Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Ουκρανική αντεπίθεση στον ποταμό Στυξ»
Ένα ανέκδοτο κι ένα εξώφυλλο... τα λένε όλα!

Γραφείο Τελετών "Ορχήστρα Βάγκνερ"!
Ξεπερνάει τους Σέρτζιο Λεόνε και Σεργκέι Αϊζενστάιν...
Ένα βίντεο με τις προετοιμασίες για να σταλούν-μεταφερθούν στην Ουκρανία οι σωροί ξένων μισθοφόρων...
Ένας Αμερικανός κι ένας Τούρκος, τα πτώματα των οποίων ανασύρθηκαν στα ερείπια ενός σπιτιού που ανατίναξαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια της φυγής τους, μετά την "αντεπίθεση" (γελάει κι ο κάθε πικραμένος) που έχουν εξαπολύσει οι ΝΑΤΟ κι Ε.Ε. εναντίον του Ρωσικού ιμπεριαλισμού...

Χθες η "Ορχήστρα Βάγκνερ" πραγματοποίησε και ανταλλαγή αιχμαλώτων με την ουκρανική πλευρά, στέλνοντας πίσω περισσότερους από εκατό στρατιώτες και 8 αξιωματικούς, για λιγότερους Ρώσους στρατιώτες.
Μαζί με τους Ρώσους στρατιώτες ανταλλάχθηκε και ο Ουκρανός πολιτικός κρατούμενος Jan Taksiur.
Η ανταλλαγή θεωρείται ένα διπλωματικό θαύμα! Ο Πριγκόζιν κατάφερε να ανταλλάξει έναν πολίτη της Ουκρανίας με αντάλλαγμα άλλους πολίτες της Ουκρανίας!

Ποιος είναι ο Jan ("Ιωάννης") Taksiur;
Διάσημος τηλεοπτικός παρουσιαστής στην Ουκρανία, Ορθόδοξος συγγραφέας, δημοσιογράφος και ποιητής.
Η μυστική υπηρεσία (SBU) του κοκαϊνομανή Ουκροναζί τον συνέλαβε τον Μάρτη του 2022 [ * Orthodox journalist Yan Taksiur faints in remand facility], με την κατηγορία του «προπαγανδιστή του ρωσικού κόσμου και υπερασπιστή της επίσημης Ορθόδοξης Εκκλησίας», αφού αποκάλεσε τη σχισματική ουνίτικη "εκκλησία" που ίδρυσε ο Νατοϊκός Βαρθολομαίος σε διατεταγμένη υπηρεσία, ως η «διάσπαση της εκκλησίας είναι πολιτικό έργο».
Ο Taksiur (Ταξιούρ), ήταν ένθερμος υπερασπιστής της Ορθοδοξίας στην πατρίδα του την Ουκρανία. Είχε γίνει σύμβολο αφού δεν "έκλεινε το στόμα" του για ότι συνέβαινε στην Ουκρανία από το πραξικόπημα του 2015.
Ο Ταξιούρ, που είναι 71 ετών, είναι καρκινοπαθής, και στις φυλακές του Κιέβου δεν επιτρεπόταν να δεχτεί επισκέψεις, ούτε ιατρική περίθαλψη κι η υγεία του είχε επιδεινωθεί σοβαρά. Καταδικασμένος σε ποινή φυλάκισης 12 ετών, θα πέθαινε στη φυλακή.
Η ανταλλαγή του ήταν διπλωματικό θαύμα του Πριγκόζιν, αφού η Ουκρανία δεν ήθελε να τον παραδώσει με τίποτα.
Ένα "αξιοπερίεργο", αλλά όχι τυχαίο γεγονός: η ανταλλαγή αποφασίστηκε την ημέρα του Αγίου Ιωάννη του Ευαγγελιστή και το Ορθόδοξο όνομα του Ταξιούρ, είναι ακριβώς Ιωάννης!
Σε υποχώρηση ο Ρωσικός ιμπεριαλισμός! Πάει περίφημα η αντεπίθεση των Νατοϊκών... και φυσικά ο απαραίτητος μαϊντανός, η Σακελλαροπούλου για την "Ημέρα της Ευρώπης", 9 Μάη 2023 Ο κεραυνοβόλος έρωτας για την "Ημέρα της Ευρώπης"... από πού πηγάζει;
Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν...Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ
 
Top