Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Η ιστορία είναι η Mνήμη ενός λαού.
Χωρίς Μνήμη, ο άνθρωπος...

υποβιβάζεται σε επίπεδο κατώτερου ζώου»
Μάλκολμ Χ

Η ιστορική μνήμη τοποθετεί τα θέματα στον ιστορικό χρόνο. Όχι τόσο ως "γνώση" της ιστορίας, αλλά ως μια σημαντική, συναισθηματικά φορτισμένη ζωντανή σύνδεση που ξεπερνάει την μοναδικότητα.

9 Μάη 1945 - 2023... Μέχρι χθες "Ημέρα της Νίκης" κατά της Ναζιστικής Γερμανίας στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο. Η εξολόθρευση του ναζισμού από τον "Κόκκινο Στρατό"....

Σήμερα θέλουν να ξαναγράψουν την ιστορία... στην "πολιτισμένη" δύση:

«Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος τελείωσε με τη νίκη των ΗΠΑ επί του φασισμού!»
Καρίν Ζαν-Πιέρ
, λεσβία ακτιβίστρια κι εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, 9 Μάη 2023
Η Σακελλαροπούλου σε ανάρτηση της στο Facebook, για την "Ημέρα της Ευρώπης", 9 Μάη 2023:
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει το άλμα προς το αύριο. Με ενότητα και πίστη στις αρχές της, που την καθιστούν παράδειγμα για όλη την οικουμένη...
Η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει το λαμπρότερο ιστορικό εγχείρημα...
Ένα κεκτημένο ειρήνης, που η αξία του ακτινοβολεί ακόμα περισσότερο στο σκοτάδι του πολέμου μετά τη βάρβαρη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία...
»

Το Νατοϊκό μορμολύκειο... με συνέπεια στις επιταγές του κοκαϊνομανή κλόουν και των αφεντικών του Ο τοξικομανής... κατάργησε επίσημα την "Ημέρα της Νίκης"!

Να πάει να πολεμήσει τον Ρωσικό ιμπεριαλισμό η Σακελλαροπούλου, να στείλουν τα δικά τους παιδιά οι Νατοϊκοί πολιτικοί υπάλληλοι!

Ο Ελληνικός Λαός είναι στο πλευρό του Ρωσικού Λαού! Να συντριβεί σήμερα ο ναζισμός και το 4ο Ράιχ! Κανένας δεν ξεχνάει τα 27 εκατομμύρια νεκρών της Ρωσίας για να συντριβεί ο ναζισμός κι ο φασισμός! Αιώνια τιμή και δόξα στους ηρωικούς στρατιώτες του "Κόκκινου Στυρατού" που τσάκισαν το φασισμό και τον Ναζισμό!
«(...) Η θυσία της πατρίδας μας τετέλεσται. Τα πάντα έχουν χαθεί, και η ζωή μας, ακόμη και αν παραταθεί, θα μας μείνει μόνο για να κλάψουμε τη συμφορά και την ατιμία μας.
(...) Δεν κατηγορώ τη λογική του κράτους που ξεπουλάει τα έθνη σαν κοπάδια προβάτων. Έτσι ήταν και έτσι θα είναι πάντα. Εγώ κλαίω την πατρίδα μου, που μου την έκλεψαν και ο τρόπος της κλοπής ακόμα με πονάει.»
Ούγκο Φώσκολο, "Οι τελευταίες επιστολές του Jacopo Ortis"
Στη λεγόμενη "πολιτισμένη" Δύση, τα μνημεία κι η ιστορική μνήμη καταστρέφονται, δημιουργείται μια λατρεία του νέου ναζισμού κι αυτό είναι έγκλημα.

Γιατί το καλό θα νικήσει το κακό; Το 85% του πλανήτη αντιστέκεται στον ιμπεριαλισμό κι έχει νικηφόρο πορεία. Ενδεικτικά:

«Εκ μέρους της κυβέρνησης και του λαού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, στέλνω θερμά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο και στο λαό της Ρωσίας για τη σημαντική ημέρα που ο ρωσικός λαός πέτυχε λαμπρή νίκη στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο.
Ο ρωσικός λαός, με απαράμιλλο ηρωισμό και αυτοθυσία, κέρδισε μια μεγάλη νίκη σ' έναν δίκαιο πόλεμο κατά του φασισμού, που απειλούσε τη μοίρα της ανθρωπότητας.
Δράττομαι αυτής της ευκαιρίας για να στείλω για άλλη μια φορά θερμό χαιρετισμό σε εσάς, τον ρωσικό στρατό και τον ρωσικό λαό, που ξεσηκώθηκαν γενναία στον ιερό αγώνα για την πραγματοποίηση της διεθνούς δικαιοσύνης και την υπεράσπιση του παγκόσμιου κόσμου ενάντια στη βία και την τυραννία των ιμπεριαλιστών»
Κιμ Γιονγκ Ουν προς τον Βλαδίμηρο Πούτιν, 9 Μάη 2023

9 Μάη 2023... Ο Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ, Πρόεδρος της Κούβας, Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας, ο Ραούλ Κάστρο κι ο Βίκτορ Κορονέλι, ο Ρώσος Πρέσβης στην Κούβα, κατέθεσαν λουλούδια και στεφάνια στο επιβλητικό μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη στην Αβάνα!




9 Μάη 2023... Στην Αδούλωτη κι Αδέσποτη Συρία των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου τιμούν την "Ημέρα της Νίκης"!
 

Η ιστορία δεν ψεύδεται...
ψεύδονται αυτοί που την γράφουν!
 
 
Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν...Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ

-

-

 

 

 

 
Top