Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Μετά την αποσύνθεση του σώματός μου θέλω
ένα μέρος να ταφεί στο Γερεβάν κι ένα μέρος να ταφεί στο Χαλέπι...

Είμαι Αρμένιος και Σύρος»
Αράμ Καραμανουκιάν, Αρμένιος στρατηγός του Αραβικού στρατού της Συρίας,
αναπαύεται στο νεκροταφείο του Γερεβάν κι ένα τμήμα της
σωρού του στο Αρμένικο Ορθόδοξο νεκροταφείο του Χαλεπιού
  Σχετικό: “Metz Yeghern”... το “Μεγάλο Έγκλημα”!

Αρχαία Βέροια των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το σημερινό Χαλέπι, η βιομηχανική κι εμπορική πρωτεύουσα της Αδέσποτης Συρίας, 24 Απρίλη 2023: Λαμπαδηδρομία για την ημέρα μνήμης των θυμάτων της γενοκτονίας των Αρμενίων-Ελλήνων-Ασσυρίων...
Εκεί... έχουν Μνήμη!

Medz Yeghern (το «Μεγάλο Έγκλημα»... όπως το βιώνουν ως σήμερα οι ίδιοι οι Αρμένιοι) ξεκίνησε τη νύχτα της 24ης Απρίλη 1915 ξημερώνοντας 25 Απρίλη 1915, στην Κωνσταντινούπολη, με τις πρώτες συλλήψεις διανοούμενων, δημοσιογράφων, ποιητών, Αρμενίων συγγραφέων για να εξαπλωθεί γρήγορα, συστηματικά κι οργανωμένα σε κάθε περιοχή που ζούσαν οι Αρμένιοι.

«"Ov sirun sirun" αρχίζει να τραγουδά και στέκεται περήφανη...
Ένας άνεμος τρέλας ταξιδεύει στον τόπο.
Όλες οι άλλες γυναίκες αρχίζουν να ουρλιάζουν.
Οι ζαπτιέδες [χωροφύλακες] δεν το περίμεναν,
σπεύδουν προς την... Αζνίβ, κοιτούν μόνον αυτή,
που συνεχίζει να τραγουδά μέχρι που
ένα χτύπημα ενός σπαθιού της κόβει το κεφάλι.
Αντίο, γλυκιά Αζνίβ... αντίο περιστερά της Αρμενίας.»
Από το "Αγρόκτημα των κορυδαλλών"
 
Το οργανωμένο σχέδιο μαζικής εξόντωσης, Γενοκτονίας των Αρμενίων, μπαίνει σ' εφαρμογή στην Οθωμανική αυτοκρατορία μετά τις αποφασιστικές ήττες που υπέστησαν από το Ρωσικό στρατό, που στα νικηφόρα Ρωσικά τάγματα αγωνίστηκαν ως εθελοντές πολλοί Αρμένιοι στρατιώτες.
Εκτός από τους ιστορικούς λόγους εκδίκησης, ο κύριος στόχος των Νεότουρκων, της οργάνωσης που γεννήθηκε στις αρχές του εικοστού αιώνα κι έκανε δόγμα τις γενοκτονίες, ήταν να δημιουργήσουν ένα ενιαίο, μεγάλο "Τουρκικό Εθνικό Κράτος", που να κατοικείται μόνον από Μουσουλμάνους Τούρκους. Από αυτές τις Γενοκτονίες Αρμενίων, Ασσυρίων, Αράβων, Ποντίων, Μικρασιατικού ελληνισμού, διασώθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν από τους Νεότουρκους μισθοφορικά ως σφαγείς... μόνον οι Τσέτες (Κούρδοι).

