Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Δεν θα πτοηθούμε από τις απειλές της κεντρικής κυβέρνησης της Μολδαβίας!»
Yevgenia Gutsul

Νεοεκλεγείσα Κυβερνήτης της Αυτόνομης Περιφέρειας της Γκαγκαουζίας, στη νότια Μολδαβία
Η φιλοδυτική κυβέρνηση της Μολδαβίας (πρώην Μολδαβική Σοβιετική Σοσιαλιστική Δημοκρατία επί ΕΣΣΔ), χώρα ανάμεσα στη Ρουμανία και την Ουκρανία,  συνέλαβε τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, όπως και στην Ουκρανία κι ακολουθώντας το μονοπάτι της Ουκρανίας, έχει απαγορεύσει τη ρωσική γλώσσα (που ομιλείται από το 30% του πληθυσμού), όπως επίσης έχει απαγορεύσει τον εορτασμό της 9ης Μάη ως "κομουνιστική γιορτή".

Οι Αμερικανοί προσπαθούν να εφαρμόσουν στη Μολδαβία το ίδιο "έργο" που εφάρμοσαν με επιτυχία στην Ουκρανία.
Βέβαια, η αργυρώνητη δημοσιογραφική πορνεία... στις εφημερίδες και στην τηλεόραση θα σας πουν ότι φταίει ο "κομουνιστής δικτάτορας Πούτιν", που πολεμοχαρής διψάει για αίμα.

Στον δεύτερο γύρο εκλογών στην Γκαγκαουζία (14 Μάη 2023), η Yevgenia Gutsul έλαβε το 52,39% των ψήφων, κερδίζοντας πανηγυρικά μια τετραετή θητεία ως Κυβερνήτης της Αυτόνομης Περιφέρειας της Γκαγκαουζίας.

Στο βίντεο, η Yevgenia Gutsul, νεοεκλεγείσα Κυβερνήτης της Αυτόνομης Περιφέρειας της Γκαγκαουζίας δηλώνει ότι δεν θα πτοηθεί από τις απειλές και την τρομοκρατία της κεντρικής κυβέρνησης της Μολδαβίας...


* Η νομικός Yevgenia Gutsul, στις 22 Μάρτη 2023 επιλέχθηκε ως υποψήφια Κυβερνήτης του "Șor Partidul" (το οποίο, όπως είναι πλέον "φυσικό" οι "πολιτισμένοι" ευρωπαίοι χαρακτηρίζουν "Ευρωσκεπτικιστικό"), της Αυτόνομης Περιφέρειας της Γκαγκαουζίας.
Η προεκλογική εκστρατεία διεξήχθη με το σύνθημα «Găgăuzia - plai de vis» ("Γκαγκαουζία - ονειρική χώρα"). Στις εκλογές της 30 Απρίλη 2023, τερμάτισε στην πρώτη θέση με 26,47%, αλλά δεδομένου του γεγονότος ότι δεν επιτεύχθηκε η απαιτούμενη πλειοψηφία (50%), ο δεύτερος γύρος πραγματοποιήθηκε στις 14 Μάη.
Στον δεύτερο γύρο, η Yevgenia Gutsul κέρδισε πανηγυρικά με 52,39%.
Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, η Yevgenia Gutsul, που κατηγορείται ως "πράκτορας των συμφερόντων του Πούτιν", υποσχέθηκε ότι εάν εκλεγεί, θα κατασκευάσει ένα διεθνές αεροδρόμιο, θα αυξήσει τους μισθούς των εργαζομένων στον προϋπολογισμό κατά 30%, θα κατασκευάσει ένα τεράστιο λούνα παρκ για τα παιδιά και θα γίνουν επενδύσεις σε υποδομές Υγείας, Εκπαίδευσης κ.λπ. Υποσχέσεις που τρομοκρατούν την αμερικανόδουλη κεντρική κυβέρνηση της Μολδαβίας, που φοβούνται πως όλα αυτά μπορεί να πραγματοποιηθούν με συνεισφορά Ρώσων επιχειρηματιών-επενδυτών, καθώς και αρκετοί Ρώσοι τραγουδιστές και καλλιτέχνες, όπως ο Nikolay Baskov , ο Philipp Kirkorov , ο Stas Mikhailov, ο Aleksandr Lisovsky, Polina Malashenok και άλλοι... στήριξαν την ρωσόφωνη Yevgenia Gutsul στον προεκλογικό της αγώνα.

Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν...Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ
 
Top