Έγγραφο των ιατρών του Παθολογικού τμήματος του Νοσοκομείου του ΓΝ ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ, που αναφέρεται "στα σοβαρά προβλήματα, που αν δεν επιλυθούν είναι επικίνδυνη για την ασφάλεια των ασθενών, η επανένταξη του Νοσοκομείου στο πρόγραμμα των γενικών εφημεριών από 4/6/2021, στο προ πανδημία καθεστώς", κοινοποίησε στον Υπουργό Υγείας η ΠΟΕΔΗΝ.

"Θεωρούμε ότι άμεσα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας πρέπει να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες για να στελεχωθεί το Νοσοκομεία με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της μεικτής λειτουργίας. Επιπλέον πρέπει να υπάρχει και σαφής οριοθέτηση των χώρων για την εξυπηρέτηση με ασφάλεια τόσο των ασθενών, όσο και του προσωπικού", αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Δραματική έκκληση προς τον υπουργό Υγείας απευθύνουν οι γιατροί του νοσοκομείου «Παμμακάριστος». Όπως τονίζουν, αν δεν επιλυθούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, είναι επικίνδυνη για την ασφάλεια των ασθενών η επανένταξή του στο πρόγραμμα γενικών εφημεριών από τις 4 Ιουνίου.

Οι γιατροί του παθολογικού τμήματος σημειώνουν ότι ενημερώθηκαν από τη διοίκηση του νοσοκομείου ότι το «Παμμακάριστος» εντάσσεται στο πρόγραμμα γενικών εφημεριών με το προ πανδημίας καθεστώς, ενώ θα εξακολουθήσει η λειτουργία τμήματος νοσηλείας ασθενών Covid, όπως και το πρόγραμμα εμβολιασμού. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν, δεν πληρούνται μια σειρά από προϋποθέσεις για την ασφαλή μικτή λειτουργία του νοσοκομείου.

Οι γιατροί εξηγούν συγκεκριμένα ότι δεν υπάρχει επάρκεια και σαφής οριοθέτηση χώρων, φέρνοντας ως παράδειγμα το δωμάτιο που λειτουργούσε για εξέταση ύποπτων περιστατικών στο ΤΕΠ, το οποίο είναι μικρότερο από 5 τ.μ., μη επαρκώς αεριζόμενο και δεν χωράει φορείο.

Ταυτόχρονα, τονίζουν ότι δεν υπάρχει αρκετό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. «Προ πανδημίας ήδη το παθολογικό τμήμα ήταν υποστελεχωμένο σε ιατρικό προσωπικό, με κάλυψη των οργανικών θέσεων κάτω του 50%» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

«Θεωρούμε ότι άμεσα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας πρέπει να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες για να στελεχωθεί το Νοσοκομεία με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της μεικτής λειτουργίας» υπογραμμίζει η ΠΟΕΔΗΝ. «Επιπλέον πρέπει να υπάρχει και σαφής οριοθέτηση των χώρων για την εξυπηρέτηση με ασφάλεια τόσο των ασθενών, όσο και του προσωπικού» σημειώνει.

Την  Παρασκευή  οι εργαζόμενοι στον «Παμμακάριστο» θα πραγματοποίησαν συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στην πύλη του νοσοκομείου, ενώ ακολούθησε παράσταση διαμαρτυρίας στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) 

 
Top