Όπως φαίνεται, τις τελευταίες ημέρες πριν την ομολογία και τελικά τη σύλληψή του, ο 32χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είχε καταλάβει ότι ο κλοιός είχε αρχίσει να στενεύει γύρω του και προσπαθούσε να απομακρύνει τις υποψίες. Ωστόσο, στην προσπάθειά του αυτή έκανε περισσότερα λάθη. 

Ένα από αυτά τα λάθη είναι η υπερβολική αντίδρασή του στην πληροφορία ότι ιερέας επικοινώνησε με την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, «Φως στο Τούνελ», προκειμένου να μιλήσει για την υπόθεση των Γλυκών Νερών. Χωρίς, όμως, να ξέρει τι ειπώθηκε στο τηλεφώνημα του ιερέα με την Αγγελική Νικολούλη, ο Μπάμπης απειλούσε με αγωγές γιατί, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο ιερέας μαρτύρησε πως ο πιλότος είχε πρόβλημα στο γάμο του με την Καρολάιν.

Αυτό προέκυψε από το βράδυ της Παρασκευής, κατά τη διάρκεια της έκτακτης εκπομπής της Αγγελικής Νικολούλη. Στην εκπομπή δόθηκαν στη δημοσιότητα οι συνομιλίες που είχε η δημοσιογράφος με τον 32χρονο πιλότο καθ’ όλη τη διάρκεια των ερευνών.

Απειλούσε με αγωγή ιερέα
Η δημοσιογράφος είχε κανονίσει να μιλήσει μαζί του, πριν φυσικά αποκαλυφθεί ότι έχει σκοτώσει την 20χρονη γυναίκα του, ωστόσο ο πιλότος σάστισε, πανικοβλήθηκε και προσπάθησε με κάθε τρόπο να αποφύγει τη συνάντηση, χωρίς όμως να στοχοποιηθεί.

«Για κάμερα είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμα. Δεν είμαι καλά για να μιλήσω. Ακόμα και να σφίξω τα δόντια, δε θα ωφελήσει στην εξιχνίαση σε αυτή τη φάση. Να ξέρετε ότι δεν υπάρχει πλάνο να μιλήσω σε άλλο μέσο. Όταν είμαι λίγο καλύτερα, θα είστε η πρώτη που θα το μάθετε», μετέδωσε η Νικολούλη από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Αυτό που έκανε εντύπωση ήταν η απότομη αλλαγή συμπεριφοράς, όταν συνέβαινε κάτι, που δεν μπορούσε να ελέγξει. Η ευγένεια απομακρυνόταν και τη θέση τη έπαιρνε μία άλλη εικόνα. Μιλούσε στον ενικό και απαιτούσε απαντήσεις ορθά – κοφτά.

«Μόλις μου μεταφέρανε ότι πήρε τηλέφωνο ένας ιερέας στην εκπομπή και είπε ότι πήγε η γυναίκα μου για εξομολόγηση και του είπε για υποτιθέμενα προβλήματα μεταξύ μας. Αν αυτός που πήρε είναι όντως ιερέας, πράγμα απίθανο, τότε η ψευδομαρτυρία του είναι από καθαρή κακία που δεν ταιριάζει σε κληρικό και θα λογοδοτήσει. Θέλω όνομα, τηλέφωνο και ενορία. Εκτός από την εισαγγελία, θα πάνε και στην αρχιεπισκοπή όλα τα στοιχεία. Προλαβαίνει να με πάρει ένα τηλέφωνο. Επειδή είμαι καλός άνθρωπος, θα του δώσω μια ευκαιρία να απολογηθεί πριν δει το όνομά του σε δικογραφία. Ας τον ενημερώσει κάποιος ότι εκτός από αμαρτία είναι και παράνομο να ψευδομαρτυρεί κάποιος με δόλο…».

Αυτά έλεγε στην Αγγελική Νικολούλη, μη μπορώντας να κρύψει τον πανικό του, αφού πίστευε ότι ο ιερέας είχε αποκαλύψει τα όσα του είχε εξομολογηθεί η άτυχη Καρολάιν.
 
Top