Η νεκροθάφτης Iζαμπέλ Πλουμερό έκανε βόλτα με το ποδήλατο γύρω από το Παρίσι μια πρόσφατη φθινοπωρινή μέρα. Ωστόσο δεν πρόκειται για κάποιο συνηθισμένο ποδήλατο αλλά μια νεκροφόρα με την οποία ελπίζει ότι σύντομα θα φέρει έναν νέο «πράσινο» τρόπο διεξαγωγής κηδειών στη γαλλική πρωτεύουσα.

Οι πιο αθόρυβες και με περιβαλλοντική συνείδηση ταφές παρουσιάζουν ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον και η Πλουμερό υποστηρίζει ότι η μεταφορά του φέρετρου με ένα ειδικά σχεδιασμένο ποδήλατο φορτίου μπορεί να προσδώσει έναν πιο προσγειωμένο ρυθμό σε μια κηδεία.

Μολονότι ποδήλατα-νεκροφόρες συναντά κανείς ήδη σε κάποιες άλλες χώρες, όπως η Ελβετία και η Δανία, η δική της θα είναι η πρώτη στη Γαλλία, σύμφωνα με την 51χρονη νεκροθάφτη.

«Για μένα είναι λογικό να συνδυάζω το ποδήλατο και τη νεκροφόρα γιατί, όταν μιλάμε για ποδήλατα στο Παρίσι, μιλάμε για ήπια κινητικότητα και αν είνια να διαλέξουμε μια μέρα που χρειαζόμαστε απαλότητα, είναι η μέρα που συνοδεύουμε κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο στο μέρος της τελευταίας τους ανάπαυση», είπε η Πλουμερό.

″Όλοι περπατούν με τον ίδιο ρυθμό βήματος (πίσω από μια νεκροφόρα- ποδηλάτου) και ακούμε ο ένας τον άλλον, ακούμε τους ήχους της φύσης γύρω μας, τον άνεμο στα δέντρα, τα πουλιά. Κατά τη γνώμη μου, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να παρηγορηθείς.”


Η Πλουμερό πρόσθεσε ότι είχε ήδη εξασφαλίσει τις απαιτούμενες άδειες για τη χρήση της νεκροφόρας ποδηλάτου και απλώς περίμενε το πράσινο φως από τον ασφαλιστή της για να ξεκινήσει.


 
Top