Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«(...) Η θυσία της πατρίδας μας τετέλεσται.
Τα πάντα έχουν χαθεί, και η ζωή μας, ακόμη και αν παραταθεί,
θα μας μείνει μόνο για να...

κλάψουμε τη συμφορά και την ατιμία μας.
(...) Δεν κατηγορώ τη λογική του κράτους που ξεπουλάει τα έθνη σαν κοπάδια προβάτων.
Έτσι ήταν και έτσι θα είναι πάντα.
Εγώ κλαίω την πατρίδα μου, που μου την έκλεψαν και ο τρόπος της κλοπής ακόμα με πονάει.»
Ούγκο Φώσκολο, "Οι τελευταίες επιστολές του Jacopo Ortis"
Η θυσία της πατρίδας μας τετέλεσται...

Ο τοξικομανής... κατάργησε επίσημα την "Ημέρα της Νίκης"!

«[...] Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει το άλμα προς το αύριο.
Με ενότητα και πίστη στις αρχές της, που την καθιστούν παράδειγμα για όλη την οικουμένη...
Η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει το λαμπρότερο ιστορικό εγχείρημα...
Ένα κεκτημένο ειρήνης, που η αξία του ακτινοβολεί ακόμα περισσότερο στο σκοτάδι του πολέμου μετά τη βάρβαρη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία...
»
Σακελλαροπούλου
, "Ημέρα της Ευρώπης", 9 Μάη 2023...
Χωρίς Μνήμη, ο άνθρωπος υποβιβάζεται σε επίπεδο κατώτερου ζώου...

Σήμερα θέλουν να ξαναγράψουν την ιστορία... στην "πολιτισμένη" δύση, την αμερικάνικη αποικία με την ψευδεπίγραφη επωνυμία "Ευρωπαϊκή Ένωση" κι εκτελεστές τους λακέδες υπαλλήλους τους στο διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό της αποικίας...
Ίδιος εχθρός, τότε και σήμερα: ο ναζισμός!

9 Μάη... (1945) μέχρι χθες η "Ημέρα της Νίκης" κατά της Ναζιστικής Γερμανίας στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο. Η εξολόθρευση του ναζισμού από τον "Κόκκινο Στρατό"....
Σήμερα, "Ημέρα της Ευρώπης"... τα "πολιτισμένα" κτήνη του 4ου Ράιχ, θέλουν να ξαναγράψουν την Ιστορία!

Γιατί; Τόσο απλό κι οργανωμένο μετά και μαζί το ναζιστικό χιτλερικό καθεστώς...

Βάλτερ Χάλσταϊν (Walter Hallstein), αξιωματικός της Βέρμαχτ των Ναζί του 3ου Ράιχ,
Πρώτος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το
1958 έως το 1967

«Ένας άνθρωπος ταγμένος στην ευρωπαϊκή ιδέα
και από τους κύριους υπέρμαχους της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης..
.»
όπως μας ενημερώνει ως σήμερα κι επισήμως η Ε.Ε.: ο Πρωτοπόρος
«Βάλτερ Χάλσταϊν: η δύναμη της διπλωματίας ως κινητήρια δύναμη για την ταχεία ευρωπαϊκή ολοκλήρωση»

Τι «αγνοεί», τι «διεφεύγει» και σωστότερα τι «αποσιωπεί» η επίσημη ιστορική αναδρομή-αφήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για τον ναζί αξιωματικό Βάλτερ Χάλσταϊν; Γιατί;

Ο Πρώτος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είναι ο Ναζί αξιωματικός Βάλτερ Χάλσταϊν, και μάλιστα τιμώμενος με το βαθμό ναζιστικής τιμής "Oberleutnant"...

Ο Πρώτος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Ναζί αξιωματικός Βάλτερ Χάλσταϊν, ήταν κι ο εκπρόσωπος της Γερμανίας, του ίδιου του Χίτλερ στις συνομιλίες στη Ρώμη το 1938...

