Μίλησε 30 λεπτά και συμμετείχε σε 45λεπτη συζήτηση σε συνέδριο ασφαλιστικών εταιρειών στις ΗΠΑ


Κανένας δεν πάει χαμένος… Αυτό αποδεικνύεται και στην περίπτωση του Μπόρις Τζόνσον που μπορεί να παραιτήθηκε από πρωθυπουργός της Βρετανίας, όμως οι δουλειές πάνε μια χαρά και οι τραπεζικοί του λογαριασμοί αυξάνονται κατά χιλιάδες ευρώ!

Ο Τζόνσον ήταν ομιλητής στο συνέδριο ασφαλιστικών εταιρειών στις Ηνωμένες Πολιτείες και για να μιλήσει 30 λεπτά και να συμμετέχει σε 45λεπτη συζήτηση ενώπιον ασφαλιστικών πρακτόρων και συμβούλων στο Κολοράντο Σπρινγκς, πληρώθηκε το ιλιγγιώδες ποσό των… 315.000 ευρώ!

Το ποσό εμφανίστηκε επίσημα στο μητρώο της Βουλής των Κοινοτήτων στο οποίο οι βουλευτές καταχωρούν τα εισοδήματά τους. Μάλιστα ο πρώην πρωθυπουργός δικαιολόγησε το ποσό αναφέροντας ότι για το συγκεκριμένο συνέδριο εργάστηκε συνολικά… 8,5 ώρες!

Η ομιλία του πραγματοποιήθηκε ένα μήνα μετά την αποχώρησή του από την Ντάουνινγκ Στριτ, ενώ έλαβε και 13.180 ευρώ από τον Ρούπερτ Μέρντοχ για τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής για μια συνάντηση στη Μοντάνα των ΗΠΑ, όπου ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης διατηρεί ράντσο.



Ο στρατηγός Mark Milley ισχυρίζεται ότι προσπάθησε να καλέσει τον Ρώσο στρατηγό Valeriy Gerasimov αμέσως μετά το πυραυλικό χτύπημα στην Πολωνία, αλλά δεν τα κατάφερε. Ήταν η πρώτη αντίδραση των ΗΠΑ, οι οποίες δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση όπως φαίνεται την κλιμάκωση του πολέμου με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ.



Ήταν οι πλέον κρίσιμες στιγμές, όπου Πολωνία και Ουκρανία έκαναν λόγο για «ρωσικό χτύπημα σε μία νατοϊκή χώρα», η Πολωνία ζητούσε την ενεργοποίηση του άρθρου 4 της συμμαχίας, Ενώ όπως φαίνεται η αμερικανική πλευρά ήθελε με κάθε τρόπο την αποκλιμάκωση, που θα επιτυγχανόταν έστω και με μία δήλωση περί «ατυχήματος» από την πλευρά της Ρωσίας. Αυτό όμως δεν έγινε εφικτό και οι ΗΠΑ βρίσκονταν σε κατάσταση γενικευμένου συναγερμού, υπό την πίεση του Πολωνού προέδρου Ντούντα.

Την αποκάλυψη την έκανε ο ίδιος ο πρόεδρος του Μικτού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγός Mark Milley: «Έγιναν ανεπιτυχείς προσπάθειες επικοινωνίας με τον Ρώσο ομόλογό μου μετά το περιστατικό στην Πολωνία»

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ πιστεύει ότι περισσότερο από το ένα τέταρτο του πληθυσμού της Ουκρανίας παραμένει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα λόγω των πυραυλικών επιδρομών όπως ανακοίνωσε ο στρατηγός.

»Οι ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις έχουν αφήσει το ένα τέταρτο του πληθυσμού της Ουκρανίας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ένα «έγκλημα πολέμου».

Πέραν όμως από τις κατηγορίες, ο αμερικανός αξιωματούχος άφησε να εννοηθεί ότι οι ΗΠΑ πλέον προσανατολίζονται σε μία ειρηνευτική συμφωνία που θα δώσει τέλος στην πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία.

Αυτό φάνηκε από την πρόβλεψη του στρατηγού για επιβράδυνση των μαχών στην Ουκρανία τον χειμώνα θεωρώντας ότι αυτό θα μπορούσε να είναι ένα παράθυρο για μια «διευθέτηση».

Εντέλει, λόγω του νατοϊκού μη επανδρωμένου αεροσκάφους που περιπολούσε στην περιοχή, αποδείχτηκε ότι ο πύραυλος ήταν ουκρανικός. Η είδηση προκάλεσε ανακούφιση παρά την σύγκρουση κορυφής μεταξύ Μπάιντεν και Ζελένσκι που ακολούθησε και υφίσταται έως αυτή τη στιγμή.
 
Top