Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
«Μου είπαν: Είσαι μικρός. Αν κάνεις ένα ακόμα βήμα θα σε αφανίσουν.
Είπα: Αν δεν το κάνω θα είμαι ακόμα πιο μικρός (...)
(...) όσος μού έμεινε χρόνος ανήκει στον αγώνα για λευτεριά και δικαίωση.
Τότε μόνο θα... αναπαυθώ ζωντανός ή νεκρός,
όταν λεύτεροι πορευτούμε στον λεύτερο Πενταδάκτυλο.
Εγώ θα ξανανέβω στον Πενταδάκτυλο.
Αν δεν προλάβω να με πάτε σεις. Μου το χρωστάτε!»
Βάσος Λυσσαρίδης

Φτωχότερη η Κύπρος μας... φτωχότερος ο Ελληνισμός... Έφυγε κι ο Δώρος Ηλία, Αντάρτης, Λεβέντης, Ήρωας του Ελληνισμού, ο Στρατιωτικός Ηγέτης των Ομάδων Λυσσαρίδη, των θρυλικών Κοκκινοσκούφηδων του γιατρού που απελευθέρωσαν από τους Τούρκους στασιαστές τον Πενταδάκτυλο.Αντάρτης της ΕΟΚΑ 1955-59, Διοικητής των θρυλικών Κοκκινοσκούφηδων του Λόχου Λυσσαρίδη στις μάχες της Λευκωσίας και του Πενταδακτύλου... ο Δώρος Ηλία πρόσφερε τα μέγιστα στην Πατρίδα και συνέβαλε αποφασιστικά στην προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας στις πλέον κρίσιμες ιστορικές στιγμές.

Μας αφήνει και πάει να συναντήσει τον Αρχηγό, που κι αυτός μας άφησε πρόσφατα... Έφυγε ενώ το κομπραδόρικο-ξενόδουλο πολιτικό σύστημα ξεπουλάει την Κύπρο μας με τη Νατοϊκή-ευρωπαϊκή "λύση": Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία

Από το Αμυντικό Δόγμα Ανδρέα Παπανδρέου, τις αποφάσεις του ΟΗΕ "Κύπρος Κυρίαρχη Ανεξάρτητη", με την Κύπρο πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης του 4ου Ράιχ... παραδίδουν την Κύπρο μας στα Νατοϊκά συμφέροντα και πανηγυρίζουν τη ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ, νέες χαμένες Πατρίδες με την προδοτική "Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία"!

Με πιστή τήρηση ορθογραφίας του ποιητή μας:

«...Ωστόσο εγω θα επιμένω να λέω
την ελεφθερία ελεφθερία
το φόνο φόνο
την ενοχη ενοχη
μ' ένα πείσμα τρελου που σκαλίζει
στον τοίχο τ' όνομά-του με τα νύχια
»
"σχεδόν μηδίζοντες" λεύκιος ζαφειρίου - Κύπρος

Κάθε πατριώτης έχει πλέον καθήκον: Να πάμε και τον Δώρο, μαζί με τον Βάσο στον Πενταδάκτυλο! Μόνον εκεί θα αναπαυθούν οι ψυχές αυτών που δεν προσκύνησαν, δεν γονάτισαν, δεν έσκυψαν το κεφάλι, δεν εξαγοράστηκαν από τους τραπεζίτες! Εκεί που χτυπάει η καρδιά κι η ψυχή του Ελληνισμού πρέπει να πάνε!


* Θα τον πάμε στον Πενταδάκτυλο! Το χρωστάει ο Ελληνισμός, το Έθνος!Η αληθινή ιστορία για την Αντίσταση στη Χούντα, τους ακολούθους της και τα διχοτομικά τους σχέδια για την Κύπρο... που τρομοκρατεί τους συμβιβασμένους και την αποσιωπούν!

* «Θα ξανανέβω στον Πενταδάκτυλο. Αν δεν προλάβω να με πάτε σεις. Μου το χρωστάτε!»


"Δεν έχω διαφυγή. Με κυνηγά ο αιχμάλωτος Πενταδάκτυλος"!

 
Top