Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Ο Θεός να σε προστατεύει… ω Συρία!
Allāh yahmiki yā Sūriya... *  الله يحميكي يا سوريا
Όλοι για τη Συρία, ο καθένας με το θεό του
»!

6 Μάη 2023... σήμερα γιορτάζεται στην Αδέσποτη κι Αδούλωτη Συρία των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου... η "Ημέρα Μνήμης" όλων των Μαρτύρων της Πατρίδας, που έδωσαν τη ζωή τους για την Εθνική Ανεξαρτησία!

Η Συρία των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου έχει μια θεσμοθετημένη "Εθνική Γιορτή" στις 6 Μάη κάθε χρόνου. Ίσως η μοναδική χώρα στον κόσμο που γιορτάζει την "Ημέρα των Μαρτύρων" της Λευτεριάς κι Ανεξαρτησίας.

Η σημερινή και μοναδική Εθνική επέτειος θεσμοθετημένη σε μια χώρα, βρίσκει τη Συρία να έχει εισέλθει στο 12ο χρόνο μιας χυδαίας ιμπεριαλιστικής επίθεσης -από το Μάρτη του 2011- και το τίμημα της Ανεξαρτησίας ξεπέρασε τους 500.000 νεκρούς μάρτυρες στο βωμό υπεράσπισης της Πατρίδας.

Σήμερα δεν υπάρχει μια Συριακή οικογένεια που δεν θρηνεί το δικό της Μάρτυρα, ανεξαρτήτου θρησκείας.
Αυτούς τους Μάρτυρες οι ελεύθεροι όλου του κόσμου δεν θα τους ξεχάσουν ποτέ.
Για το έπος που έγραψαν, την υπεράσπιση της Πατρίδας, την υπεράσπιση χαρακωμάτων Πολιτισμού κι Ανθρωπισμού!
Απέναντι σ' αυτούς τους τελευταίους 500.000 Μάρτυρες, όποιος σήμερα στρέφει αλλού το πρόσωπό του, θα κριθεί από την Ιστορία.

Μια Εθνική Γιορτή με την ιστορία της... 6 Μάη 1916... η μέρα μνήμης των Μαρτύρων.

Των ηρώων που έδιωξαν από τη γη της Συρίας του Οθωμανούς Τούρκους, μετά από 450 χρόνια τουρκοκρατίας.
Χθες σαν σήμερα... με τους Οθωμανούς Τούρκους εισβολείς του Ερντογάν!

6 Μάη 1916... ο γεννημένος στη Μυτιλήνη Τζεμάλ Πασάς, γνωστός για τις Γενοκτονίες των Αρμενίων [Βλέπε “Metz Yeghern”... το “Μεγάλο Έγκλημα”!, των Ασσυρίων [Βλέπε Tο Ολοκαύτωμα που όλοι αποσιωπούν και κρύβουν! (H Σφαγή Ασσυρίων... το ξεχασμένο Ολοκαύτωμα!)], του Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού και στην Αραβική ιστοριογραφία με το προσωνύμιο "Ο αιμοσταγής", δολοφόνησε σε δημόσια εκτέλεση με απαγχονισμό, 20 Σύρους πατριώτες που αγωνιζόταν για την απελευθέρωση της Συρίας στην πλατεία Marjeh της Δαμασκού, που μετονομάστηκε σε Πλατεία Μαρτύρων το 1931.
Κάθε 6 του Μάη η Συρία γιορτάζει την "Ημέρα των Μαρτύρων". Τιμάει όλους όσους δίνουν τη ζωή τους τίμημα για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία της Πατρίδας.
Ο Συριακός λαός ανακαλεί με υπερηφάνεια και δόξα την επέτειο των Εθνικών Μαρτύρων του.

Στην αποικία Ελλάδα... δεν ξεχνάμε!

«Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας!»
Χαφέζ Αλ Άσαντ
Η Ε.Ε. κι η αποικία Ελλάδα και με τον Μητσοτάκη... ανανέωσαν το παράνομο φονικό εμπάργκο στη Συρία
 
 
Ο ελληνικός λαός δεν θα ξεχάσει ποτέ... δεν ξεχνάμε "Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας"!

 

Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν...Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ
 
Top