Σήμερα συμπληρώνονται 108 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων από την οθωμανική κυβέρνηση των Νεότουρκων κι ως εκτελεστικά όργανα τους Τσέτες, τις άτακτες ορδές Κούρδων φυλάρχων που μετέφεραν από την Ανατολία.
Σφαγιάστηκαν περισσότεροι από 1.500.000 Αρμένιοι. Η πρώτη μαζική γενοκτονία-εθνοκάθαρση του 20ου αιώνα που ακόμη δεν βρήκε "δικαίωση" αναγνώρισης, όπως η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, των Ασσυρίων, του ελληνισμού της Μικράς Ασίας, πάντα από τους Νεότουρκους και με αντίτιμο το πλιάτσικο των πτωμάτων τους Κούρδους.
Μια Γενοκτονία για την οποία ο μεγάλος μαρξιστής διανοητήςAntonio Gramsci, μεταξύ των ιδρυτών του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας, ο Ιταλός φιλόσοφος του οποίου τα έργα έχουν μεταφραστεί σε όλες σχεδόν τις γλώσσες του κόσμου και διδάσκονται στα Πανεπιστήμια, έγραψε γι αυτή τη Γενοκτονία:
«Για έναν λαό, για μία φυλή, αυτό ισοδυναμεί με αργή διάλυση,
με προοδευτική εξαφάνιση των διεθνών δεσμεύσεων,
με την παράδοση στους ανήμπορους εαυτούς μας»...
Antonio Gramsci, για τη Γενοκτονία των Αρμενίων
Σήμερα, την 108η επέτειο αυτού του εγκλήματος θα μιλήσουμε γι' αυτό που έντεχνα αποσιωπά και κρατάει ως επτασφράγιστο μυστικό η επίσημη ιστοριογραφία: Η εμπλοκή του "Κράτους του Ισραήλ", των διάφορων αμερικάνικων εβραϊκών οργανώσεων όπως η "Quincentennial Foundation" με το "Εβραϊκό Μουσείο Τουρκίας" κι επίσης το "Μέγα Ραββινάτο της Τουρκίας" ("Grand Rabbis of Istanbul and the Ottoman Empire"), που σθεναρά σ' ολόκληρο τον κόσμο στηρίζουν την Τουρκία και καταγγέλλουν όσα κοινοβούλια και χώρες προχωρούν στις αναγνωρίσεις αυτών των Ολοκαυτωμάτων.
Οι Αρμένιοι γνωρίζουν πολύ καλά. Το σχέδιο εξόντωσης τους από τους Οθωμανούς ήταν έμπνευσης και σχεδιασμού των σιωνιστών και της μασονίας: Ντονμέ (Dönme, Donmeh), Ντονμέχ ή Σαββατιανοί.
Εξαπλώθηκαν σε όλες τις μασονικές ευρωπαϊκές στοές, αλλά και στον αραβικό κόσμο. Ο μονάρχης δικτάτορας του οίκου Σαούδ, των μοναρχών της Σαουδικής Αραβίας (σήμερα ο πιο στενός σύμμαχος του Ισραήλ και μάλιστα ενισχύει με το αμυντικό της πυραυλικό σύστημα Πάτριοτ κι η επίσημη Ελλάδα) είναι δημιούργημα των Ντονμέ, και στην Ελλάδα το κέντρο τους σώζεται ως σήμερα κι είναι το "Τέμενος των Ντονμέ", γνωστό ως Γενί Τζαμί στη Θεσσαλονίκη.
Οι Αρμένιοι χαρακτηρίζονται από τιμιότητα, εργατικότητα και εμπορικό πνεύμα. Αρκεί κάποιος να σημειώσει πως στο Χαλέπι, τη βιομηχανική πρωτεύουσα της Συρίας, ολόκληρο το εμπόριο και οι περισσότερες βιομηχανίες ήταν κι ευτυχώς παραμένουν στα χέρια της Αρμενικής Κοινότητας, που στη φιλόξενη Συρία βρήκαν προστασία όσοι διέφυγαν της Γενοκτονίας. Διαχρονικά ήταν ως έθνος στο στόχαστρο της μασονίας και του σιωνισμού -που κατόρθωσε μέχρι τις ημέρες μας να ταυτίζει μία θρησκεία (εβραϊσμό) με τον σιωνισμό (ναζιστικό-ρατσιστικό μόρφωμα ολοκληρωτισμού).
«Πατριωτισμός δεν υπάρχει μόνον στα λόγια.
Πατριωτισμός σημαίνει ότι ανήκουμε σ' αυτή τη γη και την υπερασπιζόμαστε...
κι ο καθένας εργάζεται κι απολαμβάνει τους κόπους του ασχέτως θρησκεύματος ή εθνικότητας...»
Μπασάρ Αλ Άσαντ  

 
Σήμερα, 108 χρόνια από εκείνη τη Γενοκτονία, έργο των Κούρδων για λογαριασμό της Τουρκίας, οι Κούρδοι λακέδες των ιμπεριαλιστών σε νέα εγκληματικά "καθήκοντα"... 24 Απρίλη 2023: ΟιΟυκροναζί με τους Κούρδους, σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση στις Ρωσικές δυνάμεις στη Συρία...
 
Για να μην ξεχνάμε:

 «Για έναν λαό, για μία φυλή, αυτό ισοδυναμεί με αργή διάλυση,
με προοδευτική εξαφάνιση των διεθνών δεσμεύσεων,
με την παράδοση στους ανήμπορους εαυτούς μας»
Antonio Gramsci, για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

  “Metz Yeghern”... το “Μεγάλο Έγκλημα”! Δεν ξεχνάμε!


«Να θυμάσαι... ποτέ μην εμπιστευτείς Τούρκο και Κούρδο»
Αραβικό γνωμικό

  Tο Ολοκαύτωμα που όλοι αποσιωπούν και κρύβουν!


«Το πλήθος της διαφορετικότητας των λαών και των πολιτισμών,
των παραδόσεων και των γλωσσών...
είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Θεός περπατά στην ανθρώπινη ιστορί
α»
Γιόχαν Χέρντερ
(1744 - 1803)

  Akītu... Η Πρωτοχρονιά των Ασσυρίων (1η Απρίλη 6771)!


Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν...Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ
 
Top