Θέμα χρόνου είναι η λήψη αποφάσεων για τα προνόμια που θα δοθούν στους εμβολιασμένους, όπως προανήγγειλε από τις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραπέμποντας τη συζήτηση αυτή για την ερχόμενη εβδομάδα. 

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, τα κίνητρα σε όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως θα αφορούν την ψυχαγωγία και συγκεκριμένα την εστίαση, τα θεάματα και τα αθλήματα.

Κατά τις ίδιες πηγές, οι διευκολύνσεις θα απευθύνονται σε μεγάλο βαθμό και στους επιχειρηματίες. Ένα εστιατόριο, παραδείγματος χάριν, που θα διαλέξει οι θαμώνες του να είναι όλοι εμβολιασμένοι, θα επιστρέψει στην προ Covid εποχή, καθώς δεν θα έχει μέτρα και αποστάσεις στα τραπέζια και θα χρησιμοποιεί όλους τους χώρους του.



Ακόμη, 100% πληρότητα θα μπορούν να έχουν κινηματογράφοι, θέατρα, χώροι συναυλιών ή ακόμη και γήπεδα που θα επιλέξουν να δέχονται μόνο εμβολιασμένους θεατές.


Αντιθέτως, όσα καταστήματα ή επιχειρήσεις επιλέξουν να έχουν "μεικτούς" πελάτες, δηλαδή εμβολιασμένους και μη, θα συνεχίσουν με μειωμένες πληρότητες, κανόνες και μέτρα.

Πότε θα ισχύσουν τα νέα μέτρα
Τα μέτρα θα έχουν άμεση εφαρμογή, εντός του Ιουλίου και δεν θα υπάρξει αναμονή μέχρι τη χειμερινή περίοδο. Το ρεπορτάζ του καναλιού ανέφερε επίσης ότι ρωτήθηκε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και φαίνεται πως δεν υπάρχει εμπόδιο. Οι τεχνικές λεπτομέρειες είναι πάντως πολλές και θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα. 
 
Top