Για τα Μεγάλα! Για αυτά που λείπουν από τα εκλογικά προγράμματα των κομμάτων. Αλλά δεν... λείπουν από τη ζωή. Αντίθετα, την καθορίζουν. Και καθορίζουν και τη συλλογική μας προοπτική, την προοπτική αυτού του τόπου.
Η ζωή στην Ελλάδα καθορίζεται από την αμερικανική πρεσβεία, την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ. Όχι από τη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ, το ΜΕΡΑ, το ΚΚΕ, τους νεοχουντικούς κοκ.
Μέσα στην ΕΕ, στο μπλοκ του επιθετικού νεοφιλελευθερισμού, οι φιλολαϊκές αλλαγές έχουν από χρόνια κηρυχθεί παράνομες. Θα ξεπουλάμε από παραγωγικές επιχειρήσεις μέχρι αρχαιότητες για να πληρώνουμε τόκους και το εργατικό και επιστημονικό δυναμικό μας θα μεταναστεύει.
Μέσα στο ΝΑΤΟ θα πουλάμε μία την Κύπρο, μία την ΑΟΖ, μία την κυριαρχία μας, τελικά την ύπαρξή μας την ίδια. Θα δανειζόμαστε για να εξοπλίζουμε την Ουκρανία και τη Σαουδική Αραβία και θα εκλιπαρούμε προστασία από τα αφεντικά μας υποσχόμενοι περισσότερη υποτέλεια.
Πλημμυρίσαμε αμερικανικές βάσεις που μας μετατρέπουν σε εμπόλεμη περιοχή και απειλούν οποιαδήποτε εσωτερική αλλαγή.
Η προοπτική απεμπλοκής από το δυτικό σύστημα εξάρτησης και  μόνιμης κακοδαιμονίας, λείπει από τη ρητορική των κομμάτων, όταν δεν θεωρείται και «κακό».
Εμείς πιστεύουμε ότι η συζήτηση πρέπει να είναι πάνω στο κεντρικό πρόβλημα της χώρας. Και έχουμε  κάποια πράγματα να πούμε γι’ αυτό.

Την Παρασκευή 12 Μάη στις 7μμ. Στο πάντα φιλόξενο καφέ «Rue de Marseiille» Μασσαλίας 11.

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ

Για την απελευθέρωση από τα δεσμά της υποτέλειας
Για την έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ

 
Top