Επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε πως ακόμα και αν κλείσει τη διαπραγμάτευση δεν θα καταφέρει να επαναφέρει τη χώρα στην κανονικότητα εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.

Από τη Μάλτα όπου βρίσκεται για το Συνέδριο του ΕΛΚ, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣKAΪ τόνισε πως ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος μαζί με τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες έχουν «καταπιεί όλα τα μέτρα που είναι υπαιτιότητα της αποτυχημένης διαπραγμάτευσής τους».

Ο κ. Κικίλιας έκανε λόγο για μειώσεις στις συντάξεις και το αφορολόγητο και για εκχώρηση κομματιών του ενεργειακού μας πλούτου, χωρίς αντάλλαγμα για τη ΔΕΗ. «Τα έχουν αποδεχτεί όλα και ψάχνουν τρόπο να τα περάσουν από τις ΚΟ και μετά να τα "φτιασιδώσουν" πάλι προσπαθώντας να πείσουν τους Έλληνες ότι διαπραγματεύονται περήφανα» είπε προσθέτοντας πως η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει τις προϋποθέσεις και κυρίως τις μεταρρυθμίσεις.

«Έχει καθυστερήσει τόσο πολύ το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, έχει πάει τόσο πίσω το θέμα της ποσοτικής χαλάρωσης, έχουν χαθεί 3 μήνες από το 2017 και βλέπουμε που το όριο του 2,7% ανάπτυξη είναι όνειρο απατηλό για την Ελλάδα και τους Έλληνες» τόνισε επαναλαμβάνοντας πως για τη ΝΔ πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο καθώς, όπως είπε, θα είναι καταστροφή αν συνεχίσουμε να σερνόμαστε έτσι.

Ο κ. Κικίλιας κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση για ανικανότητα υποστηρίζοντας πως «και να κλείσει η αξιολόγηση, με αυτούς δεν υπάρχει καμία περίπτωση να φέρουν τη χώρα σε μια κανονικότητα, δεν το θέλουν, δεν το ξέρουν και δεν το μπορούν. Είναι εκ της φύσης τους αντίθετοι σε αυτό. Θέλουν να διορίζουν από τις πόρτες και από τα παράθυρα κομματικούς εγκάθετους αδιαφορώντας για την Ελλάδα που παλεύει, που δουλεύει» .

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ υπενθύμισε τη θέση της ΝΔ, πως δεν θα στηρίξει τα μέτρα στη Βουλή επαναλαμβάνοντας το αίτημα για εκλογές. «Ήρθαν στην εξουσία υφαρπάζοντας την ψήφο των Ελλήνων ποντάροντας πάνω στο συναίσθημα τους. Τους ενημερώνουμε ότι πάλι συναισθηματική θα είναι η ψήφος των Ελλήνων από τη θετική πλευρά της αυτή τη φορά. Έχει πλήρη επίγνωση πλέον ο ελληνικός λαός αυτών που έχουν γίνει με τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» τόνισε εκφράζοντας την εκτίμηση πως «τα κυβερνητικά στελέχη δεν θέλουν να πάνε σε εκλογές, γιατί τους ενδιαφέρει η καρεκλά τους».

Πηγή: ΑΜΠΕ
 
Top