Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Αφήστε τις μορφές των μεγάλων, γενναίων και ανελέητων προγόνων μας,
να σας εμπνεύσουν σ' αυτόν τον πόλεμο:
Αλέξανδρος Νιέφσκι, Ντμίτρι Ντονσκόι, Κουζμά Μίνιν,
...

Ντμίτρι Ποζάρσκι, Αλεξάντερ Σουβόροφ, Μιχαήλ Κουτούζοφ»
Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν (1942), στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο
Δηλώσεις του Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, 15 Μάη 2023:
«Σήμερα έγινε σαφές το νόημα του πραξικοπήματος το Φλεβάρη του 2014 στο Κίεβο. Για οκτώ χρόνια, η Ουκρανία προετοιμάζεται πεισματικά για πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.
Τρεις πόλεμοι γίνονται ταυτόχρονα εναντίον της χώρας μας: "θερμός" πόλεμος, οικονομικός πόλεμος και πόλεμος προπαγάνδας.
Προσπαθούν να μας νικήσουν στο πεδίο της μάχης, στραγγαλίζοντας μας οικονομικά και συκοφαντώντας μας στα μάτια της παγκόσμιας κοινότητας.
Αφού σταθήκαμε όρθιοι για να υπερασπιστούμε την Πατρίδα ενάντια στις παγκοσμιοποιητικές επιταγές και τον νεοναζισμό, αναγνωρίσαμε ένα αναμφισβήτητο γεγονός: η Ρωσία δεν είναι και δεν μπορεί να είναι οργανικό μέρος της καπιταλιστικής Δύσης. Οι παγκοσμιοποιητές δεν χρειάζονται τη Ρωσία ως ανεξάρτητο, ισχυρό και επιτυχημένο κράτος. Γι' αυτούς η κύρια προϋπόθεση για την "ενσωμάτωση" της Ρωσίας στον κόσμο τους είναι η καταστροφή μας. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος.
Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι γίνεται καταστροφικός πόλεμος εναντίον μας. Σκοπός αυτού του πολέμου είναι να διαμελίσει την πατρίδα μας, να υποδουλώσει τον λαό μας και να μετατρέψει τα εδάφη μας σε ζώνη αποικιακής λεηλασίας. Αυτό δεν μας απειλεί μόνο με τεράστιες απώλειες. Το να χάσεις σε μια τέτοια κατάσταση σημαίνει να εξαφανιστείς.
Θα κάνουμε τα πάντα για να σώσουμε τον χειμαζόμενο και ηρωικό λαό μας από την καταστροφή και να ακολουθήσουμε το μονοπάτι των νέων νικών στη μάχη για τον ρωσικό κόσμο. Από αυτή τη μάχη δεν εξαρτάται μόνον η μοίρα μας, αλλά και το μέλλον όλης της ανθρωπότητας!
»

«Να κάνετε το Έθνος υπόθεση του Λαού
κι η υπόθεση του Λαού θα είναι εκείνη του Έθνους...
»
Βλαντίμιρ Ιλίτς Ουλιάνοφ - "Λένιν"

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Η Ρωσία είναι η πιο άμεση απειλή για την παγκόσμια τάξη»

Η Σακελλαροπούλου για την "Ημέρα της Ευρώπης", 9 Μάη 2023 Ο κεραυνοβόλος έρωτας για την "Ημέρα της Ευρώπης"... από πού πηγάζει;
 

«ΝΑΤΟ και Ρωσία τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν!»
Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδας
, 17 Νοέμβρη 2022...

«O λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του,
μήτε τη γνώμη άλλαξε, μήτε την κεφαλή του!
»

Αφιερωμένο στην ηγεσία του ΚΚΕ, 2 Απρίλη 2023: ΕΔΩ

Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν...Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ
 
Top