Η συγκινητική βράβευση της Μαίρης Χρονοπούλου. «Δέχομαι το βραβείο για το ότι ανέβηκα στη σκηνή με το μπαστούνι μετά από τόσα χρόνια»...
Η Μαίρη Χρονοπούλου, ο ζωντανός θρύλος του ελληνικού σινεμά, βρέθηκε στην τελετή απονομής των βραβείων ΙΡΙΣ και παρέλαβε στην σκηνή το Τιμητικό Βραβείο Συνολικής Προσφοράς. 
Στην σκηνή μαζί της ανέβηκε ο πρόεδρος της Ακαδημίας Γιώργος Τσεμπερόπουλος και για να προσκαλέσει τον πρόεδρο του Σωματείου Ηθοποιών Σπύρο Μπιμπίλα
 Η πιο συγκινητική στιγμή της Τελετής Απονομής των φετινών ΙΡΙΣ 
«Που είναι το βραβειο μου; Βαρύ πολύ! Τον κινηματογράφο τον λάτρεψα από την πρώτη στιγμή κι αυτός με αγάπησε με τη σειρά του δεν μπορώ να πω. Κι οι κινηματογράφος που έδωσε μεγάλες χαρές. Μου αρέσει να παίρνω βραβεία και ευχαριστώ την Ακαδημία που μου το χάρισε. Δείξτε μου έναν άνθρωπο που να μην του αρέσει να παίρνει βραβεία και θα σας δείξω έναν μεγάλο ψεύτη. Σας ευχαριστώ πολύ που ήρθατε εδώ απόψε. Αλήθεια σας ευχαριστώ, θα κλάψω».
 Αφού παρέλαβε το βραβείο της, είπε για τον κ. Τσεμπερόπουλο: «Γνωριστήκαμε όταν ήταν πολύ μικρός και είπα «καλέ αυτός είναι πολύ ωραίο παιδί. προτιμώ τον σκηνοθέτη από την ταινία». Και χειροκροτούμενη καθώς ετοιμάζεται να κατέβει από την σκηνή λέει «αυτό το χειροκρότημα το δέχομαι για το ότι μετά από τόσα χρόνια ανέβηκα και πάλι στη σκηνή και μάλιστα με μπαστούνι». 




 
Top