Harris Kodopoulos 
 Bόμβα Βενιζέλου
H επόμενη Βουλή θα κλείσει φυλακή τον Τσίπρα!
Πρέπει να είναι ήσυχος και επαναπαυμένος ο πρωθυπουργός
--------------------------------
«Άκουσα τον πρωθυπουργό της χώρας να ανεβαίνει στο βήμα της Βουλής και να εμφανίζεται παντελώς ανιστόρητος» τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος επικρίνοντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι έχει άγνοια των συνταγματικών διατάξεων σχετικά με τις ευθύνες των υπουργών.
Ακολούθησαν διαμαρτυρίες από την πλευρά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που αντέδρασαν στον χαρακτηρισμό ανιστόρητος που ο κ. Βενιζέλος απέδωσε στον κ. Τσίπρα.
«Παντελώς, προκλητικά» ανιστόρητος ο Αλέξης Τσίπρας επέμεινε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Και συνέχισε ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ: «Οι ρυθμίσεις του Συντάγματος για την ευθύνη των υπουργών ισχύουν στη χώρα μας από το 1864. Το 2001 διπλασιάσαμε τον χρόνο παραγραφής ώστε να συμπεριληφθεί όχι μόνο η πρώτη αλλά και η δεύτερη τακτική σύνοδος της επόμενης Βουλής. Αυτό ψηφίστηκε από την συντριπτική πλειοψηφία, ο δε νόμος ο εκτελεστικός που έφερε ο κ. Πετσάλνικος υπερψηφίστηκε απ' όλα τα κόμματα και από τον τότε Συνασπισμό».
Καταλήγοντας, ο κ. Βενιζέλος απευθύνθηκε εκ νέου στον κ. Τσίπρα. «Πρέπει να είναι ήσυχος και επαναπαυμένος ο κ.Τσίπρας διότι με βάση τις ισχύουσες συνταγματικές διατάξεις οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την καταστροφή της οικονομίας και όλα όσα ακολουθούν θα εξεταστούν με άνεση από την επόμενη Βουλή».
«Ευχαριστούμε πολύ κ. Βενιζέλο, κρατήσαμε το "με άνεση"» σχολίασε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μετά το τέλος της παρέμβασης του Ευάγγελου Βενιζέλου.
 
Top