τα κτήνη!»
 
Μαρτυρική Γάζα, Απρίλης 2011... με τιμές αναχωρεί η σωρός του Βικ για την Ιταλία...
Το φέρετρο σκεπάζουν η Παλαιστινιακή κι η Ιταλική σημαία...
 
Πράγματι... στις 15 Απρίλη 2011, σαλαφίτες (οι τζιχαντιστές της περιβόητης "αραβικής άνοιξης made in USA") που προσφέρουν υπηρεσίες στο ναζιστικό-σιωνιστικό κατοχικό καθεστώς της Παλαιστίνης δολοφόνησαν τον Βίκ. και επέστρεψε πραγματικά νεκρός στην Ιταλία.
 
Οι Γαζιώτες τον αποχαιρέτισαν ως Μάρτυρα... Ήρωα του Παλαιστινιακού λαού...
Ο Βίκ είναι ένα αιώνιο σύμβολο για την Παλαιστίνη...
 
Δύο δολοφόνοι συνελήφθησαν από τις αρχές της Γάζας. Καταδικάστηκαν σε θάνατο... και η Μάνα του Βίκ, Μάνα ηρωίδα και με τις ίδιες ανθρωπιστικές ιδέες και αρχές του γιου της, παρακάλεσε να μην εκτελεστούν κι η ποινή τους μετατράπηκε -με αίτημα της Μάνας που δολοφόνησαν το παιδί της- σε ισόβια.
Όμως, η "αραβική άνοιξη" είχε ανάγκη τους δολοφόνους σε ολόκληρο τον πλανήτη, μιας και είχε ξεκινήσει ο "εκδημοκρατισμός" της Συρίας, για να πέσει το "αιμοσταγές καθεστώς Άσαντ". Και η "αραβική άνοιξη" έχει συγκεκριμένους υποστηρικτές κι οργανωτές στη Μέση Ανατολή: Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Ισραήλ, Τουρκία... και φυσικά ολόκληρη την "πολιτισμένη" δύση.
Έτσι, τον Φλεβάρη του 2013, δικαστήριο της Γάζας (Εφετείο), με πιέσεις από τις χώρες που στήριξαν, εξόπλισαν και χρηματοδότησαν τους "εξεγερμένους" στη Συρία, μειώνει την ποινή των δολοφόνων σε 15 χρόνια και μετά από λίγες ημέρες αποφυλακίζονται, με αιτιολογία την "καλή διαγωγή".
Το Εφετείο της Γάζας, πήρε την "απόφαση" μέσα σε 5 λεπτά και χωρίς καν να μιλήσουν ή να εξηγήσουν τους λόγους που δολοφόνησαν τον Βίκ... 
Η ιταλίδα Meri Calvelli, μέλος της ίδιας ανθρωπιστικής οργάνωσης του Βίκ και φίλη του Vittorio Arrigoni, παρακολούθησε τη υποτιθέμενη "δικαστική" εξέλιξη και είναι καταπέλτης: "Όλα ήταν προαποφασισμένα, η διαδικασία δεν κράτησε 5 λεπτά. Οι δικαστές περιορίστηκαν να ανακοινώσουν την μείωση της ποινής. Η κυβέρνηση της Χαμάς έχει τις ευθύνες για τις πιέσεις που δέχθηκε...".

18 Νοέμβρη 2013... Ο φίλος Γερουσιαστής Fernando Rossi, μεταφέρει από τους πρώτους την είδηση, ως εξής:
"Κάποιος να ειδοποιήσει την οικογένεια του Arrigoni και οι "αριστεροί" που συμμετέχουν σε διαδηλώσεις στη Λομβαρδία, υπέρ των τρομοκρατών σαλαφιτών, των εισβολέων στη Συρία, πως μεταξύ των τρομοκρατών που σήμερα τελείωσε ο ηρωικός στρατός της Συρίας, είναι κι ο σαλαφίτης Amer Abou Goulè, ο δολοφόνος του Vittorio Arrigoni.
Ο Amer Abou Goulè, εισήλθε στη Συρία μαζί με δεκάδες χιλιάδες τρομοκράτες, υπολογίζονται σε 90.000, στρατολογημένοι, εκπαιδευμένοι, εξοπλισμένοι και χρηματοδοτούμενοι από τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, την Τουρκία, την "δυτικοποιημένη" Λιβύη. Μισθοφόροι από 83 χώρες...".

