Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Οι "επιστήμονες" θα πρέπει να φοράνε διακριτικό με τον σπόνσορα τους,
για να γνωρίζουμε σε ποια φαρμακοβιομηχανία ανήκει ο καθένας
»
...

Παραφράζοντας τονΡόμπιν Ουίλιαμς, για τη σχέση πολιτικών κι επιχειρηματιών

Βιοηθική είναι ένας κλάδος και της ιατρικής που έχει σαν ασχολία τα ηθικά ζητήματα που μπορούν να προκληθούν στην Ιατρική Επιστήμη, με συνέπειες για τον Άνθρωπο από νέες ανακαλύψεις στη Βιολογία, τις Μηχανικές επιστήμες και "βιοηθικοί" είναι και γιατροί, οι "τεχνοκράτες" που ασχολούνται με τα αναφερόμενα ζητήματα. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.

Ο αρχιτέκτονας, η πολιτικός μηχανικός, ο αρχαιολόγος, ο οδοντίατρος, ο γιατρός, ο έμπορος, ο λιμενεργάτης, ο βιομηχανικός εργάτης κ.ο.κ. λαμβάνουν μια εντολή εκτέλεσης έργου και σύμφωνα με τα καθήκοντά τους και τις γνώσεις τους την εκτελούν με τον καλύτερο τρόπο και μέθοδο. Υπάρχει ο αρχαιολόγος που λαμβάνει εντολή εκτέλεσης έργων στην Ακρόπολη κι επιλέγει τσιμέντο, υπάρχει ο αχθοφόρος που για τη μεταφορά σάκων τσιμέντου, ή λιπασμάτων επιλέγει τη χειρωνακτική, ή με καρότσι μεταφορά των σάκων.

Από τους πασίγνωστους πρωτοπόρους της "βιοηθικής" ήταν και ο Γιόζεφ Μένγκελε, γνωστός ως «Άγγελος του Θανάτου του Άουσβιτς», ο οποίος έθεσε την ιατρική επιστήμη στη διάθεση της κυβέρνησής του για την καλυτέρευση του "ανθρώπινου είδους".

Στην Ελλάδα, απουσία ενός θεσμικού κυβερνητικού οργάνου για την αντιμετώπιση των ηθικών προβλημάτων, εν μέσω της καμπάνιας για τους εμβολιασμούς με "πειραματικά εμβόλια" για την αντιμετώπιση του "αόρατου εχθρού", του κορωνοϊού (όπως ΟΛΟΙ, ακόμη κι οι ίδιες εταιρίες παραγωγής επισημαίνουν), πρωτοπόρος η κυβέρνηση Μητσοτάκη θεσμοθέτησε κυβερνητικό όργανο: Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και Τεχνοηθικής, με τον Νόμο 4780/28 Φλεβάρη 2021. Κατόπιν, στις 15 Απρίλη, με Απόφαση του ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, διόρισε έντεκα (11) τεχνοκράτες, επιστήμονες με κύρος, που αποτελούν την Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και Τεχνοηθικής.

Έτσι, μεταξύ άλλων διορισμένων μελών της Διοίκησης, πρόεδρος της νεοσύστατης ΚΡΑΤΙΚΗΣ-ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ Επιτροπής Βιοηθικής διορίστηκε από τον κ. Μητσοτάκη και με βάση τις επιστημονικές του γνώσεις, ή προτάσεις αρμόδιων υπουργών του, κάποια Έφη Βαγενά που διδάσκει σε μια ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ στην Ελβετία (ETH Zürich).

Όσοι επιθυμούν σπουδές των παιδιών τους στο εξωτερικό -ιδίως λόγω του κύρους που θα αποκτήσει στην Ελλάδα η ανωτέρω τεχνική σχολή από το έργο βιοηθικής-, μπορούν να βρουν όλες τις σχετικές πληροφορίες και πολλούς κλάδους, όπου διδάσκει η τεχνοκράτης πρόεδρος της νεοσύστατης ΚΡΑΤΙΚΗΣ-ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ Επιτροπής Βιοηθικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη: ΕΔΩ, αλλά και στην επίσημη ιστοσελίδα της σχολής στο facebook

Αν στην κυβέρνηση ήταν ο κ. Τσίπρας κι υπουργός Υγείας ο γιατρός κ. Ξανθός, μπορεί να είχαν θεσμοθετήσει αυτοί την "Κυβερνητική Επιτροπή Βιοηθικής" και μάλλον θα είχαν διορίσει πρόεδρο την ίδια κυρία Βαγενά, ως ικανή "τεχνοκράτη". Αν όμως ήταν υπουργός Υγείας ο γιατρός κ. Πολάκης, που τόλμησε να πει τα αυτονόητα (τα εμβόλια είναι δοκιμαστικά), ότι δηλαδή επισήμως διαβεβαιώνουν οι ίδιες πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες και παντού οι επίσημες ιατρικές αρχές στην Ευρώπη... τότε θα μπορούσε να διοριστεί πρόεδρος ο κ. Κούβελας, Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος απλώς λέει ότι επισήμως διακηρύσσει η επιστημονική κοινότητα, ή κάποιος από τους καθηγητές στην επίσης κρατική "Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης Αξιολόγησης Κινδύνου", οι οποίοι παραιτήθηκαν καταγγέλλοντας πως είναι γελοίο να γίνεται σύσταση κατανάλωσης νερού και περπάτημα, ως πρόληψη θρομβώσεων λόγω εμβολιασμού. Αυτό, γιατί σήμερα βλέπουμε πως ο κ. Ξανθός κάνει επίθεση στον κ. Πολάκη [Βλέπε: Ο Ξανθός «αδειάζει» τον Πολάκη: Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητεί τα εμβόλια], αλλά επικεντρώνει τις επιστημονικές του παρατηρήσεις και διδαχές στα εμβόλια, αποφεύγοντας να πει το αυτονόητο κι επίσημο, πως τα συγκεκριμένα εμβόλια είναι "πειραματικά". Γιατί άραγε;

