Το επόμενο διάστημα θα δούμε και την δυνατότητα εμβολιασμού των παιδιών, δήλωσε μεταξύ άλλων  στον ΣΚΑΪ η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, δείχνοντας ότι στην κυβέρνηση παραμένουν αμετανόητοι για το θέμα αυτό... 

Όπως ανέφερε εάν δοθεί αυτή η δυνατότητα από την επιτροπή εμβολιασμών, οι εμβολιασμοί στα παιδιά θα μπορούσαν να ξεκινήσουν πριν την έναρξη της σχολικής περιόδου και με βάση την διαθεσιμότητα των εμβολίων.

Σχετικά με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στα παιδιά σημείωσε πως ακόμα δεν έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα και πως ακόμα δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα.  Η κα Ράπτη υπογράμμισε πως στις ΜΕΘ ένα τεράστιο ποσοστό που αγγίζει το 98% είναι ανεμβολίαστο. "Αυτό μας λέει πως όταν κάνεις το εμβόλιο έχεις προφύλαξη, δεν νοσηλεύεσαι ως επί το πλείστον και αν νοσηλευτείς αυτό θα είναι ελαφρά και υπάρχει πολύ μικρή έως ελάχιστη πιθανότητα να μπεις σε ΜΕΘ" τόνισε χαρακτηριστικά.

Την άλλη βδομάδα αναμένονται ανακοινώσεις για το άνοιγμα της πλατφόρμας σε ηλικίες 18-24 για εμβολιασμό με όλα τα εμβόλια με βάση τις παραδόσεις ανέφερε μεταξύ άλλων. 

Σχετικά με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών επεσήμανε πως αν γίνει στο ώριμο χρόνο που πρέπει δεν θα υπάρχουν αντιδράσεις από την κοινωνία. "Οι παρενέργειες των εμβολίων είναι ελάχιστες σε σχέση με τις επιπτώσεις του κορονοϊού επομένως είναι μια λογική συζήτηση", είπε χαρακτηριστικά. Επιπλέον, τόνισε πως οι έγκυες μπορούν και είναι ασφαλές να εμβολιαστούν


 
Top