Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

25 Αυγούστου ΤΕΛΟΣ το διδίκτυο που ξέρατε! Επισήμως η...

λογοκρισία από την ΕΕ...
Google, Apple, Facebook, Amazon, Twitter, TikTok... είναι μερικές από τους συνολικά 19 λεγόμενους "γίγαντες της τεχνολογίας" (Big Techs), που έχει συμπεριλάβει το Διευθυντήριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη λίστα με τις ψηφιακές πλατφόρμες που συνδέονται με τη λεγόμενη "Δέσμη μέτρων για τον νόμο για τις ψηφιακές υπηρεσίες" (DSA, Digital Services Act).
Από τις 25 Αυγούστου 2023, όλα θα είναι υπό την επιτήρηση-λογοκρισία της Επιτροπής υπό την προεδρία της περί πολλού Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Ο διορισμένος Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά, Τιερί Μπρετόν, αρμόδιος και για τους "κανόνες για την τεχνητή νοημοσύνη", ανακοίνωσε πως οι "γίγαντες της τεχνολογίας" θα κληθούν να «Αλλάξουν συμπεριφορά εάν θέλουν να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη».
Η λίστα που καταρτίστηκε περιλαμβάνει επίσης άλλα μεγάλα ονόματα, όπως Alibaba, AliExpress, Bing, Booking, LinkedIn, Instagram, Pinterest, Snapchat, Wikipedi, YouTube και Zalando.
Όλα αυτά "επενδύονται" και προβάλλονται από την προσπάθεια για το "καλό των πολιτών", για την "προστασία των πολιτών", για την "ασφάλεια των πολιτών".
Έτσι, για την εφαρμογή του (DSA) η Επιτροπή εγκαινίασε στη Σεβίλλη της Ισπανίας το "Ευρωπαϊκό Κέντρο Αλγοριθμικής Διαφάνειας" (European Centre for Algorithmic Transparency - ECAT).

Όλες οι "τεχνοκρατικές" ρυθμίσεις, στοχεύουν σύμφωνα με το Διευθυντήριο «Να διασφαλίσουν τη σωστή μετριοπάθεια του περιεχομένου και θα είναι πιο αποτελεσματικές στην εξάλειψη του περιεχομένου που θεωρείται ΕΠΙΒΛΑΒΕΣ».
Δηλαδή;
Το «ΠΑΡΑΝΟΜΟ περιεχόμενο», προσοχή, είναι οποιοδήποτε περιεχόμενο που, ακόμη και νόμιμο και άρα θεμιτό, μπορεί να θεωρηθεί ΕΠΙΒΛΑΒΕΣ.
Για παράδειγμα, η λεγόμενη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ», που μπορεί να αλλάξει ένα εκλογικό αποτέλεσμα, αναζητείται, μελετάται και κρίνεται. Δηλαδή, αν κρίνουν πως γράφεις επιπόλαια για την πολιτική, μπορεί να υποβληθείς σε ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ή ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ.
Έτσι, απολαύστε αυτή την μικρή και περιορισμένη ελευθερία του λόγου, με τις μέχρι σήμερα λογοκρισίες-περιορισμούς των εταιριών και ετοιμαστείτε για τον επίσημο ευρωπαϊκό φασισμό, την "ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ"!

Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν...Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ
 
Top