Χρήσιμο... εργαλείο για τη μείωση των λογαριασμών ρεύματος το χαρακτήρισε η Γιούρικο Κόικε


Μετά το πολυσυζητημένο «διπλό πουλόβερ» του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σειρά παίρνει τώρα το… ζιβάγκο του Εμανουέλ Μακρόν, με την κυβερνήτη του Τόκιο Γιούρικο Κόικε να φέρνει τη συγκεκριμένη ενδυματολογική επιλογή του Γάλλου προέδρου ως ιδανική πρόταση για να αντιμετωπιστεί ο φετινός χειμώνας της ενεργειακής κρίσης.

«Φορέστε ζιβάγκο για να μειώσετε τους λογαριασμούς ρεύματος», προέτρεψε τους πολίτες η κυβερνήτης της ιαπωνικής πρωτεύουσας. Μάλιστα, όπως είπε, οι εργαζόμενοι στο δημαρχείο πρώτοι και καλύτεροι θα δώσουν το καλό παράδειγμα, καθώς θα αρχίσουν να πηγαίνουν στη δουλειά με ζιβάγκο.

.




Ερωτηθείς δε για το εάν τα ζιβάγκο αποτελούν κατάλληλη ενδυμασία για τους χώρους εργασίας, η Γιούρικο Κόικε απάντησε ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μάκρον αποτελεί πηγή έμπνευσης, καθώς είναι γνωστό ότι του αρέσουν τα ζιβάγκο. «Ακόμη και στην Ευρώπη, ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν πρωτοστατεί στη χρήση τους», είπε, υπογραμμίζοντας ότι τα ζιβάγκο είναι «ένα από τα εργαλεία για να ξεπεραστεί (η ενεργειακή κρίση το χειμώνα), ενώ, παράλληλα, είναι “εφευρετικό”».


Η ιαπωνική πρωτεύουσα έχει θέσει ορισμένες οδηγίες για τον τρόπο μείωσης της χρήσης ενέργειας φέτος τον χειμώνα. Νωρίτερα αυτό το μήνα, για παράδειγμα, ζητήθηκε από τους ανθρώπους να σβήνουν τα περιττά φώτα, να φορέσουν ζεστά ρούχα σε εσωτερικούς χώρους και να μειώσουν τη θερμοκρασία θέρμανσης μεταξύ 1ης Δεκεμβρίου και 31ης Μαρτίου.

 
Top