Κριτική για την πρωτοβουλία του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, για το μουσείο Μπελογιάννη, άσκησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, λέγοντας πως απώλεσε την ουδετερότητα που επιβάλλει ο θεσμικός του ρόλος.

Απευθυνόμενος προς τους βουλευτές, «οι οποίοι λένε ότι αυτό αφορά την ιστορία της μιας πλευράς και δεν μπορεί ο έχων το τεκμήριο της ουδετερότητας, πρόεδρος του ελληνικού Κοινοβουλίου, να συμπεριφέρεται έτσι», ο κ. Βορίδης ανέφερε πως «η απάντηση είναι πως χάθηκε το τεκμήριο της ουδετερότητας».

«Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου συμπεριφέρεται ως εκπροσωπών, παριστάνων ή αποπειρόμενος να εκπροσωπήσει μία πλευρά. Δικό του θέμα πολιτικά. Εμείς ασκούμε την κριτική μας έως εκεί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.

«Για την περίφημη συζήτηση Μπελογιάννη, σας ενημερώνω ότι δεν τσιμπάμε», είπε ο κ. Βορίδης, ο οποίος και ενέταξε την εκδήλωση στο πλαίσιο της «κατάρρευσης» του ΣΥΡΙΖΑ και κατά συνέπεια της αγωνίας της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού για αναζήτηση «αριστερού άλλοθι», «αφού πια δεν έχει τίποτα σχετικό να πει στο συγκεκριμένο ακροατήριο και με στόχο να το εξευμενίσει. «Στο πλαίσιο της αποδρομής του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να εντάξουν μια σειρά από ενέργειες. Ξαφνικά και τον Μπελογιάννη θα θυμηθείς και τον Βελουχιώτη και τον Δημοκρατικό Στρατό κι ό,τι άλλο, για να συγκρατήσεις μια ροή», είπε και έθεσε τα ερωτήματα: «Τί να του πεις τώρα, που δεν έσκισες τα μνημόνια, που δεν κατήργησες τον ΕΝΦΙΑ, που δεν παραιτήθηκες αν κατέβει το αφορολόγητο, που τελικά ετοιμάζεσαι να το κατεβάσεις;».

Ο κ. Βορίδης εξάλλου, ανέφερε ότι στο ίδιο πλαίσιο είναι ενταγμένη «η σωρεία Εξεταστικών» με το σκεπτικό ότι «αφού δεν έχουμε να συζητήσουμε για πολιτική, να μην συζητήσουμε για κάτι άλλο να πάει η μπάλα στην κερκίδα να μην υπάρξει κάποιου είδους ποινικοποίηση;».

 
Top