Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Το μνημείο που εγκαινιάστηκε το 2008 στη Μπάνια Λούκα,
την πρωτεύουσα της...

Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας,
στη μνήμη των νεκρών παιδιών (12 Μάη 1992)
Δώδεκα λευκά λευκά τριαντάφυλλα στο μνημείο για τα 12 αγγελούδια...

Σήμερα είναι η επέτειος μιας τραγωδίας, ενός ακόμη Νατοϊκού κι Ευρωπαϊκού εγκλήματος που η αργυρώνητη δημοσιογραφική πορνεία βάζει ως σήμερα το χέρι της να παραμένει άγνωστο.
Λίγοι γνωρίζουν στην "πολιτισμένη" Ε.Ε. και την Ελλάδα, πως πριν 31 χρόνια, το Μάη του 1992 δολοφονήθηκαν στην κυριολεξία 12 παιδάκια, στη Μπάνια Λούκα λόγω του αποκλεισμού αυτού του τμήματος της Σερβικής Δημοκρατίας από Βόσνιους και Κροάτες με την ευλογία των "ειρηνευτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ".
Όλοι γνωρίζουν το Νατοϊκό αφήγημα: «τρομακτικά εγκλήματα» της Σρεμπρένιτσα... τον «Χασάπη των Βαλκανίων»... κι άλλα φαιδρά Νατοϊκά αφηγήματα.
Στη μονάδα εντατικής θεραπείας του μαιευτηρίου της Μπάνια Λούκα, 12 παιδιά πέθαναν από έλλειψη οξυγόνου (το πρώτο σαν σήμερα στις 12 Μάη 1992), λόγω του αποκλεισμού αυτού του τμήματος της Δημοκρατίας της Σερβίας από στρατεύματα Βόσνιων και Κροατών με Νατοϊκό συντονισμό.
Η Δημοτική Αρχή στη Μπάνια Λούκα και οι γιατροί επικοινώνησαν και με τον ΟΗΕ και τη UNICEF μέσω της διπλωματικής οδού, αλλά το αεροπλάνο με οξυγόνο, έτοιμο να απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Βελιγραδίου, δεν έλαβε ΠΟΤΕ άδεια να πετάξει, από τις "ειρηνευτικές δυνάμεις" του ΝΑΤΟ, που έλεγχαν κι είχαν επιβάλει απαγόρευση πτήσεων στον εναέριο χώρο πάνω από τη Δημοκρατία της Σερβικής Κράινα και τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη.
Για να σώσει τα παιδιά, ο στρατός της Σερβικής Κράινα και των Σερβοβόσνιων αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια μεγάλη επίθεση για να σπάσουν τον αποκλεισμό. Η επιχείρηση ονομάστηκε «Διάδρομος της Ζωής».
Επτά ημέρες μετά το θάνατο του δωδέκατου παιδιού, ο αποκλεισμός έσπασε από τα σερβικά στρατεύματα κοντά στην πόλη Μπρτσκο κι οι Σέρβοι μαχητές δέχτηκε τη δυτική προπαγάνδα εναντίον της Σερβίας χαρακτηριζόμενοι χασάπηδες.
Μόλις έσπασε ο αποκλεισμός, έφτασε οξυγόνο από το Βελιγράδι και δύο παιδιά κατάφεραν να σωθούν, από τα 14 που νοσηλεύτηκαν στην εντατική.

  "Δεν ξεχνάμε... Δεν συγχωρούμε τους φονιάδες των Λαών: ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ευρωπαϊκή Ένωση!"



  Ποιος είναι ο Ράτκο Μλάντιτς και γιατί το 4ο Ράιχ κι η Νατοϊκή "αριστερά" θέλουν να πεθάνει στις φυλακές τους;

 

Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν...Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ
 
Top