Anwar Jitou 
Ένα φανταστικό σενάριο γιατί η εκδοχή του NPD (Narcissistic personality disorder) είναι πολύ βολική. Όχι πως δεν ισχύει.  

Ο 32χρονος δολοφόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κατά την δήλωση του εκπαιδευτή του: «τον πήραμε και τον εκπαιδεύσαμε μόλις τελείωσε το λύκειο» πήγε στην εταιρία σε ηλικία 18 ετών, πριν δηλαδή 14 χρόνια.
Απορώ ποια η συγγένεια του με τον συγχωρεμένο λάτρη της αεροπλοΐας Γιώργο Αναγνωστόπουλο και τον αδελφό του Χρύσανθο;
Το 2007 λοιπόν ο Μπάμπης που έκλεισε τα 18 πια, έμαθε από τους παλιούς και πιο έμπειρους στην εταιρία κάποια πράγματα και αργότερα πήγε να πάρει και την άδεια πιλότου στην Αγγλία.
Δυο χρόνια αργότερα, όσο ο Μπάμπης είναι Αγγλία, στις 10 Ιουνίου του 2009 δυο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα εκτελούν τον τότε 35χρονο Γιώργο Αναγνωστοπουλο έξω από την καφετέρια του στο Γαλάτσι.
Ήταν η τρίτη και φαρμακερή απόπειρα μετά την πρώτη που έγινε το Μάρτιο του 2006 στην Καλογρέζα και τη δεύτερη το Φεβρουάριο του 2008. 
Η εκτέλεση διατάχτηκε από αντίπαλη συμμορία για τον έλεγχο του εμπορίου ναρκωτικών και της πορνείες στην Αττική και τα τουριστικά νησιά όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, και φυσικά η Κρήτη.
Από τους τηλεφωνικούς διαλόγους που ανέλυσε η ασφάλεια προέκυψε πως ο Παναγιώτης Βλαστός ως εγκέφαλος τις συμμορίας που δολοφόνησε τον Γιώργο Γούσιο το Σεπτέμβριο του 2008 είχε ως στόχο και τον Αναγνωστοπουλο.
Ο Τρομπούκης που μιλάει με το Βλαστό είχε αναγκάσει τον Αναγνωστοπουλο να μπει εγγυητής για να πάρει δάνειο γύρω στα 2,3 εκατομμύρια.
Χαρακτηριστικά όταν ρωτά η δικηγόρος Ελλη Πούλιου τον Βλαστό, ποιον έβαλε εγγυητή ο Τρομπούκης, ο Βλαστός απαντά με νόημα «τον πεθαμένο τον Αναγνωστοπουλο». 
Ανάμεσα στους εκτελεσθέντες από τη μαφία του Βλαστού εκτός του Γιώργου Αναγνωστόπουλου ήταν και ο Μπάμπης Λαζαρίδης καθώς και ο Αλέκος Κοσμόπουλος.
Προηγήθηκε η απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου που λειτούργησε περισσότερο ως μήνυμα παρά ως απαγωγή καθ’ αυτό. Ο Τρομπούκης ζητά από τη χήρα του Αναγνωστόπουλου το μαγαζί και το σπίτι με αντάλλαγμα ένα εκατομμύριο. 
Ο Αναγνωστοπουλος ήταν αυτός που εκτέλεσε τον Κοσμόπουλο, τον Γιάγια, τον Γαβάκη, και είχε βάλει τα εκρηκτικά στο μαγαζί του Ναστούλη. Ο Κώστας Ναστούλης τη γλύτωσε γιατί η ασφάλεια μετά από ντου που είχαν κάνει στο σπίτι του Απόστολου Πετράκη βρήκαν το σχέδιο για τη δολοφονία του και έτσι μπήκε υπό προστασία. 
Το 2010 το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επιβάλει ποινή κάθειρξης, κατά συγχώνευση, 25 ετών και 10 μηνών στον Αλκέτ Ριζάι, για την υπόθεση της θεαματικής απόδρασης με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού, μαζί με τον φυγόδικο Βασίλη Παλιοκώστα, το Φεβρουάριο του 2009. Με ποινή φυλάκισης ενός έτους με 3ετή αναστολή και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ καταδικάστηκε ο επιχειρηματίας Χρύσανθος Αναγνωστόπουλος, αδελφός του Γιώργου, το αυτοκίνητο του οποίου είχαν χρησιμοποιήσει όταν άφησαν το ελικόπτερο για τη διαφυγή τους οι δύο δραπέτες. 
Όλα αυτά λοιπόν συνέβαιναν εκείνη την περίοδο όταν ο Μπάμπης ήταν νέος στην εταιρία. Ο Μπάμπης Αναγνωστοπουλος με τον Γιώργο ή τον Χρύσανθο Αναγνωστοπουλο έχω τη διαίσθηση πως σχετίζονται και μάλιστα στενά.
Τώρα ξανάρχισε το ξεκαθάρισμα των μαφιόζων. Τώρα που ο Μπάμπης είχε φτιάξει τα πράγματα όπως ήθελε. Πήρε τη μεζονέτα. Είχε λεφτά στην άκρη. Μεταφέρει σπουδαία πρόσωπα (και όχι μόνο) με το ελικόπτερο της εταιρίας από και προς τα νησιά. Έχει τη γυναίκα που ήθελε από τα 26 του. 
