Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Η Ανεξαρτησία είναι η εκδίωξη του αποικιοκράτη,
η ήττα των λακέδων του και η εξαφάνιση της ιδεολογίας του·
είναι η ταυτότητα των...

Ελεύθερων Λαών, η ιστορία και η κληρονομιά τους…
Η Ανεξαρτησία είναι επιστήμη, γνώση, οικοδόμηση και κατακτήσεις.
Η Ανεξαρτησία είναι ευθύνη και ρίζα στην πατρίδα»
Πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ, 17 Απρίλη 2023, 77η"Ημέρα της Ανεξαρτησίας"
«Η Συρία ανήκει στους Σύρους»

Σήμερα... 17 Απρίλη 2023, συμπληρώνονται 77 χρόνια Ανεξαρτησίας της Συρίας από τη γαλλική αποικιακή κυριαρχία.
Το 1920 ξέσπασε η Αραβική εξέγερση κι η Συρία κήρυξε ανεξαρτησία.
Τα βιλαέτια του Χαλεπίου, της Βηρυτού, της Δαμασκού και του Ντέιρ Ελ Ζορ. αποσπάστηκαν από την Τουρκία το 1918, στη διάσκεψη του Σαν Ρέμο (25 Απρίλη 1920) παραδόθηκαν στη Γαλλία, η οποία χώρισε τη χώρα σε ομόσπονδα κράτη: το κράτος της Δαμασκού, το κράτος του Χαλεπίου, του Λιβάνου, το κράτος των Αλαουιτών.
Την 1η Γενάρη του 1925, η Δαμασκός και το Χαλέπι ενώθηκαν σε ένα ενιαίο κράτος με πρωτεύουσα τη Δαμασκό, περιλαμβάνοντας και την Αλεξανδρέττα (Αντιόχεια), ενώ τα εδάφη της Λαοδίκειας ἡ Πάραλος (σημερινή Λαττάκεια) θα διατηρήσουν την αυτονομία τους μέχρι τις 9 Σεπτέμβρη 1936.
Στις 23 Ιούνη του 1939 οι Γάλλοι αποικιοκράτες "παραχωρούν" Συριακή γη, ένα πολύ γόνιμο ιστορικό-γεωγραφικό-στρατηγικό κομμάτι στην Τουρκία: την Αλεξανδρέττα (Αντιόχειας), που μέχρι σήμερα ο Αραβικός πληθυσμός της είναι υπό Τουρκική κατοχή ως επαρχία Χατάι.
Να σημειωθεί πως το 3ο στην τιμητική τάξη μετά από τις Εκκλησίες Κωνσταντινουπόλεως και Αλεξανδρείας, το "Αυτοκέφαλο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο της Μεγάλης Θεουπόλεως Αντιοχείας, Συρίας, Αραβίας, Κιλικίας, Ιβηρίας τε και Μεσοποταμίας και πάσης Ανατολής", διατηρεί ως Έδρα τη Δαμασκό κι αντιστέκεται στις πιέσεις Ερντογάν και του αξιωματικού του Τουρκικού στρατού Δημήτρη Αρχοντώνη (γνωστός και ως Βαρθολομαίος, ο υποτελής στους ιμπεριαλιστές πατριάρχης που αναγνώρισε ακόμη και σχισματική εκκλησία στο νεοναζιστικό Ουκρανικό καθεστώς), να μεταφερθεί στην κατεχόμενη Αντιόχεια και να είναι εξαρτημένο από το Τουρκικό καθεστώς και τους ιμπεριαλιστές.
Η Συρία θα απελευθερωθεί από τον γαλλικό αποικιοκρατικό ζυγό το 1946, μετά από έναν επίπονους αγώνες που κόστισαν καταστροφές, πείνα, θανάτους και φρικτά δεινά στο λαό της Συρίας.
«Ο Θεός να σε προστατεύει… ω Συρία * Allāh yahmiki yā Sūriya *  الله يحميكي يا سوريا
Όλοι για τη Συρία, ο καθένας με το θεό του»!»

النصر لروسيا والهزيمه لاعدائها Victory to Russia

Syrian Communist Party - الحزب الشيوعي السوري: Ο καπιταλισμός γεννά τους ναζί! Αφήστε τον να ξεκοπεί από τις ρίζες του! - الرأسمالية تولد النازية.. فلتقتلع من جذرها!

Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας - Syrian Communist Party - الحزب الشيوعي السوري
Ανακοίνωση του Συριακού Κομμουνιστικού Κόμματος
«Ζήτω οι εθνικές μας γιορτές
Γιοι και κόρες των σπουδαίων ανθρώπων μας!
Ω οι εγγονοί των ηρώων της ανεξαρτησίας, Youssef the Great, Mohamed Al-Ashmar, Sultan Al-Atrash, Mahou Ibo Shasho, Ibrahim Hanano, Salah Al-Ali, Hassan Al-Kharat, Saeed Al-Ass, Ramadan Shlash, Ahmed Merioud, Tayeb Sherbak και άλλων... Η εικόνα της Ανεξαρτησίας ζωγραφισμένη από το αίμα των μαρτύρων και.... ολοκληρώνεται μέχρι να επιτευχθεί η νίκη του προδοτικού Γάλλου αποικιοκράτη...
Μνημονεύουμε τη μεγάλη συμφορά, τις εθνικές εορτές, φέτος και η χώρα μας θεραπεύει τις πληγές της από έναν καταστροφικό σεισμό, οι άνθρωποι μας έχουν υποφέρει από αυτόν τον σεισμό, και μπορεί να επιστρέψουν στα σπίτια τους, και αν σταθούμε αλληλέγγυοι με τα θύματα και τις οικογένειές τους, στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στους έντιμες σκηνές κοινωνικής αλληλεγγύης. Η συνείδηση του λαού μας.. Ναι, αυτή η φυσική καταστροφή πρόσθεσε νέους πόνους σε χρόνια επιθετικού πολέμου στην πατρίδα μας, και στις τραγωδίες των φιλελεύθερων οικονομικών πολιτικών για τον λαό μας μεγαλύτερη δυστυχία. Όλα αυτά όμως δεν θα μας χωρίσουν από τον αγώνα και δεν θα μας τσακίσουν τα κόκαλα. Θα παραμείνουμε αποφασισμένοι να απελευθερώσουμε κάθε σπιθαμή του εδάφους της αγαπημένης μας πατρίδας, όσο μεγάλες κι αν είναι οι θυσίες. Η επιτυχής πλήρης απελευθέρωση της πατρίδας είναι η πραγματική εκπλήρωση της κληρονομιάς του λαού μας και της παράταξής μας, καθώς η υπεράσπιση των συμφερόντων των εργατών είναι η ουσία του αγώνα μας... Είμαστε οι μαθητές του σχολείου του ηγέτη Khaled Bakdash του οποίου ο τίτλος είναι "Υπερασπίζοντας την πατρίδα, υπερασπιζόμαστε το λαό".
Συμπολίτες:
Εβδομήντα επτά χρόνια από την Ανεξαρτησία, και σήμερα, καθώς ο επιθετικός ιμπεριαλιστικός πόλεμος εναντίον της Συρίας συνεχίζεται, οι αποικιοκράτες επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν τους στρατούς τους και τοπικά και περιφερειακά εργαλεία για να προσπαθήσουν να επιβάλουν μια νέα αποικιακή πραγματικότητα και μια νέα κατάσταση στην πολύτιμη πατρίδα μας, και να εργαστούν για την αποδυνάμωση και το διχασμό της Συρίας. Όμως σήμερα, στη μνήμη του λαού μας, επιμένουμε στην εκπλήρωση των μεγάλων εθνικών καθηκόντων, υπερασπιζόμενοι την πλήρη Ανεξαρτησία, την πλήρη Εθνική Κυριαρχία, την ενότητα του εθνικού εδάφους και την απελευθέρωση κάθε σπιθαμής γης της πατρίδας. Ανεξάρτητα από τις θυσίες και όσο μεγάλη κι αν είναι η συνωμοσία.. Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Συρίας είναι το Κόμμα της Αλ Τζαλάα, όπως το αποκαλούσαν οι μάζες του λαού μας σε εκτίμηση της εθνικής απελευθέρωσης από τη γαλλική αποικιοκρατία, επιβεβαιώνει τη συνέχιση του στον αγώνα με όλες τις εθνικές δυνάμεις για το δικαίωμα υπεράσπισης της Ανεξαρτησίας, μακριά από κάθε άμεσο ή έμμεσο έλεγχο από τα αποικιακά κράτη. Με σκοπό την ενίσχυση των παραγόντων Εθνικής Αντίστασης, πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά.
Η Συρία έχει ζήσει εξέχοντα μπροστά στους αποικιοκράτες και τους καταπιεστές τους.
Δαμασκός, Απρίλης 2023»

Στην αποικία Ελλαδιστάν, αναμένοντας πότε θα φτάσει και στη Δαμασκό (στην Τουρκία πήγε την επομένη του σεισμού) η βοήθεια που δήθεν συγκέντρωσε το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) για τη Συρία και μας έπιασε όλους στον ύπνο... Δεν είχαμε κατανοήσει πως η Συρία πρέπει να τιμωρηθεί, γιατί δεν συντάχθηκε με με τους Νατοϊκούς λακέδες που αγωνίζονται εναντίον του Ρωσικού ιμπεριαλισμού... 23 Φλεβάρη 2023 -Σχολιάζει ο Αναμένοντας να φτάσει η βοήθεια του ΠΑΜΕ... ΚΑΙ στη Συρία

"Όποιος νιώθει κι ασπάζεται τα ιδανικά των μαρξιστών-λενινιστών,
οφείλει να κάνει δικό του τον αγώνα του Συριακού λαού
και του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ...
Όποιος σήμερα στρέφει αλλού το πρόσωπό του,
θα κριθεί από την ιστορία...


7 Ιούνη 2022: Η Ε.Ε. κι η αποικία Ελλάδα και με τον Μητσοτάκη... ανανέωσαν το παράνομο φονικό εμπάργκο στη Συρία...

Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν...Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ
 
Top