Καμιά δουλειά δεν είχε το λευκό βαν με έδρα την Νίκαια στην περιοχή του Αλίμου και το οποίο έκανε τα λαγωνικά της Αστυνομία να βρούν την άκρη τον «Μίτο της Αριάδνης» και προχωρήσουν στον «Λαβύρινθο» με σκοπό να αποκαλύψουν  τους εκτελεστές αλλά και αυτόν που έδωσε την διαταγή. Η εξελίξεις είναι καταιγιστικές   

Η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει και άλλα δύο άτομα για την υπόθεση εκτός από τους δύο συλληφθέντες ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει γνώσει το πώς οργανώθηκε και στήθηκε το δολοφονικό σχέδιο κατά του δημοσιογράφου

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ.

Εκτός από τα δύο αδέρφια που συνελήφθησαν το απόγευμα της Παρασκευής πληροφορίες αναφέρουν έχουν ταυτοποιηθεί και άλλα δύο άτομα για την υπόθεση που τα ονόματά τους περιλαμβάνονται στη δικογραφία.
Το συγκεκριμένο άτομο φέρεται να έχει συντονιστικό ρόλο στη δολοφονική επίθεση κατά του δημοσιογράφου και ίσως να είναι το πρόσωπο κλειδί για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης και τα κίνητρα της δολοφονίας.

Για ποιο λόγο δεν έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης και για τα δύο αυτά άτομα είναι θέμα που αφορά τις εισαγγελικές αρχές και την διαδικασία που ακολουθούν.


Ποιος έδωσε την εντολή δολοφονίας

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο η Αστυνομία έχει σαφή εικόνα για το ποια ήταν τα άτομα που έδωσαν την εντολή για τη δολοφονία του δημοσιογράφου. Οι Αρχές έχουν χαρτογραφήσει τα πρόσωπα, τους δράστες, αλλά και τα κίνητρα της δολοφονίας, τα οποία φέρονται να αφορούν τα ρεπορτάζ του δημοσιογράφου τα οποία είχαν ενοχλήσει άτομα του χώρου του οργανωμένου εγκλήματος.

Πώς έφτασαν οι Αρχές στα ίχνη των συλληφθέντων

Όπως αποκαλύπτει το MEGA, οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών χειρίστηκαν υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και παρατήρησαν ότι στην περιοχή βρισκόταν ένα λευκό βαν.

Αναλύοντας τις εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας διαπίστωσαν ότι υπήρχε μία επιγραφή από εταιρεία καθαρισμού πολυκατοικιών πάνω στο όχημα.

Το στοιχείο αυτό οδήγησε την ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή της Νίκαιας, με τους αξιωματικούς να ανοίγουν την έρευνα σε ακτίνα 2,5 χλμ.

Στη συνέχεια συνομίλησαν με τους διαχειριστές όλων των πολυκατοικιών της περιοχής, ωστόσο κανένας δεν τους είπε ότι την ημέρα της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ είχαν χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες της εταιρείας καθαρισμού.

Το επόμενο βήμα της αστυνομίας ήταν να κάνει έφοδο στην εταιρεία καθαρισμού ως Οικονομική Αστυνομία και πήραν τα βιβλία της εταιρείας.

Εκεί δεν είδαν να υπάρχει καταγεγραμμένη η παρουσία του λευκού βαν στον Άλιμο, όπου σημειώθηκε η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, με το στοιχείο αυτό να αποδεικνύει ότι το βαν βρισκόταν στο σημείο για κάποιον άλλο λόγο και όχι για τον καθαρισμό κάποιας πολυκατοικίας.

Γνώριμοι των Αρχών οι δύο συλληφθέντες

Οι δύο συλληφθέντες, αδέρφια 40 και 48 ετών, έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για διάφορές υποθέσεις όπως εκβιασμούς και ληστείες.

Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι ο ένας φέρεται να σχετιζόταν με ομάδα γνωστού νονού της νύχτας που δολοφονήθηκε στο Παλαιό Φάληρο ενώ φέρεται να εμπλέκεται και στη δολοφονία πυγμάχου στο Γαλάτσι το 2021 για την οποία μάλιστα εκκρεμεί και άλλο ένταλμα σύλληψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα δύο αδέρφια φέρεται να είχαν υποστηρικτικό ρόλο στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ και τα στοιχεία για αυτό είναι αδιάσειστα σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Παράλληλα εξετάζεται αν ο ένας από τους δύο συλληφθέντες έχει μεγαλύτερη εμπλοκή στη δολοφονία χωρίς για την ώρα να διευκρινίζεται αν αυτό που ερευνάται είναι αν πρόκειται για έναν από τους δολοφόνους του δημοσιογράφου.
 
Top