Το "οδοιπορικό" μέχρι την πρόταση από τις ΗΠΑ, για την ανάληψη της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Ο Πρώτος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Ναζί αξιωματικός Βάλτερ Χάλσταϊν, από το 1942 υπηρέτησε στη Βέρμαχτ ως έφεδρος αξιωματικός πολεμώντας στη Βόρεια Γαλλία.
Συνελήφθη από τους Αμερικανούς στις 26 Ιούνη του 1944, κατά τη διάρκεια της μάχης του Σερμπούρ (Νορμανδία) και μεταφέρθηκε ως αιχμάλωτος πολέμου στις ΗΠΑ μέχρι το 1946, στο στρατόπεδο φυλακών στο Μισισιπή. Εκεί, ο Βάλτερ Χάλσταϊν, ανέλαβε να διδάσκει νομικά μαθήματα (Διεθνούς Ιδιωτικού Δικαίου) για τους κρατούμενους.
Μετά το τέλος του πολέμου, το 1946, ο Χάλσταϊν επέστρεψε στη Γερμανία και διορίστηκε Πρύτανης στο Πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης. Επιπροσθέτως δίδαξε "Διεθνείς Σχέσεις"   στο Πανεπιστήμιο Τζόρτζταουν στην Ουάσιγκτον.
Στις 7 Γενάρη 1958, μετά από "πρόταση" των ΗΠΑ, ο Βάλτερ Χάλσταϊν διορίστηκε πρώτος Πρόεδρος της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας, που αργότερα εξελίχθηκε στη σημερινή Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ο διορισμός του αντιμετώπισε τη σφοδρή αντίδραση του Γάλλου Προέδρου Σαρλ ντε Γκωλ. Το αμερικάνικο "όραμα" του Βάλτερ Χάλσταϊν, ήταν μια «Ομοσπονδιακή Ευρώπη», με πανίσχυρη εξουσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ ο Σαρλ ντε Γκωλ ήταν στην αντίθετη πλευρά, μιας «Ευρώπης των Κρατών» («Europe des États»), στην οποία οι εθνικές κυβερνήσεις θα διατηρούσαν ευρείες εξουσίες κι αυτονομία.
Από αυτή τη σύγκρουση αναδείχθηκαν νικητές οι ΗΠΑ κι όπως είναι φυσικό και ο άνθρωπός τους, ο ναζί αξιωματικός, παρέμεινε Πρόεδρος της Ε.Ε. μέχρι το 1967.
Τι δεν καταλαβαίνουμε;
Ότι δεν καταλαβαίνουμε, μπορούμε μάλλον να το κατανοήσουμε με τα επόμενα...
 
Φανταστείτε... έχει νικηθεί το ναζιστικό τέρας στον πιο αιματηρό πόλεμο της ανθρώπινης ιστορίας (περισσότεροι από 27 εκατομμύρια Σοβιετικοί, αρκούν), εναντίον ενός εχθρού τόσο απάνθρωπου που ακόμη και η χρήση των συμβόλων του έχει καταστεί παράνομη μέχρι σήμερα.
Αν ήσουν ο νικητής αυτού του αιματηρού πολέμου, θα έβαζες τους αρχηγούς του εχθρικού ναζιστικού καθεστώτος επικεφαλής της στρατιωτικής σου οργάνωσης;
Αυτοί, στη παραπάνω φωτογραφία, είναι όλοι οι Ναζί αξιωματικοί που διορίστηκαν στην κεφαλή του ΝΑΤΟ.
Σωστά διάβασες... Τυχαία; Πάμε λοιπόν:

