Εντονες αποδοκιμασίες από εκπαιδευτικούς που διαμαρτύρονταν για την αξιολόγηση δέχτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στον Άγιο Δημήτριο όπου από κοινού με τη Νίκη Κεραμέως παρουσίασε το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. 

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός επιχείρησε να απαντήσει λέγοντας: «Στη δημοκρατία οι αντιδράσεις, διαδηλώσεις είναι ένδειξη υγείας. Θα ήθελα πραγματικά όμως αντί για στείρα συνθήματα και αντίλογο να φωνάξω όσους διαδηλώνουν να μας πουν γιατί τους ενοχλεί η αξιολόγηση. Οι μαθητές μας αξιολογήστε συνέχεια. Η αξιολόγηση δεν έχει τιμωρητικό χαρακτήρα. Κανείς δεν θα απολυθεί, δεν θα χάσει το μισθό του. 
Έχει ένα σκοπό και μόνο. Να βοηθήσουμε δασκάλους και καθηγητές να γίνουν καλύτεροι. Νομίζω ότι κρύβονται μόνο σε κούφια συνθήματα που δεν έχουν καμία αξία. Μπορούμε να συζητήσουμε πώς θα γίνεται η αξιολόγηση. Ποιος θα αξιολογεί. Νομίζω ότι είναι στο χέρι μας να κάνουμε πράξη την αξιολόγηση με τον πιο παραγωγικό τρόπο. Η αξιολόγηση έχει τον χαρακτήρα της επιβράβευσης. Ο δάσκαλος που κάνει το κάτι παραπάνω, θέλει να αναγνωρίζεται. Γι’ αυτό ξεφεύγουμε και από στερεότυπα του παρελθόντος».
(Δείτε από το 43.20)
 
Top