Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Όταν ο σοφός έδειχνε το φεγγάρι,
ο ηλίθιος κοιτούσε το δάχτυλο
»

Αρχαία κινέζικη παροιμία...

Με καταμετρημένο το 98,48% των ψήφων είναι σχεδόν βέβαιο ότι η Τουρκία θα περάσει στον δεύτερο γύρο, αφού ο Ερντογάν δεν πέρασε το 50% κι είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν - 49,34%
Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου - 45,00%
Σιγάν Ογάν - 5,23%
Οι Αμερικανοί θα προσπαθήσουν να αποσταθεροποιήσουν την επαναλληπτική ψηφοφορία, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο στην Τουρκία.

Δεν μας αρέσει πολύ ο Σουλτάνος ​​Ερντογάν, αλλά είναι γεγονός ότι η Ουάσιγκτον έχει ποντάρει στον αρχηγό της αντιπολίτευσης (με ένα συνασπισμό χωρίς καμία ιδεολογική συνοχή, αλλά με στόχο τον Ρωσικό ιμπεριαλισμό & επιχείρημα να φύγει ο κακός Σουλτάνος: Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκία... το "αδελφό" κόμμα του ΚΚΕ... στήριξε τον εκλεκτό των ΗΠΑ..., Κούρδοι, ισλαμιστές και πάει λέγοντας για κόμματα σε υπαλληλική σχέση με τις ΗΠΑ)

«Εδώ, ο κόσμος καίγεται και το... [ΜΠΙΠ!] χτενίζεται»... Όπου [ΜΠΙΠ!] η νέα (μετά το θεϊκό μπόλι & αγώνα εναντίον του Ρωσικού ιμπεριαλισμού), "εθνική" ενότητα (να φύγει ο Ερντογάν), του αμερικανόδουλου ελληνόφωνου πολιτικού συστήματος, χωρίς καμία εξαίρεση και για όσους θέτουν στις κραυγές τους τις ίσες αποστάσεις και με τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό. Απλά δεν θέλουν να ομολογήσουν πως  20 Απρίλη 2023: Η Τουρκία συνεχίζει να παραδίδει μαθήματα εξωτερικής πολιτικής.... Το εγχώριο αμερικανόδουλο πολιτικό σύστημα οδεύει προς "εκλογές" με ανέξοδες κοκορομαχίες και κλείνει τα μάτια στα ζητήματα της εθνικής επιβίωσης, με μια κοινή "πολιτική" ατζέντα κι επιμέρους διαφοροποιήσεις που αφορούν "σωστότερη διαχείρηση" για λογαριασμό των αφεντικών.