Αδόλφος Όιζινγκερ, ο αρχηγός του επιτελείου του Χίτλερ, έγινε Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ (1961-1964)
Χανς Σπάιντελ, ναζί αξιωματικός, Ανώτατος Διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ για την Κεντρική Ευρώπη στη πιο καυτή περίοδο του Ψυχρού Πολέμου (1957-1963)
Γιοχάνες Στάινχοφ, ναζί αξιωματικός, ο "άσος" της ναζιστικής Λούφτβαφφε, Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ (1971-1974)
Γιόχαν Φον Κίλμανσεγκ, ναζί αξιωματικός, Ανώτατος Διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ για την Κεντρική Ευρώπη (1967-1968)
Έρνστ Φέρμπερ, ναζί αξιωματικός, Ανώτατος Διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ για την Κεντρική Ευρώπη (1973-1975)
Καρλ Σνελ, ναζί αξιωματικός, Ανώτατος Διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ για την Κεντρική Ευρώπη (1975-1977)
Φραντς-Τζόσεφ Σούλτσε, ναζί αξιωματικός, Ανώτατος Διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ για την Κεντρική Ευρώπη (1977-1979)
Φερδινάνδος Φον Σένγκερ, ναζί αξιωματικός, Ανώτατος Διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ για την Κεντρική Ευρώπη (1975-1977)
Κι όταν μας τελείωσαν οι ναζί αξιωματούχοι -και βιολογικά- κι αφού τελείωσαν κι εκείνοι της παραδοσιακής δεξιάς... φθάσαμε σήμερα σ' αυτούς της Νατοϊκής αριστεράς... Σήμερα έχουμε τον Γενς Στόλτενμπεργκ, τον Νορβηγό "σοσιαλιστή" (sic!), Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, που λατρεύει το εγχώριο πολιτικό προσωπικό!
 «Αυτήνη η πατρίδα δε λευτερώθη με παραμύθια,
λευτερώθη με άρματα και θυσίες...
»

Στρατηγός Μακρυγιάννης
 
Βέβαια, έχουμε και τους "ισαποστάκηδες" που δίνουν τον αγώνα εναντίον του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, ταυτοχρόνως με τον αγώνα εναντίον του Ρωσικού και Κινέζικου ιμπεριαλισμού, αλλά κι εύστοχα επισημαίνουν τις παρεκτροπές από τον σοσιαλισμό των Κουβανών κομουνιστών, ή τη "σοσιαλδημοκρατία" της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας του Κομαντάντε Τσάβες κι άλλα φαιδρά...
«ΝΑΤΟ και Ρωσία τη γη ξαναμοιράζουν,
με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν
»
Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδας,
17 Νοέμβρη 2022
Σχολιάσαμε αρκετές φορές αυτή την "πολιτική" των ερωτευμένων με την περεστρόικα του προδότη Γκορμπατσώφ, αλλά και προσφάτως... 2 Απρίλη 2023: Αφιερωμένο στην ηγεσία του ΚΚΕ...
 

Σήμερα, ας επιτραπεί να επανέλθουμε και νας κάνουμε χρήση της "Wall Street Journal"-Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που ενημερώνει κι αυτή για τα "κακά" της Ρωσίας και Κίνας, με νουθετήσεις (φωτογραφικό υλικό) προς την Ιρανική Επανάσταση... Δηλαδή θέλουν να γίνουν κι εγγυητές του Ιράν. "Ανησυχούν"... πως το σημερινό Ιράν παρεκλίνει από τις παρακαταθήκες του Ηγέτης της Ιρανικής Επανάστασης:
«Μετά την Ισλαμική Επανάσταση του Ιράν, ο Αγιατολάχ Χομεϊνί υποσχέθηκε να ευθυγραμμιστεί με [το σύνθημα] «ούτε Ανατολή ούτε Δύση».
Τώρα οι διάδοχοί του χτίζουν συμμαχίες με την Κίνα και τη Ρωσία, βασισμένες στην κοινή εχθρότητα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες
»

Η γνωστή για τον ρόλο της αμερικανική εφημερίδα δεν γνωρίζει, ή προσποιείται ότι δεν γνωρίζει, ότι το σύνθημα του Ιμάμη Χομεϊνί «ούτε Ανατολή ούτε Δύση», αφορούσε, εκτός από τη σφαίρα της Εθνικής Ανεξαρτησίας και της Εθνικής Κυριαρχίας, τον ιδεολογικό πυρήνα και δογματική πτυχή για το Ιράν κι όχι τη στρατηγική για την οικοδόμηση του Άξονα της Αντίστασης στον ιμπεριαλισμό.

«Αν θέλετε να καταστρέψετε τον ιμπεριαλισμό
πρέπει να προσδιοριστεί το κεφάλι του: οι ΗΠΑ!
»
Ernesto "Che" Guevara
Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν...Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ
 
Top