«Κατέβασα την παιδική πορνογραφία για να γράψω βιβλίο», ισχυρίζεται ο συγγραφέας. Ο κατηγορούμενος βρίσκεται από τις 18 Οκτωβρίου προφυλακισμένος στις φυλακές Τρίπολης. Ανακοίνωση της Αστυνομίας για τη σύλληψη του συγγραφέα.
Σοκ έχει προκαλέσει η σύλληψη του γνωστού συγγραφέα παιδικών βιβλίων, Βασίλη Παπαθεοδώρου, για παιδική πορνογραφία.
Ο κατηγορούμενος βρίσκεται από τις 18 Οκτωβρίου προφυλακισμένος στις φυλακές Τρίπολης, μετά από δικογραφία που σχημάτισε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ.

Σε βάρος του ασκήθηκε από τον εισαγγελέα δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και έπειτα από την απολογία του ενώπιον του ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ο συγγραφέας εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά από σάρωση που πραγματοποίησαν στο διαδίκτυο με ειδικό λογισμικό που εντοπίζει αρχεία παιδικής πορνογραφίας.

Η ΕΛ.ΑΣ. σε ενημερωτικό της σημείωμα εξηγεί πώς έφθασε στα ίχνη του Βασίλη Παπαθεοδώρου. Η Αστυνομία περιγράφει πώς «χτύπησε» το σύστημα, καθώς ο συγγραφέας έκανε μαζικό download άρρωστου υλικού πορνογραφίας με πρωταγωνιστές παιδιά κάτω των 12 ετών.

Κατόπιν εντοπίστηκε η οικία του και έγινε έλεγχος, όπου εντοπίστηκε σε σκληρούς δίσκος υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη του Βασίλη Παπαθεοδώρου:

«Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνιάστηκε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας -κακουργηματικού χαρακτήρα- εις βάρος ατόμου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω Διαδικτύου.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο δράσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που περιήλθαν από αλλοδαπές Αρχές, μέσω διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.

Συγκεκριμένα, μετά από ενδελεχή και εμπεριστατωμένη διαδικτυακή έρευνα εντοπίστηκε χρήστης, εντός της ελληνικής επικράτειας, ο οποίος απέκτησε πρόσβαση σε διάφορους ιστοτόπους-εφαρμογές και κατείχε πρόσφορα για διαμοιρασμό αρχεία με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ, μετά από αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του εμπλεκόμενου ατόμου και προέκυψε ο τόπος κατοικίας του.

Στη συνέχεια, κλιμάκιο αστυνομικών διενήργησε έρευνα στην οικία του, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι, ενώ από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια εντοπίστηκε πλήθος αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του, οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα, όπου παραπέμφθηκε σε ανακριτή και ακολούθως διατάχθηκε η προσωρινή του κράτηση.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω twitter: @CyberAlertGR
Μέσω της διαδικτυακής πύλης (portal) της Ελληνικής Αστυνομίας (https://portal.astynomia.gr)
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD».
 
Top