H επίθεση με βιτριόλι ως πράξη εκδίκησης συγκλόνισε το απόγευμα της Τετάρτης  το πανελλήνιο αλλά και την Εκκλησία, καθώς ένας ιερομόναχος ο οποίος έχει συλληφθεί, επιτέθηκε με καυστικό υγρό εναντίον επτά Μητροπολιτών, δύο δικηγόρων, ενός φύλακα και ενός γραμματέα. 

Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό συνέβη στη Μονή Πετράκη, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συνοδικού Δικαστηρίου. Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ο συγκεκριμένος ιερέας δικαζόταν για υπόθεση ναρκωτικών.

Μετά την επίθεση και οι τραυματίες οδηγήθηκαν στο Λαϊκό, όπου και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες καθώς είχαν εγκαύματα σε διάφορα σημεία του σώματος του.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, στο ΓΝΑ «Λαϊκό» διακομίστηκαν νωρίτερα απόψε από τη Μονή Πετράκη, με μέριμνα του ΕΚΑΒ, 6 Μητροπολίτες και ο Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων.

Τρεις τραυματίες νοσηλεύονται στο ΚΑΤ και τέσσερις έχουν μεταφερθεί στο Γεννηματά με εγκαύματα στα μάτια τους.

Ειδικότερα στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» οι Μητροπολίτες Κηφισιάς, Γουμένισσας, Κονίτσης και Κασσανδρείας για οφθαλμολογική παρακολούθηση.

Στην Πλαστική Χειρουργική του ΚΑΤ έχουν διακομιστεί οι Μητροπολίτες Γλυφάδας και Ζακύνθου και ο Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως κανενός η ζωή δεν βρίσκεται σε κίνδυνο, ενώ ο Μητροπολίτης Άρτας που μετέβη με ίδιον μέσο στο ΚΑΤ έχει λάβει εξιτήριο.


Ιδιαίτερα σοβαρή κρίθηκε η κατάσταση του Μητροπολίτη Κηφισιάς, Κυρίλλου, ο οποίος διακομίσθηκε στην οφθαλμολογική κλινική του νοσοκομείου Γεννηματάς και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.  Ωστόσο ο μητροπολίτης έχει διαφύγει τον κίνδυνο να χάσει το ένα του μάτι.

Δείτε ποιοι είναι οι Μητροπολίτες που δέχθηκαν την επίθεση:


 Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος


 Ο Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως Ανδρέας


 Ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας Νικόδημος


 Ο Μητροπολίτης Κηφισιάς Κύριλλος


 Ο Μητροπολίτης Γουμενίσσης Δημήτριος 


 Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Αντώνιος


 Ο Μητροπολίτης Αρτης Καλλίνικος
 
Top