Ο Amer Abou Goulé, ο δολοφόνος του Μάρτυρα Vittorio Arrigoni, συνάντησε στο Χαλέπι τον Αραβικό στρατό της Συρίας, που εκδικήθηκε τη δολοφονία του Βίκ.
Δεν θα άρεσε στον Βίκ, αλλά εμείς ευχαριστούμε τους Σύρους που φυλάνε Θερμοπύλες!
Ήταν στην καρδιά μας… Ζει για πάντα κι έγινε παγκόσμιο σύμβολο ο Βίκ.
Η σιωνιστική κατοχή στην Παλαιστίνη συνεχίζεται...
Ο δολοφονικός αποκλεισμός της Γάζας συνεχίζεται...
12 χρόνια από τη δολοφονία του Βίκ... 14 χρόνια από εκείνο τον Τηλεμαραθώνιο για τα παιδιά της Γάζας, όταν οι Έλληνες έδωσαν την ψυχή τους και συγκεντρώθηκαν 1,3 εκατομμύρια € για τα παιδιά της Γάζας... στη Γάζα δεν πήγε ούτε «δεκάρα τσακιστή»!
Μέλη των αποστολών ανθρώπινη ασπίδα στη βομβαρδιζόμενη Γάζα έγιναν βουλευτές κι υπουργοί... κανένας και καμία δεν έδειξαν το ελάχιστο ενδιαφέρον... τα χρήματα εξαφανίστηκαν και κανένας δεν ντρέπεται και δεν λογοδοτεί!
Ούτε η περί πολλού UNISEF, ούτε η ΓΣΕΕ, ούτε η ΑΔΕΔΥ, ούτε οι άλλες οργανώσεις που συμμετείχαν μετά από την πρωτοβουλία του ελληνικού τμήματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Άρση του αποκλεισμού της Γάζας (υπεύθυνος ο σ. Γιώργος Αναστόπουλος, που δεν έλειψε ποτέ από τα αγωνιστικά προσκλητήρια για την Παλαιστίνη, αλλά και τη Συρία), που ακόμη αναζητούν ματαίως να μάθουν την "τύχη" του οβολού του Έλληνα πολίτη... ούτε οι κυβερνήσεις, αλλά ούτε ένας εισαγγελέας που δεν έχει υποστεί το σύνδρομο Κορλέονε: δεν είδα, δεν άκουσα, δεν διάβασα.
Η ΓΣΕΕ δεήθηκε στα τέλη του 2009 να τοποθετηθεί... και να δεσμευτεί... Σήμερα 2023... Ποια δέσμευση; Ποιες συνδικαλιστικές οργανώσεις; Η ντροπή είναι ανθρώπινο συναίσθημα και δεν υπάρχει!
Όμως, σήμερα και μετά από 14 χρόνια τα χρήματα παραμένουν "εξαφανισμένα" κι ήταν χρήματα του ελληνικού λαού για τα παιδιά της Παλαιστίνης στη Γάζα... Από τότε μαφιόζικη σιωπή -κι είναι επιεικής χαρακτηρισμός- ΚΑΙ για την περί πολλού ΓΣΕΕ των χρυσοπληρωμένων εργατοπατέρων...Χυδαίοι αλήτες, απατεώνες χωρίς ΚΑΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ, που βρίσκονται τα χρήματα για τα παιδιά της Γάζας;
 
* Ποιος ήταν ο Vittorio Arrigoni;
Ήταν ΑΝΘΡΩΠΟΣ!
Όταν κατορθώσαμε να περάσουμε μέσα στη Γάζα τα να ρουχαλάκια για το ορφανοτροφείο της Γάζας, για παιδιά με ειδικές ανάγκες, η ευτυχία του Βίκ ήταν το χαμόγελο αυτών των αγγέλων.
Για να δείξει τη χαρά του, για να "ευχαριστήσει" που περάσαμε το "τρομοκρατικό" υλικό, έστειλε φωτογραφίες με τα παιδάκια που φορούν τα ρούχα μας, τα ρούχα που τους πήγαμε!
Αυτός ήταν ο Βίκ!
[ακολουθούν μερικές από τις φωτογραφίες που μας έστειλε για να μοιραστούμε τη δική του χαρά]
-
"Για εσένα Παλαιστίνη θα επιστρέψουμε: θα επιστρέψουμε δαφνοστεφανωμένοι..."! 15 Μάη 1948... H μεγαλύτερη κλοπή στην παγκόσμια ιστορία!

«Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει
παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του...»
Γιάννης Ρίτσος
 
«Σβήνοντας ένα κομμάτι από το παρελθόν είναι
σαν να σβήνεις και ένα αντίστοιχο κομμάτι από το μέλλον.
Η μνήμη όπου και να την αγγίξεις πονεί.»
Γιώργος Σεφέρης
[Βλέπε, σε: «Η μνήμη όπου και να την αγγίξεις πονεί»! Όταν η Ελλάδα είχε Έλληνα πρωθυπουργό]
 
 

Εμείς θυμούμαστε!

Κι όταν μας ρωτήσουν γιατί θυμόμαστε, γιατί δεν βλέπουμε μπροστά, το μέλλον θα τους απαντήσουμε: θα ‘ρθει η μέρα που εμείς θα θυμούμαστε τόσα πολλά, ώστε να θάψουμε σ’ ένα μεγάλο τάφο τους απατεώνες και παραχαράκτες της ιστορίας και του σοσιαλισμού.
Η μνήμη δεν αρχειοθετείται!
Δεν ξεχνάμε!
 
* Στη φωτογραφία του κειμένου, μαζί με τον Βικ κι ο αγαπημένος φίλος και σύντροφος Τάσος Κουράκης, που μας άφησε κι αυτός νωρίς:  Ένα αιρετικό Addio στον Τάσο... Μάλλον θα του άρεσε...


Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν...Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ
 
Top