Δεν έχουν τέλος οι σφοδρές αντιδράσεις πολιτών αλλά και φορέων για το περιβόητο καλάθι του νοικοκυριού, το οποίο αποδείχτηκε ξεκάθαρος εμπαιγμός και επικοινωνιακό σόου της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Για μια ακόμα φορά, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτή, Γιώργος Λεχουρίτης αποδόμησε πλήρως το αφήγημα του Άδωνι Γεωργιάδη ότι δήθεν ενισχύει τα νοικοκυριά στο κύμα της ακρίβειας.

«Το λέγαμε από πριν, θα μπουν προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας και προϊόντα προσφορών. Τι άλλαξε; Τίποτα. Το μόνο που άλλαξε είναι τα ψέματα που συνεχίζει να λέει ο υπουργός Ανάπτυξης» δήλωσε ο Γιώργος Λεχουρίτης, μιλώντας στο Kontra.

Όπως σχολίασε: «Πρόκειται για σόου κοροϊδίας και εξαπάτησης των συμπολιτών μας», ενώ σημείωσε ότι ο Γεωργιάδης έχει ξεπεράσει κάθε όριο: «Ο κ. Άδωνις έχει περάσει παραπάνω από τους πολιτικούς. Τι μας είπε; Ότι είχαν τα προϊόντα καλύτερες τιμές από ό,τι τις προηγούμενες ημέρες. Να σας δείξω φυλλάδιο που έχω στα χέρια μου; Είναι οι ίδιες τιμές με το καλάθι του νοικοκυριού. Και είναι φυλλάδιο προσφορών. Τι άλλαξε λοιπόν; Τίποτα!».

Μάλιστα ο κ. Λεχουρίτης επισήμανε: «Για το περιβόητο γάλα που λέει, 1,12 ευρώ, όλα τα σούπερ μάρκετ έχουν γάλα ιδιωτικής ετικέτας 1,12. Δεν ντράπηκε να πάρει στα χέρια του γάλα γερμανικό, το οποίο παράγεται και συσκευάζεται στη Γερμανία και πωλείται από ελληνικό σούπερ μάρκετ;», διερωτήθηκε ο ίδιος.

Ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ κατήγγειλε στη συνέχεια τα όσα διαπίστωσε μετά από έρευνα που πραγματοποίησε στο e-katanalotis: «Αυτός έκανε το σόου στις τηλεοράσεις. Εγώ έκανα την πραγματική έρευνα της αγοράς. Μπήκα στο e-katanalotis, έλεγξα ορισμένα σούπερ μάρκετ. Υπάρχουν προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, στο 80%-90% σε ορισμένα σούπερ μάρκετ. Υπάρχουν και επώνυμα προϊόντα αλλά είναι προϊόντα σε φυλλάδιο προσφορών. Δεν χρειάζεται να διαφημίζω ποιο σούπερ μάρκετ είναι, όπως έκανε ο υπουργός για επώνυμα μακαρόνια. Μπορεί να είχαν π.χ. ονομαστική τιμή 1,42 ευρώ αλλά με τις προσφορές τα πούλαγαν τα σούπερ μάρκετ στα 1,2-1,27 ευρώ» είπε και πρόσθεσε:

«Θέλοντας να επιβεβαιωθεί ο ίδιος, έκανε την μία πατάτα μετά την άλλη. Ως ΙΝΚΑ έχουμε στοιχεία, τα αντιπαραθέτουμε. Αποδεικνύουν ότι αυτό που λέμε εμείς είναι αλήθεια, αυτό που λέει ο υπουργός είναι ψέματα στα αυγά, στα απορρυπαντικά, στα είδη περιποίησης, τα είδα στο φυλλάδιο προσφορών, ήταν ακριβώς οι ίδιες τιμές με αυτές στο e-katanalotis υπάρχει και περίπτωση, πιθανώς τυπογραφικό λάθος, που το φυλλάδιο το έχει φθηνότερα», τόνισε.

Μάλιστα, ο κ. Λεχουρίτης εκφράζοντας την άποψή του, σημείωσε ότι μια καλή λύση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, θα ήταν η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, την οποία ωστόσο η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά: «Αυτό θα επιφέρει μείωση τιμών στην αγορά, στο κόστος παραγωγής, στο κόστος ενέργειας. Αυτόματα, θα πέσουν οι τιμές στα προϊόντα. Η επίκληση της κυβέρνησης, ότι δεν συμφέρει τα δημόσια οικονομικά μία μείωση του φόρου, είναι κοροϊδία. Αυτούς που δεν συμφέρει, είναι στο λαθρεμπόριο καυσίμων. Όσο μεγαλύτερος είναι ο φόρος , τόσο περισσότερα λαθραία καύσιμα κυκλοφορούν. Αυτή είναι η πραγματική εικόνα» σχολίασε.
 
Top