Από τότε που την είδε 14 ετών στο σπίτι των γονιών της που τους γνώριζε πολύ καλά. Την φλέρταρε με το ελικόπτερο πάνω από το σχολείο. Την πήρε. Την πήγε Πορτογαλία. Την παντρεύτηκε. Ήταν δίκη του. Όμως δεν κατάφερε να την φέρει εκεί που ήθελε.
Η μικρή ήθελε να φύγει από την απομόνωση στα Γλυκά Νερά. Ήθελε να σπουδάσει. Έμεινε έγκυος. Αποβολή την πρώτη φορά. Πίεση για να ξαναμείνει. Ένας καλός τρόπος να μείνει μακρυά από ξένους. Από άλλους που είναι έξω από τον κύκλο. Ο κύκλος που έτρεξε να βοηθήσει στη συμμόρφωση της Καρολάιν. Η εικόνα της ονειρεμένης σχέσης και του τέλειου γάμου. Και τώρα με το παιδί, η τέλεια βιτρίνα.
Η Καρολάιν δεν άντεχε άλλο την κατάσταση. Κάτι έβλεπε, κάτι ήξερε. Την πήγε σε «ψυχολόγο» δίκη τους. Του κύκλου. Εκεί άρχισε να γράφει ημερολόγιο. Όχι σαν αυτό που νομίζετε, το προσωπικό. «Ημερολόγιο Άσκησης» αυτό που γράφεις την οργή σου. Αυτό που αναγκάζεσαι να γράφεις ακραία. «Λόγω των ορμονών ξέσπασα πάνω του». Δεν μπορεί κάπου θα φανεί χρήσιμο.
Η ύποπτη συγκάλυψη των γεγονότων, η βολική καθυστέρηση της ασφαλείας να τον συλλάβει, η εμφάνιση ημερολογίου τώρα που άλλαξε το αφήγημα και ο δολοφόνος είναι αυτός, το γεγονός πως είχε 100.000 μετρητά που δεν αποταμιεύθηκαν από καμία τράπεζα, μα πάνω από όλα... 
Η επαγγελματική ψυχραιμία και ακρίβεια με την οποία:
• Έβγαλε τις κάρτες μνήμης από τις κάμερες στις 12:30
• Εμφανίστηκε η περιβόητη BMW στις 3. Δεν ξέρουμε ποιος ήταν γιατί δεν υπάρχει καταγραφή του οδηγού.
• Στις 4:11 το βιομετρικό ρολόι της Καρολάιν καταγράφει τη διακοπή σφιγμού ενώ πριν τις 4:05 οι σφιγμοι ήταν περίπου 60.
• Στις 4:36 άνοιξε την εφαρμογή του email στο κινητό και την έκλεισε στις 4:38. Έστειλε email ή έσβησε; 
• Αφού την έχει στραγγαλίσει, παίρνει το παιδί και το τοποθετεί πάνω της για να μυρίζει την μητέρα του και να είναι ήρεμο για τις επόμενες δυο ώρες που θα χρειαστεί για να στήσει τη σκηνή της διάρρηξης.
• Γνωρίζει πως να το κάνει. Δείχνει να έχει την εκπαίδευση και την ψυχρότητα. Να φανεί σαν διάρρηξη. (Όπως και αυτή στον εκπαιδευτή του, ο οποίος έπιασε και κουβέντα με τους δράστες αφού του ξυλοκόπησαν τη γυναίκα)
• Αυτό που δεν γνώριζε γιατί είχε εκπαιδευτεί από τους παλιούς που ήταν old school, ήταν το βιομετρικό ρολόι και πως τα κινητά καταγράφουν την κίνηση μέσω του GPS και βάζουν timestamp στις εφαρμογές.
• Το αρχικό σχέδιο ήταν να πάρει το φταίξιμο ο Γεωργιανός που συλλάβανε στην Αλεξανδρούπολη έναντι του ποσού της επικήρυξης αλλά τους πρόδωσε η τεχνολογία.
• Διατήρησε την ψυχρή στάση ακόμα και στις δηλώσεις του στα κανάλια τις επόμενες μέρες χωρίς να αναφέρει το όνομα της Καρολάιν. Αναφερόταν στο «γεγονός» ή στο «αυτό»
• Δεν περίμενε αυτό που συνέβη στο μνημόσυνο. Σάστισε! Είχε ύφος τύπου «σε θέλει το αφεντικό τώρα». Κρατούσε το βρέφος για να κρύψει την αμηχανία. Κρατούσε την πεθερά του επί πέντε λεπτά, σαν να της έλεγε κάτι εμπιστευτικά παρά σαν να την παρηγορεί.
Ξέρετε ποιοι χρησιμοποιούν κωδικές ονομασίες οταν αναφέρονται σε περιστατικά δολοφονιών, διατηρούν συναισθηματική απόσταση από το συμβάν, και λειτουργούν ψυχρά εκτελεστικά.
 
Top