Είχε καταγγείλει ότι τον στοχοποίησαν επειδή στηρίζει τον Μακρόν

Φρίκη έχει προκαλέσει η πρωτοφανής βίαιη επίθεση που δέχτηκε ο αντιδήμαρχος του Saint-Côme-du-Mont στη βορειοδυτική Γαλλία (ανήκει στη Νορμανδία), Μπερνάρ Ντενίς.

Χθες, ο αντιδήμαρχος βρέθηκε σε χωράφι κοντά στο δημαρχείο της μικρής πόλης, τραυματισμένος στο πρόσωπο και τα άκρα. Ο Μπερνάρ Ντενίς είχε καρφιά στα χέρια του και στα πόδια του, σύμφωνα με τις πληροφορίες του AFP.

Ο αντιδήμαρχος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και θα υποβληθεί σε εξετάσεις, ενώ οι αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση.Ο Μπερνάρ Ντενίς έχει δεχτεί επιθέσεις και στο παρελθόν, όταν άγνωστοι έβαλαν φωτιά στο γκαράζ στο σπίτι του, ενώ ο ίδιος έχει δεχτεί και απειλές για τη ζωή του επειδή εξέφρασε τη στήριξή του στον Εμάνουελ Μακρόν. Ωστόσο, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, οι έρευνες που πραγματοποιήθηκαν επί σειρά ετών, δεν κατέληξαν κάπου και δεν εντοπίστηκε πιθανός δράστης.

Λίγους μήνες πριν, ο Μπερνάρ Ντενίς κατήγγειλε ότι άγνωστοι πυροβόλησαν το αυτοκίνητό του, ωστόσο μετά από τις έρευνες αποδείχτηκε ότι ο ίδιος είχε επινοήσει την επίθεση. Μάλιστα, το επόμενο διάστημα, θα δικαστεί για την ψευδή καταγγελία.
 
Top