ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΡΜΠΑ ΣΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟ ΤΩΝ STAGE...

Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αιγάλεω η Διοίκηση ως "ανώτατος Δικαστής" όρισε διαφορετικά και με μη αντικειμενικά κριτήρια, το εργασιακό μέλλον των δύο συμβασιούχων που διεκδικούσαν την αναίρεση των εφέσεων που ο Δήμος άσκησε. 

Με την «φτωχή» δικαιολογία πως η μία εξ αυτών απασχολήθηκε στον Δήμο με Πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας για 30 μήνες χωρίς ασφάλιση και πως σήμερα δεν εργάζεται αφού δεν κέρδισε ασφαλιστικά μέτρα... «κόπηκε»!  

Θυμίζουμε πως και οι σχολικοί φύλακες πρωτοεντάχθηκαν με πρόγραμμα κατάρτισης, ανασφάλιστοι και «τακτοποιήθηκαν» με το Π.Δ. 164 αφού κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Κριτήρια τέτοιου είδους είναι πολιτικά σαθρά!

Αναρωτιόμαστε γιατί η εργαζόμενη που απασχολήθηκε για 30 μήνες στο Δήμο, έχει λιγότερα δικαιώματα από ένα δίμηνο που απασχολήθηκε το 2015 σε Δήμο, ανανεώθηκε η σύμβασή του και εργάζεται έως σήμερα (και σωστά) με διάταξη Νόμου; 

Γιατί κρίνεται «αβάσιμη και άδικη» μία δικαστική απόφαση που έκρινε πρωτόδικα πως η εργαζόμενη δικαιούται μία θέση εργασίας; 
Κανείς αιρετός-πολιτικός δεν «τόλμησε» να εκφράσει αυτή την άποψή μπροστά στους εργαζόμενους stage στις 23-9-2010 έξω από τον Άρειο Πάγο. Τότε όλοι στο όνομα της «ψήφου» άρθρωναν διαφορετικό πολιτικό λόγο.

Είναι πλέον γνωστό σε όλους πως το πολιτικό σύστημα ανα πενταετία, γεννά με διαφορετική πάντα αιτιολογία, στρατιές πολιτικά εξαρτημένων εργαζομένων για ιδίο πολιτικό όφελος. Οι εργαζόμενοι είναι οι τελευταίοι που ευθύνονται.

Τέλος επισημαίνουμε πως η προγενέστερη επίσημα κατατεθειμένη θέση της Διοίκησης του Δήμου Αιγάλεω που αποτελούσε και προσωπικά πολιτική άποψη του ίδιου του Δημάρχου, για εξάντληση των ένδικων μέσων σε κάθε περίπτωση, «μετακινήθηκε» στην νέα πολιτική θέση πως «...θα εξετάζουμε κατά περίπτωση εάν θα ασκούμε τα ένδικα μέσα».
...αυτό λέμε και εμείς εδώ και καιρό... ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ!!! 

Καλούμε την Διοίκηση του Δήμου Αιγάλεω μέχρι την εκδίκαση της έφεσης να αναθεωρήσει την άδικη και μεροληπτική απόφασή της.
Γνωρίζουμε πως είναι δύσκολο να είσαι ισχυρός και συνάμα δίκαιος!!!


Αιγάλεω 19/3/2017
 
Top