Ο 43χρονος σήμερα Γεωργιανός που είχε καταδικαστεί σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για την άγρια δολοφονία του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου, είναι σύμφωνα με πληροφορίες το άτομο που συνελήφθη για την χθεσινή δολοφονία άλλου συγκρατούμενού του μέσα στο κατάστημα κράτησης «Κρήτη 1» στην Αγιά Χανίων.   

Οι αστυνομικοί που ερεύνησαν τους χώρους της Β πτέρυγας, στην οποία βρίσκονται κυρίως Ρώσοι και Γεωργιανοί κρατούμενοι, εντόπισαν και το μαχαίρι του εγκλήματος, ενώ ο 43χρονος φέρεται να ομολόγησε.

Το αιματηρό επεισόδιο ξεκίνησε ύστερα από συμπλοκή το απόγευμα του Σαββάτου μεταξύ αλλοδαπών κρατουμένων. Άμεσα στη φυλακή έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μετέφερε τον τραυματία στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, με τον άνδρα να έχει ήδη πάθει ανακοπή καρδιάς. Ωστόσο, δεν άντεξε και υπέκυψε στον βαρύ τραυματισμό του. Στο κατάστημα κράτησης έφτασε αργά το απόγευμα και η ΕΚΑΜ Κρήτης η οποία ερεύνησε τους χώρους και τα κελιά και συνέλαβε τον 43χρονο, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων ο 43 χρόνος είχε γυρίσει πρόσφατα στη φυλακή απο τη δέκατη άδειά του, και σε περίπου δύο χρόνια αναμενόταν να αποφυλακιστεί.
Με πληροφορίες από ΕΡΤ
 
Top