Θανάσης Καρτερός

Αμα λες ότι στη χώρα υπάρχει ακρίβεια Μητσοτάκη, ότι οι πάροχοι θησαυρίζουν με τα ουρανοκατέβατα κέρδη, ενώ η κοινωνία στενάζει με τις ουρανοκατέβατες τιμές του ηλεκτρικού και η κυβέρνηση παριστάνει τον Πόντιο Πελάτη (του Στάσση), είσαι τοξικός. Ενώ άμα λες ότι ο Τσίπρας είναι εθνικό μειονέκτημα, τότε είσαι μετριοπαθής, σοβαρός, ατσαλάκωτος, μεταρρυθμιστής. Και... φορέας πολιτικού πολιτισμού. Όπως ο Μητσοτάκης.

Άμα ζητάς εξηγήσεις για τις υποκλοπές, μιλάς για δίκτυο με κέντρο το Μαξίμου, απαιτείς έρευνα σε βάθος και επισημαίνεις τις ευθύνες του Μητσοτάκη για το παρακρατικό χάλι, είσαι τοξικός. Ενώ άμα κουκουλώνεις, βαβίζεις ανοησίες ότι όλα έγιναν πίσω από την πλάτη σου, αραδιάζεις ψέματα και βάζεις τον Άδωνη να κατηγορεί τον Τσίπρα για τις δικές σου υποκλοπές, είσαι σοβαρός. Η προσωποποίηση του πολιτικού πολιτισμού. Όπως ο Μητσοτάκης.  

Άμα λες ότι στα εξοπλιστικά-μαμούθ είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει ούτε βίδα που να παράγεται στην Ελλάδα, εξασφαλίζοντας ελληνικές θέσεις εργασίας, είσαι τοξικός. Ενώ άμα λες ότι ο Τσίπρας έχει εθνικά ύποπτη στάση, τον βγάζεις τουρκόφιλο κραυγάζοντας ότι ο Ερντογάν αυτόν θα ήθελε να έχει απέναντί του κι όχι εσένα, τον σούπερ πατριώτη, είσαι εθνικώς άψογος. Ατοξικός. Αδιάβροχος. Όπως ο Μητσοτάκης.

Άμα λες ότι τη χώρα σκιάζει το καθεστώς Μητσοτάκη, η οικογενειοκρατία αμφισβητεί στην πράξη τη Δημοκρατία, οι γαλάζιες ακρίδες λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα και τα γαλάζια παιδιά το χρυσό της αριστείας, είσαι τοξικός. Ενώ άμα χαρακτηρίζεις την αξιωματική αντιπολίτευση «συνονθύλευμα που τρέφεται από τη μιζέρια και ευδοκιμεί στον βούρκο της πολιτικής», είσαι η επιτομή της πολιτικής ευαισθησίας. Όπως ο Μητσοτάκης.

Άμα λες ότι δεν πάει άλλο με την αθλιότητα της πράξης που προσυπογράφεται με απευθείας αναθέσεις δισεκατομμυρίων, ρουσφέτια, νεποτισμό, κοινωνικά χάσματα, συκοφαντίες και ψέματα, είσαι τοξικός. Ενώ άμα βαφτίζεις τα αίσχη ανάγκες, την κλοπή μεταρρύθμιση, την υποκλοπή ιδιωτική υπόθεση, την ακρίβεια έργο του Πούτιν και τον Τσίπρα παρακολούθημα του Ερντογάν, είσαι κρύσταλλο. Κύριος. Αντιβιοτικός. Όπως ο Μητσοτάκης.

Ιατρική διαπίστωση: Στο τσίμπημα κοριού οι περισσότεροι άνθρωποι παρουσιάζουν ερεθισμό, πληγές ή φαγούρα. Πολιτική διαπίστωση: Όταν συλληφθεί κανείς να διατρέφει και να διακινεί πλήθος κοριών, μπορεί να παρουσιάσει τοξικό παραλήρημα. Όπως ο Μητσοτάκης. Μάλλον έτσι εξηγείται…

ΑΥΓΗ
 
Top