Έτοιμος να επιστρέψει εμφανίζεται ο Ντόναλντ Τραμπ διεκδικώντας εν νέου την προεδρία των ΗΠΑ.

Ο στενός κύκλος του Ντόναλντ Τραμπ αναφέρει ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ πρόκειται να ανακοινώσει την έναρξη της προεδρικής εκστρατείας του για το 2024 την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, ανέφερε την Παρασκευή το Axios, επικαλούμενο τρεις πηγές.


Ο Τραμπ άφησε να εννοηθεί ότι είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει στην διεκδίκηση της Αμερικανικής προεδρίας στη διάρκεια συγκέντρωσης των οπαδών του στην Αϊόβα την Πέμπτη.

«Και τώρα, προκειμένου να κάνω τη χώρα μας επιτυχημένη και ασφαλή και ένδοξη, θα το κάνω πολύ, πολύ, πολύ πιθανόν να το ξανακάνω», ανακοίνωσε ο πρώην πρόεδρος στη διάρκεια της συγκέντρωσης.


Το CNN μεταδίδει ότι αξιωματούχοι του υπουργείου Δικαιοσύνης έχουν συζητήσει την ανάγκη να υπάρξει ειδικός σύμβουλος σχετικά με τις έρευνες για την 6η Ιανουαρίου και τα έγγραφα που βρέθηκαν στην βίλα Μαρ-α-Λάγκο. Μετά τις ενδιάμεσες εκλογές αναμένεται να υπάρξει έντονη δραστηριότητα των ερευνητών.

Πόσο πιθανό είναι ο Τραμπ να κατεβεί ξανά υποψήφιος το 2024;

«Σαν την πεταλούδα που την τραβάει το φως, ο Τραμπ θα είναι υποψήφιος το 2024», είπε ένας από αυτούς τους συμβούλους, που μίλησε στο πρακτορείο Reuters υπό τον όρο ότι θα τηρηθεί η ανωνυμία του. «Πιστεύω ότι θέλει να κατέβει στις εκλογές και ανακοινώνοντάς το πριν από τη Γιορτή των Ευχαριστιών θα του δώσει πλεονέκτημα έναντι των (πολιτικών) αντιπάλων του και το καταλαβαίνει αυτό», πρόσθεσε.

Μια ανακοίνωση εντός των επόμενων εβδομάδων θα έκοβε τα φτερά των πιθανών αντιπάλων του για το χρίσμα του κόμματος, ανέφεραν οι σύμβουλοι. Δεν απέκλεισαν πάντως την πιθανότητα ο πρώην πρόεδρος να καθυστερήσει την ανακοίνωση ή και να αλλάξει γνώμη.

Ένας εκπρόσωπος του Τραμπ δεν απάντησε στο αίτημα να σχολιάσει αυτές τις δηλώσεις.

 
Top