Της Ιωάννας Υψηλάντη
Αφού ξεπεράστηκε το πρώτο σοκ και εξήγηση "δεν βρέθηκε", για όσους εθελοτυφλούν, έφτασε η... στιγμή να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας, γι΄αυτά που ζούμε.
Η χώρα κατρακυλάει στον πάτο του φασισμού, της υποτέλειας σε ξένους δυνάστες, σε εμπλοκές πολέμου και σε οικονομική κατάρρευση των νοικοκυριών.
- Οι ψηφοφόροι της ΝΔ είναι αναγκαίο να σταματήσουν να ψηφίζουν ποδοσφαιρικά, εκδικητικά, εξαναγκαστικά, ή συμφεροντολογικά, καθώς η μεγάλη τους πλειοψηφία δεν έχει κοινά συμφέροντα με τις πολιτικές, που προτίθεται να εφαρμόσει η ΝΔ, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της.
Ο μεροκαματιάρης, μισθωτός, συνταξιούχος δεν μπορεί να χαίρεται με τα έσοδα του, τα δελτία φαγητού και μετακίνησης, αφού τα πληρώνει διπλά και τριπλά, στους μαυραγορίτες της κατοχικής κυβέρνησης, που δρουν ανεξέλεγκτα με τις ευλογίες της "αυτοδυναμίας", που εξασφάλισαν οι προηγούμενες εκλογές.
Ούτε μπορεί να χαίρεται με τις δήθεν μειώσεις στο ρεύμα του, όταν όλες αυτές προέρχονται από δανεικά, που θα τα πληρώσει ο ίδιος.
Πόσο πιο φανερό να γίνει το γεγονός ότι όταν απ΄την τσέπη κάποιου φεύγουν λεφτά, πηγαίνουν σε κάποια άλλη τσέπη, που θ΄αγωνιστεί με όλους τους τρόπους να σου τα πάρει;;
Η ΝΔ δεν είναι "κεντροδεξιό" κόμμα, όπως μας κοροϊδεύει! Είναι ένα στυγνό δεξιο-φασιστικό κόμμα και αυτό το έχει αποδείξει, περίτρανα, στην διάρκεια της πανδημίας, καταρρακώνοντας την οικονομία, κλείνοντας τον κόσμο στα σπίτια του, αφαιρώντας το ψωμί και τις δουλειές όσων υπερασπίζονταν το δικαίωμα τους στην αυτοδιάθεση και στην διαμαρτυρία.
Είναι ένα φασιστικό κόμμα, που δημιουργεί τεχνητούς διχασμούς, για να φασιστοποιήσει και τους πολίτες αυτής της χώρας, για να μπορεί να κυβερνάει ανεξέλεγκτα και ατιμώρητα.
Δημιούργησε το "σκιάχτρο" Ερντογάν, τρομάζοντας τους πολίτες, για έναν επικείμενο πόλεμο, όταν με μυστικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ έχει αποφασίσει, ήδη, το ξεπούλημα του Αιγαίου. Εσείς εκεί στα Δωδεκάνησα, που ενισχύσατε, κατά 10 μονάδες την ΝΔ, μην εκπλαγείτε αν ξαφνικά βρεθείτε, υπό Τουρκική Διοίκηση! Το Καστελόριζο έχει φύγει ήδη από τον χάρτη!
Όποιος αισθάνεται πατριώτης και δημοκράτης θα πρέπει να εξετάσει όλους τους κινδύνους, που απειλούν την χώρα και την Δημοκρατία της, πριν ψηφίσει! Μην δημιουργήσετε έναν νέο δικτάτορα με αυτοδυναμίες! Ούτε να διαμαρτυρηθείτε δεν θα μπορείτε!
- Οι πρώην ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, που θυμήθηκαν, ξαφνικά το ΠΑΣΟΚ, ας γνωρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ, ως αντιπολίτευση ήταν ΠΑΝΤΑ το πειθήνιο κόμμα στις εντολές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το ΠΑΣΟΚ είχε ΠΑΝΤΑ δεσπόζουσα θέση στις συνεργασίες και στην στήριξη της Δεξιάς, σε κάθε κρίσιμη στιγμή, για την χώρα.
Είναι το κόμμα, που δέχθηκε και συνέργησε στο Συνταγματικό πραξικόπημα "εξαφάνισης" ενός εκλεγμένου πρωθυπουργού (Γ. Παπανδρέου), για να τον αντικαταστήσει με τον τραπεζίτη Παπαδήμο, σύμφωνα με τις εντολές των Τραπεζιτών και της ΕΕ.
Τότε επιβλήθηκε και το χειρότερο Μνημόνιο καταστροφής των δημοκρατικών θεσμών και της ίδιας της χώρας. Τότε δημιουργήθηκαν και οι περισσότερες "Ανεξάρτητες Αρχές", που είναι, ουσιαστικά, ιδιωτικές εταιρείες, διορισμένες, από τους ξένους.
Αν, πράγματι είναι "σοσιαλιστές" αυτοί οι ψηφοφόροι, ας θυμηθούν όλα αυτά και μετά ας ψηφίσουν!
- Οι ψηφοφόροι των εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων, ας κάνουν "την καρδιά τους πέτρα" και ας αγνοήσουν, αυτή τη φορά, τις επιθυμίες τους, ψηφίζοντας ενδοκοινοβουλευτικά κόμματα ή όσα από τα εξωκοινοβουλευτικά έχουν δυνατότητα εισαγωγής στην Βουλή.
Ελπίζω και τα υπόλοιπα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα και συνασπισμοί, να μην δηλώσουν "παρόν" ΚΑΙ σ΄αυτές τις εκλογές, κατακερματίζοντας το εκλογικό σώμα, προς το συμφέρον του πρώτου κόμματος, που καρπώθηκε, ήδη, το 16% των προηγούμενων εκλογών.
Κυρίως, όμως, ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΧΗ!!!!
ΚΑΜΙΑ "αυτοδυναμία" δεν έχει δικαίωμα να τροποποιεί το Σύνταγμα της χώρας, που καταρτίστηκε με λαϊκούς αγώνες αιώνων, για να υπερασπίζεται την Δημοκρατία, τις ατομικές ελευθερίες και τα κοινωνικά δικαιώματα της εργασίας, της στέγασης, των δημόσιων παροχών και των ελεύθερων επιλογών!
Οποιαδήποτε μετατροπή μπορεί να γίνεται ΜΟΝΟ, για την περαιτέρω εξασφάλιση νέων δικαιωμάτων και όχι, για την κατοχύρωση  της "μη ευθύνης υπουργών"!
Ξεκινάμε, από το 0-0!!!

 
Top