Ο Ερντογάν έφτασε κοντά στη νίκη στον πρώτο γύρο ανατρέποντας όλες τις λεγόμενες προβλέψεις -όπως παντού άλλωστε, οι δημοσκοπήσεις δημοσιοποιούνται όπως επιθυμεί ο πελάτης, δηλαδή αυτός που τις παραγγέλνει- και τις "προσπάθειες" των ΗΠΑ, κάτι που έδιναν στον αντίπαλο του Κιλιτσντάρογλου, το προβάδισμα τουλάχιστον 3-4 μονάδων. Μάλιστα ορισμένες "δημοσκοπήσεις" κι εγχώριοι "αναλυτές" του κ@... να υποδηλώνουν ακόμη και τη νίκη του στον πρώτο γύρο.
Ο συνασπισμός του Ερντογάν κερδίζει την πλειοψηφία στη Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση (βουλή), κερδίζοντας 322 έδρες από τις 600.
Η στάση του Ερντογάν απέναντι στις ΗΠΑ και την αποικία της, τη λεγόμενη "Ευρωπαϊκή Ένωση", ήταν ο καθοριστικός παράγοντας της επιτυχίας του. Τα όσα παπαγαλίζουν στο Ελλαδιστάν πολιτικά κόμματα, "δημοσιογράφοι" και περισπούδαστοι "πανεπιστημιακοί αναλυτές" είναι... «Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε» και να κρύψουν την ανύπαρκτη και ξενόδουλη ελληνική εξωτερική πολιτική, στην υπηρεσία των ΗΠΑ...
Λίγες ώρες πριν την ψηφοφορία...
Ο Ερντογάν για τη στάση του αντιπάλου του στην προεδρία, απέναντι στη Ρωσία: «Αντίο Κεμάλ [Kılıçdaro ğlu]! τώρα ο κ. Ο Κεμάλ επιτίθεται στον Πούτιν και τη Ρωσία. Δεν μπορώ να επιτρέψω να συμβεί αυτό. Οι σχέσεις μας με τη Ρωσία δεν είναι λιγότερο σημαντικές από τις σχέσεις μας με την Αμερική.»
Την ίδια ώρα στο Ελλαδιστάν, για τις ανάγκες διαμόρφωσης φιλοαμερικάνικου κι αντί-ρωσικού οπαδικού συναισθήματος, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, λίγες ώρες κι αυτός προτού ανοίξουν οι κάλπες στη γειτονική χώρα: «Στην Τουρκία θα φέρουμε, με την πραγματική έννοια, την δημοκρατία και την ειρήνη... θέλουμε τις σχέσεις μας με την Ελλάδα να τις αναπτύξουμε με φιλικό τρόπο. Αυτό είναι μια από τις μεγαλύτερες επιθυμίες μας. Άλλωστε έχουμε κοινό πολιτισμό, κοινά τραγούδια, κοινές αναμνήσεις και πρέπει αυτά να αναπτύξουμε"... να μετατραπεί το Αιγαίο Πέλαγος, σε περιοχή ειρήνης, όπως συνέβη την περίοδο που ήταν υπουργός Εξωτερικών ο Ισμαήλ Τζέμ...»

Βέβαια η "δημοσιογραφία" και το "εθνικό μέτωπο" εναντίον του Ρωσικού ιμπεριαλισμού, δεν θέλουν να κατανοήσουμε πως ο Ερντογάν είναι ο "Παίκτης" στη διεθνή σκακιέρα και να περιμένουμε τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να φύγει ο κατακτητής από την Κύπρο μας και φυσικά να ξεπουλήσουμε και το Αιγαίο, όπως τη Μακεδονία και την Αλβανία με την προσφυγή στη Χάγη... Τι θέλουν να ξεχάσουμε;

Προκλητικός Κιλιτσντάρογλου σε Ερντογάν για ελληνικά νησιά: «Κάνε ότι έκανε ο Ετσεβίτ στην Κύπρο»

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, συνεχίζει να «εγκαλεί» τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν πως απέναντι στην Ελλάδα είναι … «μόνο λόγια»...
Έφτασε στο σημείο να υπενθυμίσει προκλητικά στον Ερντογάν πως το 1974: «Ετσεβίτ και Ερμπακάν δεν φώναζαν ούτε έκαναν εκκλήσεις» αλλά «μπήκαν» στην Κύπρο. «Φωνάζεις, κάνεις εκκλήσεις και κανένα αποτέλεσμα. Ο Ετσεβιτ και ο Ερμπακάν φώναζαν;  Έκαναν εκκλήσεις; Eίπαν μήπως «ότι ερχόμαστε». Όχι. Απλά έκαναν αυτό που έπρεπε. Στην παράδοσή μας υπάρχει αυτό. Το να κάνουμε αυτό που πρέπει. Τα απαραίτητα»... Περισσότερα και το σχετικό βίντεο: "cyprustimes"

Τουρκία... πρωταγωνιστής στις διεθνείς σχέσεις και στην παγκόσμια οικονομία... Ν' αρέσει ή να μην αρέσει...

Στο Ελλαδιστάν περί άλλων τυρβάζουν... Ο κεραυνοβόλος έρωτας για την "Ημέρα της Ευρώπης"... από πού πηγάζει;

 

Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν...Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ
 
Top