Θετικές αντιδράσεις και πολλούς μιμητές προκαλεί η στάση του Λευτέρη Λαζάρου για τα «Covid free» εστιατόρια και καφέ – μπαρ που αναμένεται να δημιουργηθούν άμεσα στη χώρα, στα οποία οι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι έχουν συμπληρώσει έξι μήνες από την στιγμή της ανάρρωσης τους από τον κοροναϊό, θα μπορούν να εισέρχονται ελεύθερα και χωρίς αυτοδιαγνωστικό έλεγχο... 

Ο γνωστός σεφ μίλησε για το θέμα τονίζοντας ότι δεν γίνεται να ζητούν οι ιδιοκτήτες πιστοποιητικά από τους πελάτες ώστε να μπουν στο μαγαζί.

«Δεν είναι δική μου δουλειά να ελέγχω τους πελάτες κατά την είσοδό τους στο μαγαζί» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι τα μαγαζιά δεν μπορούν να ξανακλείνουν.

«Στην Ελλάδα τα εύκολα τα κάνουμε δύσκολα. Αντί να δημιουργήσουμε μηχανήματα καθαρισμού αέρα και να νιώσουν ασφαλείς όλοι, εμείς ζητάμε ταυτότητα και κοινωνικά φρονήματα στην πόρτα. Αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν» πρόσθεσε.

«Πρέπει να αποφασίσουμε τι μαγαζιά θέλουμε. Θέλουμε μαγαζιά του 2020 με πολιτισμό ή θέλουμε μαγαζιά του 1800;» διερωτήθηκε και σημείωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι «πρέπει να πείσουμε όλο τον κόσμο να εμβολιαστεί». Τέλος, με αφορμή το Freedom Pass εξέφρασε την άποψη ότι «θα πέσουμε σε ένα παζάρι».
 
Top