Σε μικρό χρονικό διάστημα εκτίμησε πως θα δοθούν οι οδηγίες για την τρίτη δόση του εμβολίου η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη.

Όπως είπε, εκτιμάει ότι θα χρειαστεί διάστημα περίπου ένα με ενάμιση μηνά μέχρι να δοθούν οι οδηγίες για τη χορήγηση της τρίτης δόσης σε όσους είχαν εμβολιαστεί στην πρώτη φάση των εμβολιασμών. Για όσους εμβολιάζονται την παρούσα περίοδο, ανέφερε ότι, θα χρειαστούν την τρίτη δόση περίπου μετά από ένα χρόνο.

Αντίθετα, η Μαρία Θεοδωρίδου Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το ενδεχόμενο χορήγησης της τρίτης δόσης, είπε: «Εξαιρετικά αισιόδοξοι εμφανίζονται οι επιστήμονες από το εξωτερικό, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ίσως δεν χρειαστεί τρίτη δόση, διότι η ανοσιακή ανταπόκριση με τις δύο δόσεις κρατάει περισσότερο από αυτό που υπήρχε η αρχική εκτίμηση»...

Αναφερόμενη στη χρήση της μάσκας στις διακοπές, η κ. Παγωνη τόνισε ότι οι πολίτες θα πρέπει να τις φορούν ειδικά σε περιπτώσεις συνωστισμού, όπως στα σοκάκια ενός νησιού, που όπως τόνισε, δεν ξέρεις ποιος είναι δίπλα σου.

Για το σημείο που θα σημάνει την κατάργηση της χρήσης της μάσκας, η ίδια εκτίμησε πως όταν οι εμβολιασμοί φτάσουν σε ένα ποσοστό 80% τότε οι πολίτες δε θα χρειάζεται να φορούν μάσκες, ούτε σε εσωτερικούς χώρους.

Τέλος, περιγράφοντας την εικόνα των νοσοκομείων, τόνισε ότι υπάρχει βελτίωση σε σχέση με τον κορωνοϊό αλλά αργεί η αποκλιμάκωση του αριθμού των διασωληνωμένων ασθενών, επειδή χρειάζονται πολυήμερες νοσηλείες.

Η πίεση που δέχεται το σύστημα είναι μεγάλη από άλλους ασθενείς, τόνισε προσθέτοντας πως οι τελευταίες εφημερίδες ήταν πολύ δύσκολες και όχι εξαιτίας του κορωνοϊού.


 
Top