Της Ιωάννας Υψηλάντη

Σε δύο ημέρες, ο κόσμος θα γιορτάσει την 73η επέτειο της νίκης, κατά του... ναζισμού.
Μια νίκη, που από την πρώτη ημέρα της λήξης του Β΄ΠΠ, σύσσωμη η Δύση θέλει να ξεχαστεί, να σβηστεί κάθε νικηφόρο γεγονός, κάθε πρωτεργάτης της νίκης, κάθε έγκλημα που συντελέστηκε, από τους ναζί, κάθε σπόνσορας, που χρηματοδότησε τις φιλοδοξίες ενός τρελού δικτάτορα και κάνει τα πάντα, γι΄αυτό.
Ξεκίνησε με την υποκλοπή της υπογραφής των ηττημένων, στο κείμενο της άνευ όρων παράδοσης, από τις ΗΠΑ και την Αγγλία, χωρίς την παρουσία των πραγματικών νικητών, που ήταν η ΕΣΣΔ. Το κόλπο γκρόσο, για την προβολή των υποκινητών αυτού του πολέμου, ως μετέπειτα απελευθερωτές των λαών, δεν έπιασε και η Συνθήκη παράδοσης υπογράφτηκε την επόμενη μέρα με την παρουσία και των στρατηγών της ΕΣΣΔ.
Από τότε άρχισε και η διαστρέβλωση της Ιστορίας, τα εμπόδια για την τιμωρία των ναζιστών, από τα δικαστήρια, οι επιθέσεις στον Σοβιετικό λαό και η διαίρεση του κόσμου, σε σφαίρες επιρροής.
Οι ναζιστές συνέχισαν να καταλαμβάνουν θέσεις, σε Πανεπιστήμια, κρατικό μηχανισμό, Τράπεζες, βιομηχανίες, κοινωνικές υπηρεσίες, νοσοκομεία και σχολεία. Ηταν τόσοι πολλοί οι χειροκροτητές του ναζισμού, μέσα στην Γερμανία, που το κράτος θα ήταν αδύνατο να λειτουργήσει, χωρίς αυτούς.
Έκτοτε έχει εξαπολυθεί ένας νέος πόλεμος.
Ο πόλεμος στην συλλογική μνήμη.
Ο πόλεμος της αντεκδίκησης, για το χαμένο όνειρο της παγκόσμιας κυριαρχίας του πιο στυγνού και εγκληματικού ναζιστικού μορφώματος.
Ο πόλεμος του ψέματος, κατά της αλήθειας
Ο πόλεμος του Κακού, εναντίον του Καλού.
Σ΄αυτό το διάστημα, η Ιστορία διαστρεβλώθηκε.
Οι ναζιστές επανήλθαν στην εξουσία.
Οι πραγματικοί απελευθερωτές έγιναν κατηγορούμενοι
Το σχέδιο της παγκοσμιοποίησης, για την εκμετάλλευση των απελευθερωμένων λαών προχώρησε με συμμαχίες, ληστρικού τύπου ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκής Ένωσης, πάντα "για το καλό των λαών", για "Δημοκρατία" και "Ειρήνη".
Όλες οι υποχρεώσεις της Γερμανίας, για πολεμικές αποζημιώσεις και για αποστρατιωτικοποίηση, έμειναν στα χαρτιά με την βοήθεια της Δύσης.
Ο ΟΗΕ έγινε όργανο των ΗΠΑ, όπως και πολλοί Διεθνείς Οργανισμοί.
Οι βασανισμένοι Εβραίοι έγιναν βασανιστές Αράβων.
Οι πόλεμοι συνεχίστηκαν.
Τα ανθρώπινα δικαιώματα, που για πρώτη φορά θεσπίστηκαν με την ίδρυση του ΟΗΕ, καταργήθηκαν.
Και σήμερα καταστρέφονται αγάλματα απελευθερωτών. Απαγορεύονται οι εορτασμοί της Νίκης, κατά του φασισμού. Καίγονται ξανά βιβλία Σοβιετικών συγγραφέων, Γερμανών φιλοσόφων, δημιουργούνται ναζιστικές απαγορεύσεις χρήσης της γλώσσας των ανθρώπων. Διώκεται η θρησκευτική τους πίστη, οι οικογενειακές τους αξίες, το φύλο τους.  Απαγορεύονται τα αντιφασιστικά σύμβολα και τα μνημόσυνα, στους τάφους των πεσόντων.
Όλα μέσα στο Δυτικό νέο στρατόπεδο συγκέντρωσης, που άλλαξε ονομασίες, σε κάθε ανθρώπινη αξία, σε κάθε νίκη των λαών.
Η "Ημέρα της Νίκης", έγινε "Ημέρα της Ευρώπης".
Μιας Ευρώπης, που επέστρεψε στον ναζισμό και επιχειρεί να σβήσει την ανθρώπινη συλλογική μνήμη, με ολοκληρωτικά μέσα.
Καμία αυτοκρατορία δεν κατάφερε να νικήσει την Αλήθεια!
Μπόρεσαν όλες μόνο να διαλυθούν, για ν΄αναπνεύσει ο κόσμος.
Το ίδιο θα συμβεί και τώρα!

 
Top