Από τον Γιώργο Π. Αποστολόπουλο 
Δημοτικό Σύμβουλο Αθήνας  

ΟΧΙ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ-ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΡΩΠΗ; 
Το 2018 η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε με επιπόλαιο τρόπο τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση χωρίς να έχει κατασκευάσει τις κατάλληλες υποδομές, δηλαδή σχολικές αίθουσες.
Το αποτέλεσμα ήταν να μη λειτουργήσει και να υπάρξει αναστολή εφαρμογής του νόμου.
Στην Αθήνα, στο διάστημα αυτό ούτε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ούτε η προηγούμενη Δημοτική αρχή ούτε η σημερινή Κυβέρνηση ούτε η νυν Δημοτική αρχή παρά το γεγονός ότι είχαν αρκετό χρόνο στη διάθεσή τους, έκαναν κάτι για να λύσουν το πρόβλημα.
Αντίθετα, τελευταία στιγμή προ της νέας σχολικής χρονιάς ανακοινώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας η πρόταση τοποθέτησης κοντέινερ σε προαύλια και αδόμητα οικόπεδα.

Τα κοντέινερ μάλιστα άρχισαν να τοποθετούνται χωρίς να υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ενώ προυπήρχε ομόφωνη απόφαση από το 2018 (όλων των παρατάξεων) που απορρίπτει την τοποθέτηση τους στις σχολικές αυλές.
Το θέμα συζητείται  ξανά  (Δευτέρα 14/06 το απόγευμα) στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας
Με τον Μανώλη Αναγνωστάκη, Γραμματέα της Προοδευτικής Ένωσης Βοτανικού-Ρουφ επισκεφτήκαμε το 63ο Γυμνάσιο όπου διαπιστώσαμε την κατάσταση που αποτυπώνεται στις φωτογραφίες. Επισκέφθηκα και το 133ο Δημοτικό στην Κυψέλη όπου οι γονείς αντιδρούν δυναμικά.
Είναι δυνατόν εν έτει 2021 στην Ευρώπη να στοιβάζονται παιδάκια μέσα σε κοντέινερ;
Είναι δυνατόν να διδάσκονται σε τέτοιους στενούς χώρους εν μέσω κορονοϊού;
Είναι δυνατόν οι ήδη μικρές σχολικές αυλές να περιορίζονται ακόμα περισσότερο;
Υπενθύμιση: Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού. Το 2004 τοποθετήθηκαν κοντέινερ στο 15ο Δημοτικό-Μαράσλειο στο Κολωνάκι. Τα κοντέινερ παρέμειναν εκεί έως το 2015. Στο Κολωνάκι...

 
Top