Ράσα με αίματα, πεταμένες καρέκλες, αλλοιωμένες από το καυστικό υγρό επιφάνειες και χαρτιά…

Οι  φωτογραφίες (από το in.gr) καταγράφουν τον πανικό που επικράτησε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συνοδικού Δικαστηρίου, στη Μονή Πετράκη, όταν ιερομόναχος που δικαζόταν αντέδρασε στην ετυμηγορία με πρωτοφανή τρόπο.

Επιτέθηκε κατά μητροπολιτών, δικηγόρων και προσωπικού με δύο μπουκάλια καυστικού υγρού στέλνοντας 11 ανθρώπους στο νοσοκομείο, τρεις εκ των οποίων φέρουν σοβαρά εγκαύματα.

Δείτε τις φωτογραφίες:


Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ο ιερομόναχος Θεοφύλακτος Κόμβος δικαζόταν για υπόθεση ναρκωτικών και λίγο πριν την επίθεση το Συνοδικό Δικαστήριο αναμενόταν να αποφασίσει και να ανακοινώσει την καθαίρεση του.

Ξαφνικά, κατά την διάρκεια της εκφώνησης της απόφασης ο υπό έλεγχο ιερέας έβγαλε δύο μπουκάλια με καυστικό υγρό και επιτέθηκε εναντίον των μελών του Συνοδικού Δικαστηρίου.

Επικράτησε πανικός, όμως ο δράστης δεν κατόρθωσε να διαφύγει, αφού συνελήφθη από την αστυνομική φρουρά της Μονής κι από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που έφθασαν άμεσα στο σημείο μετά την επίθεση.

Ποιος είναι ο ιερομόναχος που επιτέθηκε με βιτριόλι
Ο ιερομόναχος Θεοφύλακτος Κόμπος αρχικά υπηρετούσε στην περιοχή Αγίας Βαρβάρας κοντά στην πόλη της Βέροιας. Ωστόσο υπήρξαν παράπονα από τους πιστούς για τη συμπεριφορά του και έτσι μετατέθηκε στο Καλοχώρι Ημαθίας όπου και υπηρετούσε μέχρι τη σύλληψη του για κατοχή 1,8 γραμμαρίων κοκαΐνης το 2018.

Η υπόθεση είχε απασχολήσει και τότε τον Τύπο. Τότε παύθηκε από τα καθήκοντά του και η υπόθεση πήρε την νομική οδό.

 

Το επεισόδιο αυτό δεν ήταν το μοναδικό στο οποίο στο οποίο είπε πρωταγωνιστήσει. Πριν από αυτό είχε φτάσει στο σημείο ακόμη και να χειροδικήσει σε βάρος γυναίκας!!! Στα πρωτοφανή επεισόδια, το Μάιου του 2015 χρειάστηκε η επέμβαση δύο περιπολικών για να ηρεμήσει η κατάσταση.

Στη συνέχεια πήγε με ένα καδρόνι, επιχείρησε να επιτεθεί σε μεσήλικη γυναίκα. Πήγε έξω από το σπίτι της και την φώναζε να βγει έξω με ακατανόμαστες εκφράσεις. Υποβλήθηκε μήνυση εναντίον του και συνελήφθη.

 
 
Top