Καλά η "επιστήμη" δεν είναι ουδέτερη; Οι "τεχνοκράτες" δεν είναι ουδέτεροι;

«Η επιστήμη πρέπει να είναι ελεύθερη.
Χωρίς φωτοστέφανα. Χωρίς αμφιβολίες.
Χωρίς καμία πιθανότητα να εκβιαστεί.
Αλλά θα έπρεπε αυτά να ισχύουν και για την πολιτική.
Αν η πολιτική μας αφήνει την παραμικρή αμφιβολία,
ας ξεφύγουμε από αυτήν.
Ο χρόνος θα μας πει αν αυτή η πολιτική
προσπάθησε να επηρεάσει την επιστήμη»
Δόκτωρ Giuseppe DeDonno
Δόκτωρ Giuseppe De Donno, επικεφαλής νοσοκομείου Μάντοβας. Προχώρησε σε θεραπείες εκτός κυβερνητικού πρωτοκόλλου και δεν είχε κανέναν νεκρό από κορωνοϊό:
«Μάλλον η θεραπεία με πλάσμα έχει τρία μεγάλα προβλήματα:
- στοιχίζει ελάχιστα.
- είναι αποτελεσματική.
- Δεν κάνει κανέναν πλούσιο.»

Ολοκληρώνοντας αυτές τις πρώτες περιγραφικές σκέψεις και σε ότι αφορά την τεχνοκράτη, βιοηθική επιστήμονα με κύρος κυρία Βαγενά, θα μπορούσαμε να πούμε πως οι σπουδές της στις ΗΠΑ είναι ένα ακόμη τεράστιο προσόν, αφού η βιοηθική στη "Μητέρα της Δημοκρατίας" έχει λαμπρούς επιστήμονες βιοηθικής, που συμβάλουν τα μέγιστα στη μάχη εναντίον του "αόρατου εχθρού" και τη μάχη για μαζικούς εμβολιασμούς με πειραματικά εμβόλια για το καλό της Ανθρωπότητας. Δεν είναι τυχαίο πως ο νέος "προοδευτικός" Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν, διόρισε έναν "τεχνοκράτη" βιοηθικό γιατρό για την αντιμετώπιση της περιβόητης "πανδημίας" του κορωνοϊού: "Biden's COVID task force" ο Ezekiel Emanuel και το είχαμε επισημάνει στις 12 Γενάρη 2021: Οι επιλογές του Μπάιντεν... σηματοδοτούν τις πολιτικές των ελίτ που τον διόρισαν!


Ezekiel Emanuel,
ογκολόγος, βιοηθικός και συνεργάτης του Κέντρου Αμερικανικής Προόδου.

Ο γιατρός που υποστηρίζει πως ο άνθρωπος δεν πρέπει να ζει περισσότερο από 75 χρόνια και το στοιχειοθετεί "επιστημονικά" ως εξής: «Ζώντας για πολλά χρόνια είναι μια απώλεια. Δεν είμαστε πλέον με ζωντάνια και με απασχόληση, αλλά αδύναμοι, αναποτελεσματικοί, ακόμη και αξιολύπητοι».

«Γιατί ελπίζω να πεθάνω στα 75. Ένα επιχείρημα πως για την κοινωνία και τις οικογένειες -και εσένα- θα είναι καλύτερα αν η φύση ακολουθήσει την πορεία της γρήγορα και ταχύτατα» Why I Hope to Die at 75. An argument that society and families—and you—will be better off if nature takes its course swiftly and promptly

Για τους "ουδέτερους" επιστήμονες, τον "επιστημονισμό" σε διατεταγμένη υπηρεσία έχει μιλήσει με απόλυτη σαφήνεια, σε παλιούς καιρούς:
«Ο τεχνοκράτης δεν έχει συνείδηση,
δεν έχει τοποθέτηση μέσα στην κοινωνική δομή.
Είναι πληρωμένο χέρι.
Είναι όπως πληρώνεις κάποιον για να κάνει μια δολοφονία,
πληρώνεις τον τεχνοκράτη να σου βγάλει τη δουλειά.
Λοιπόν ‘τεχνοκράτης’ δεν είναι ουδέτερη λέξη»
Ανδρέας Παπανδρέου
 
Υ.Γ. Όσον αφορά τους εμβολιασμούς ενηλίκων με πειραματικά εμβόλια, ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του. Αλλά έγχυση σε ανήλικους ανήλικα παιδιά... ούτε να το διανοηθείτε βιοηθικοί, γιατροί, "επιστημονική επιτροπή" με ασυλία κι ακαταδίωκτο, συνταγματολόγοι, εισαγγελείς και δικαστές, πολιτικοί και σια... Κάτω τα χέρια σας από τα παιδιά μας!
 
Top