Στα 300 ευρώ καθορίζεται το τέλος χρήσης που θα καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες πολυ-αγροκτημάτων ανά τριετία στον αρμόδιο πλέον φορέα, τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό «Δήμητρα», ώστε να κατοχυρώσουν το σήμα τόσο για τη «φάρμα» τους, όσο και για τα προϊόντα τους, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Enikonomia.

Την ίδια στιγμή, ο ιδιοκτήτης της φάρμας μπορεί να ενταχθεί άμεσα στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) και στο ΕΣΠΑ, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί.
Η κοινή υπουργική απόφαση, που φέρει τον τίτλο «Οροι και προϋποθέσεις για τη δημιουργία, λειτουργία και πιστοποίηση ενός πολυλειτουργικού αγροκτήματος», του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης βρίσκεται ήδη στο Εθνικό Τυπογραφείο και αναμένεται να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ τα επόμενα 24ωρα.
Ο νέος αυτός θεσμός του «πολυλειτουργικού αγροκτήματος» λειτουργεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως η Ιταλία και η Αυστρία, με αποτέλεσμα να αυξάνεται θεαματικά το εισόδημα των αγροτών τους και να ενισχύεται η προώθηση των τοπικών τους προϊόντων.

Μέχρι τώρα ο καταναλωτής γνώριζε τα προϊόντα του γεωργού στα ράφια των σούπερ μάρκετ, ενώ τώρα θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τον γεωργό και το χωράφι που παράγει το συγκεκριμένο προϊόν. Σύμφωνα με την ΚΥΑ, το νέο αυτό αναπτυξιακό εργαλείο θα δώσει τη δυνατότητα στους γεωργούς και στους κτηνοτρόφους να αναπτύξουν στις εκτάσεις τους και άλλες δραστηριότητες: από μικρές μονάδες μεταποίησης των προϊόντων που παράγουν, χώρο εστίασης και εκπαίδευσης, αθλητικές δραστηριότητες, φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις, μέχρι και λειτουργία αγροτουριστικής μονάδας έως δέκα δωματίων και με μέγιστη δυναμικότητα 40 κλίνες.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την Κοινή Υπουργική Απόφαση.

thesecretrealtruth.blogspot.com

 
Top