Η παρουσίαση των υποψηφίων  στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας θα γίνει το πρωί  στα γραφεία του ΝΔ από τον Κ. Μητσοτάκη και στις πρώτες έξι, δυνητικά εκλόγιμες θέσεις, βρίσκονται τρεις γυναίκες και τρεις άντρες.

Σύμφωνα με  πληροφορίες, επικεφαλής θα είναι γυναίκα. Σε εκλόγιμη θέση -και μάλιστα ψηλά- θα βρίσκεται η Ειρήνη Αγαπηδάκη, η οποία υπήρξε εθνική συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και σήμερα είναι γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας. Η Ειρήνη Αγαπηδάκη θα είναι σε εκλόγιμη θέση, ενδεχομένως και πρώτη. 

Η τρίτη γυναίκα σε εκλόγιμη δυνητικά θέση είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου. Η συγκεκριμένη γυναίκα είναι εκείνη που το 2019 εμπνεύστηκε το project «Υπέροχες Γυναίκες», που αποτελεί μια Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, στόχος της οποίας είναι να ενδυναμώσει και να παροτρύνει τις γυναίκες να συμμετέχουν και να δημιουργούν δράσεις που έχουν θετικό κοινωνικό αντίκτυπο. Θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα έχει και η Ματίνα Παγώνη.

Τιμητική θέση για τον πρώην διευθυντή της ΝΔ επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Αντώνη Σγαρδέλη
Οι τρεις άντρες που θα βρίσκονται στις υπόλοιπες εκλόγιμες θέσεις είναι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θοδωρής Σκυλακάκης, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος θα καταλαμβάνει και την εκλόγιμη θέση του εκπροσώπου των αποδήμων, και ο γενικός γραμματέας Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης.

Σε μη εκλόγιμη θέση θα βρίσκεται η διευθύντρια του γραφείου τύπου της ΟΝΝΕΔ, Πορφυρένια Κανελλοπούλου, και ο πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Καρανικόλας.
Την τελευταία 15η και τιμητική θέση θα καταλάβει ο πρώην διευθυντής της ΝΔ επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Αντώνης Σγαρδέλης.
 
Top