Αυτοί είναι οι νέοι υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που θα διεκδικήσουν μια θέση στη Βουλή στις εκλογές τις 21ης Μαΐου. Πολίτες, καταξιωμένοι στις τοπικές κοινωνίες και στο επάγγελμά τους. Και όλοι τους πιστοί στο όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Ελλάδα του 2027.

Το 50% του συνόλου των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας θα είναι νέα πρόσωπα. Χωρίς συμμετοχή, μέχρι σήμερα, στην κεντρική πολιτική σκηνή, διεκδικώντας για πρώτη φορά την ψήφο των Ελλήνων πολιτών, αλλά και την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού.


Η συμμετοχή των γυναικών στα ψηφοδέλτια ανέρχεται σε ποσοστό 42% και των ανδρών στο 58%. Ενώ, ο μέσος όρος ηλικίας των νέων υποψηφίων είναι τα 44 έτη.

Δείτε τους νέους υποψήφιους βουλευτές εδώ:Για την τελική λίστα με τους υποψήφιους, έγινε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου κύριο ρόλο είχαν ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ Παύλος Μαρινάκης και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Θανάσης Νέζης οι οποίοι ήταν σε άμεση επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος έδωσε και την τελική έγκριση.

Από τη λίστα με τους υποψήφιους, ξεχωρίζουν τα εξής ονόματα:

- ο καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας στην Κεφαλονιά

- ο πρώην υπουργός Κώστας Κιλτίδης στο Κιλκίς

- ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στην Ηλεία

- η Σέβη Αμανατίδου Βολουδάκη στα Χανιά

- ο πρώην περιφερειάρχης Γιώργος Δακής στην Κοζάνη

- ο οδοντίατρος Γιώτα Τριγώνη στην Εύβοια

- ο Γρηγόρης Ψαριανός στον Νότιο Τομέα Β’ Αθηνών

- ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Σαλτούρος στην Ξάνθη

- ο πρόεδρος Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος στη Χαλκιδική

Επιπλέον, σημειώνεται πως όλοι οι νυν βουλευτές θα είναι υποψήφιοι εκτός του Γιώργου Βαγιωνά και του Κώστα Τζαβάρα καθώς οι ίδιοι το ζήτησαν ενώ υπενθυμίζεται πως ο Χριστόφορος-Εμμανουήλ Μπουτσικάκης και η Γεωργία Μαρτίνου έχουν δηλώσει οι ίδιοι πως δεν θα είναι υποψήφιοι. Επίσης, αναφορικά με τον πρώην βουλευτή Θέμη Χειμάρρα, εκκρεμεί η υποψηφιότητά του στη Φθιώτιδα και αναμένεται να συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια, καθώς αναμένεται ένα έγγραφο από την εισαγγελία το οποίο θα επικυρώσει και τυπικά τη συμμετοχή του.

Μάλιστα, υπάρχουν μερικές υποψηφιότητες, ακόμα, που ξεχωρίζουν:

- την υπάλληλο εστίασης Μαρκέλλα Τσάπη, υποψήφια στη Χίο, η οποία είναι η πρώτη υποψήφια από τα Ψαρά.

- τη δικηγόρο Φαίδρα Τσαλαχούρη, υποψήφια για την Α΄Αθήνας, η οποία είναι ΑμΕΑ.

- τη Θεονύμφη Πασπαλάκη, υποψήφια στο Ηράκλειο, η οποία έχει χάσει το χέρι της σε τροχαίο στην προσπάθεια να σώσει τον γιο της.

- τη νοσηλεύτρια Άρτεμη Νικηφόρου, υποψήφια στο Ρέθυμνο, η οποία πήγε από το Ρέθυμνο στη Θεσσαλονίκη και ήταν εθελόντρια στους πρώτους μήνες του κορωνοϊού.

- την επιχειρηματία Αικατερίνη Καραμήτσου-Γιαννέλου, υποψήφια στον Έβρο, που είναι η πρώτη γυναίκα υποψήφια από τη Σαμοθράκη.
 
Top